torsdag den 6. december 2012

Grov flutes

Vi lavede nogle lækre flutes til vores suppe i søndags.. Herhjemme går vi meget op i, at vi spiser groft brød, så opskriften, der blev fundet hos Alt for damerne, blev ændret en smule.



25 g gær
½ l vand
1½ spsk salt
1½ tsk honning
200 g rugmel
260 g fuldkornshvedemel 
300 g hvedemel

Smuldr gæren, og rør den sammen med vand i en skål. Tilsæt salt, honning og rugmel, og rør det godt sammen. Kom det sigtede speltmel i skålen, og rør til dejen er jævn og glat i konsistensen. Drys lidt mel på bordnet, og ælt dejen sammen – husk den må godt være lidt blød. Dæk dejen med et klæde, og stil den til hævning i omkring 35-40 min. på et lunt sted. Form herefter dejen til tre lange flute, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem til og lad dem hæve et lunt sted i cirka 40 min. Snit flutene på skrå med en skarp kniv og bag dem ved 225 grader i cirka 25 min., til de er gyldne og sprøde.  




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Lad mig vide hvad du synes. Jeg sætter altid pris på en kommentar