lørdag den 11. juli 2015

Ananaskage med ristet kokos


Ananaskage med ristet kokos (12-15 stykker):
400 g syltet ananas (afdryppet vægt)
200 g mel
50 g kokosmel
2 tsk. natron
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. vaniljesukker
½ dl. raposolie
250 g sukker
2 æg

Glasur:
100 g kokosmel
50 g smør
250 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
Lidt ananasjuice

Tænd din ovn på 180 grader (ikke varmluft). Beklæd en bradepande med bagepapir. Hak de afdryppede ananastern grundigt - eventuelt i en foodprocessor.
Bland mel, kokosmel, natron, ingefær og vaniljesukker. Pisk rapsolie, sukker og æg sammen og pisk det i melblandingen sammen med hakket ananas. Hæld dejen i formen og bag kagen i 30 minutter.

Glasur: Rist kokosmelet på en tør pande til det er gyldent. Stil det til side. Hæld smør i en røreskål, tilsæt flormelis, vaniljesukker og lidt ananasjuice til glasurens konsistens bliver jævn, men stadig fast. Rør 2/3-dele af den ristede kokos i. Fordel glasuren over den afkølede kage. Drys med resten af den ristede kokosmel og server, når glasuren er størknet.

Opskriften er med inspiration herfra


2 kommentarer:

  1. Hihi - det er jo næsten en pina colada :-) (og den vil jeg faktisk hellere have som kage end som drink)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Emilie.
      Man kan ikke få nok Pina Colada - om det så er i kage eller som en cocktail ;-)

      Slet

Lad mig vide hvad du synes. Jeg sætter altid pris på en kommentar