søndag den 5. maj 2013
Rugbrød med surdej
Et virkelig lækkert rugbrød, men som tager en del forberedelsetid pga. surdejen.
Der kan læses mere om surdej her.
Rugbrød med surdej:
Fordej som laves på dag 1.:
2,5 dl surdej
35 g solsikkekerner
150 g hvedemel
2,5 dl lunkent vand
1,5 spsk. salt
150 g skårne rugkerner
2 spsk. lys sirup
en smule gær
Bland alle ingredienserne godt sammen og lad dejen hvile overdækket til dagen efter.
Dejen til dag 2:
Fordej fra dag 1
600 g rugmel
5 dl vand
2 spsk. salt
1 spsk. lys sirup
Bland fordejen fra dag 1 med resten af ingredienserne og rør dem godt sammen. De skal have cirka 10 minutters rørtid (på røremaskine).
Smør i brødform med rapsolie og fordej dejen grundigt heri.
Lad dejen hæve i 4-5 timer og bag derefter brødet i en forvarmet 180 graders ovn i 2 timer.
Når brødet tages ud er det meget vigtigt at det får lov at hvile. Det skal have nogle timer til at køle af.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Lad mig vide hvad du synes. Jeg sætter altid pris på en kommentar