fredag den 25. september 2015

Coq-au-vin



Coq-au-vin:
150 g bacon i tern
1 stort løg
4 fed hvidløg
12 skalotteløg
250 g champignan
1 kylling (eller 4 kyllingelår delt i overlår og underlår)
1 flaske rødvin
4 dl hønsebouillon
3 kv. timian
3 kv. persille
2 laurbærblade
Majsstivelse til jævning
Salt og peber

Steg bacon sprød og dryp af på køkkenrulle. Pil og hak løg og hvidløg. Pil skalotteløg. Skær champignon i mindre stykker.

Parter kyllingen og brun grundigt i en gryde og krydr med salt og peber. Tag det op.
Svits løg og hvidløg. Tilsæt kyllinge-stykkerne, rødvin, bouillon, timian, persille og laurbærblade. Bring op til kogepunktet og lad det simre stille og roligt under låg i en times tid.
Brun imens skalotteløg og champignon hver for sig. Lad begge dele simre med de sidste 30 minutter.
Jævn saucen med majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med salt og peber.
Server med kartoffelmos.

Opskriften er med inspiration fra foodfanatic

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Lad mig vide hvad du synes. Jeg sætter altid pris på en kommentar