onsdag den 16. april 2014

Kyllingefond


Resterne af grillkyllingen blev pillet af skroget og gemt. Skroget samt indmaden blev herefter kogt i flere timer for derefter at blive brugt på en suppe med grøntsager og kød og melboller.
Opskriften er med inspiration fra Valdemarsro.

Kyllingefond: 
Skroget og indmad fra en kylling
Eventuelt stegesky fra tilberedningen
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. hele peberkorn
2 løg i store tern
1 tsk. tørrede chiliflager
2 spsk. tørret timian
1 tsk. tørret rosmarin
1½ liter vand

Kom alle ingredienserne til fonden i en gryde og lad det koge langsomt op. Når det småkoger, skrues der helt ned for varmen. Nu skal det have lov at simre svagt i 6-8 timer til fonden er mørk og fyldt med smag.
Hæld suppen gennem en sigte og stil den på køl til dagen efter.
Skrab overskydende fedt af toppen, og den gelé-agtige fond er klar til at blive varmet til en god suppe, hvor man kan tilsætte det man ønsker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Lad mig vide hvad du synes. Jeg sætter altid pris på en kommentar