fredag den 17. januar 2014

Langtidsstegte andelår i Römertopf

Jeg nåede desværre ikke at få taget billederne af maden i Römertopfen før det hele var væk. Det smagte virkelig også lækkert! Og retten passer perfekt til det vintervejr vi har lige nu. 



Langtidsstegte andelår med rosmarin
6 andelår
3 stængler frisk rosmarin
En bakke cherryblomme tomater (250 g)
6  løg
8 fed hvidløg
3 tsk. groft salt 
Friskkværnet peber
3 små glas hvidvin

Start med at lægge din Römertopf i blød, og derefter læg lårene heri. 
Pil løg og hvidløg. Riv rosmarinen i mindre stykker, halver hvidløgsfeddene, skær løgene i både og kom det hele i Römertopfen sammen med halvede tomater. Krydr med salt og peber samt dryp med olivenolie, og hold hvidvinen i bunden af fadet. 
Læg låget på og stil Römertopfen i en kold ovn. Tænd den ved 180 grader varmluft og lad det stege i 3 timer til lårene er blevet møre. 
Flyt lårene over i et andet fad, og si grøntsagerne fra stegeskyen. Kom den siede stegesky i en gryde, og kog det op, og jævn det med maizena. Smag til med salt og peber. 
Server andelårene i Römertopfen med kartoffelmos, saucen og en god rødkålssalat 

2 kommentarer:

Lad mig vide hvad du synes. Jeg sætter altid pris på en kommentar