mandag den 7. oktober 2013
Tomatsuppe med friske tomater
Denne suppe er utrolig lækker pga. de friske tomater. Vi er så heldige at bo tæt på en bazar som betyder at vi tit kan finde tomater som er utrolig billige pga. en kort holdbarhed. Så er de perfekte til en god tomatsuppe når dagene bliver koldere.
Tomatsuppe:
2 kg rensede tomater i tern
Cirka 0,75 -1 liter grøntsagsbouillon
4 store løg i tern
6 store fed hvidløg, presset
2 spsk. oregano
Salt, peber, sukker
Olivenolie
Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie til løgene er bløde og klare. Tilsæt tomaterne og svits med i et par minutter. Kom bouillon ved - de skal bare lige dække tomaterne. Lad det hele simre under låg ved svag varme i cirka 45 minutter. Blend suppen og smag til med salt, peber, oregano og en smule sukker.
Top eventuelt med friskrevet mozzarella.
Tak for opskriften - en virkelig lækker og velsmagende suppe :-)
SvarSletEr glad for at du kunne lide den, Sanne!
SvarSletLyder rigtig lækkert, prøver i aften, men uden hvidløg.
SvarSletI hører i morgen
Hvor mange mennesker er den til
SvarSletJeg vil skyde på 4-6 personer
Slet