torsdag den 6. marts 2014
Linsegryde
Linsegryde (4-5 pers):
250 g røde linser
6 kardemommekapsler
1 spsk. fennikelfrø
4 spsk. olivenolie
2 store løg
4 fed hvidløg
1 chili
2 tsk. gurkemeje
2 spsk. finthakket ingefær
8 dl hønsebouillon
450 g kartofler
250 g pastinak
400 g gulerødder
4 stængler bladselleri
2 dl fløde
Salt, peber og sukker
limesaft
Skyl linserne godt og afdryp dem.
Tag kardemommefrøene ud af kapslerne og stød dem i en morter sammen med fennikelfrø.
Rist kardemomme og fennikelfrø i en tør gryde indtil de begynder at dufte. Tilsæt olivenolien.
Hak løg, hvidløg og chili og kom dem i gryden. Svits til løgene er klare.
Tilsæt gurkemeje, ingefær, linser og hønsebouillon. Kog linserne under låg i 10 minutter.
Skær kartofler og pastinak i terninger. Tilsæt dem og kog i endnu 10 minutter.
Skær bladselleri og gulerødder i skiver og kom dem i gryden. Lad det simre endnu 5-10 minutter.
Tilsæt fløde og smag til med salt, peber, sukker og limesaft.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Lad mig vide hvad du synes. Jeg sætter altid pris på en kommentar