Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

mandag den 13. januar 2014

Madplan uge 3

Mandag: Kartoffelsuppe fra Bolivia med hjemmebagte flutes/brød
Tirsdag: Farsbrød med svampe, oliven og peberfrugt. Hertil bagt rødbedesalat
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Rester fra tirsdag med rødkålsslaw
Fredag: Broccoli-couscous med svinekoteletter
Lørdag: Hjemmelavet pulled pork burgere med coleslaw
Søndag: Salat med oksefilet og ristet rugbrød

fredag den 10. januar 2014

Restemad: Pitabrød med rester af boller i karry

Vi er i gang med at tømme ud i fryseren for rester, og det betyder også at man skal være til kreativ, når det kommer til at bruge resterne på en anden måde end den oprindelige version.
Denne gang fandt vi en omgang boller i karry, af den sunde version, og resten vil omtryllet til fyld i pitabrød, og sovsen blev lavet til den skønneste dressing.

Kødbollerne blev skåret i tern, og pitabrødene blev fyldt med grønt, kød og denne sovs som dressing. For at gøre "dressingen" lidt mere lækker, havde vi også lige en rest fromage frais, som blev blandet i sovsen, som bare gjorde dressingen endnu mere lækker.


Der blev serveret lidt flere grøntsager som tilbehør til pitabrødene for at få noget mere grønt i retten. 

torsdag den 9. januar 2014

Restemad: Kartoffelsalat af ristede kartofler

Vi havde små ristede kartofler tilover fra nytårsaften, så for at få dem brugt, valgte vi at lave en kartoffelsalat af resterne. Derudover havde vi også en rest af de langtidsbagte grøntsager som også blev brugt.

Halver kartoflerne og kom dem på en bradepande. Tilsæt de ønskede (reste) grøntsager, og kom det i ovnen til kartoflerne er gennem varme.
Tilsæt 4 tsk. pesto (jeg brugte aubergine), og rør det sammen med de varme kartofler og grøntsager.
Derudover tilsatte vi halverede grønne oliven.

Kartoffelsalaten blev serveret med grøn salat og en skinkeschnitzel.

onsdag den 8. januar 2014

Kalkun med karry og kokos i Römertopf





Kalkun med karry og kokos:
1 spsk. karry
Cirka 5 dl grøntsagsbouillon
1 kalkunbryst
1 rødløg
4 porrer
1 ds. kokosmælk

Sæt Römertopfen i blød i 30 minutter.
Rengør imens porrerne og skær dem i skiver. Skræl og skær løget i halve skiver. Skær kakunbrystet ud i store mundrette stykker. Vend karry i grøntsagsbouillonen.
Kom grøntsager og kalkun i Römertopfen og vend det let. Hæld bouillon tilsat karry over. Kom Römertopfen i en kold ovn og giv det cirka 2 timer ved 150 grader. Tilsæt kokosmælk og giv det endnu en time i ovnen.

Server med kogte ris og i dette tilfælde en broccolisalat.

Næste gang: jeg vil nok ikke give retten så længe i ovnen. Næste gang vil jeg prøve med to gange tre kvarter, og se om det er nok, da jeg synes kalkunen var blevet en anelse tør.



tirsdag den 7. januar 2014

Nytårsmenuen 2013 i billeder

Men her er nogle billeder af vores bud på Nytårsmenuen 2013. Dog var lyset ikke så godt, så derfor er billederne heller ikke af den bedste kvalitet. 

Varmrøget laksesalat med salat og rejer. Hertil ristet rugbrød


Langtidsstegt oksefilet

Langtidsstegt oksefilet med svampesauce, langtidsbagte grøntsager, grøn salat og ristede små kartofler

Desserten: Cheesecake med passionsfrugt



mandag den 6. januar 2014

Madplan uge 2

Mandag: Græskarpandekager med hakket kyllingefyld og grønt
Tirsdag: Fiskefilet med farvede fritter og dip. Hertil råkost
Onsdag: Rester fra søndag uge 1
Torsdag: Rester af boller i karry fra fryseren i pitabrød med grønt
Fredag: Pizza med parmaskinke og rucula
Lørdag: Langtidsstegte andelår i Römertopf med kartoffelmos og rødkålssalat
Søndag: Risotto med champignon og spinat

søndag den 5. januar 2014

En lørdag aften på Sechzehn i Aarhus

Sechzehn er en 5-stjernet konceptrestaurant.

At være en konceptrestaurant i forbindelse med Sechzehn betyder at man får serveret en surprise-menu som hver dag er forskellig. De benytter sig af de råvarer de har på lageret, og man kan derfor sige, at de benytter konceptet "Stop Madspild".
For vores vedkommende betød det, at man på en anden måde kunne give sig selv lov til at smage sig frem til de forskellige elementer på tallerkenen, man i forvejen havde fået præsenteret, som betød at snakken naturligt faldt på maden og hvad de forskellige elementer indeholdte af smagsnuancer.

Ceviche af laks med gulerødder, radise og soyabønner. Og en creme af purløg

Løgsuppe toppet med en skive lyst brød og en skive rugbrød

Kalvefilet på en bund af jordskokkemos, grønne og gule squash og glaserede rødløg

Chokolade fondant med mælkeis, ganache og pure af passionsfrugt og pynt af ananaskirsebær. 

Dertil kom en stor buffet af brød og dyppelse; denne gang i form af 2 forskellige slags smør og en mayo med røg.
Efter maden blev der serveret kaffe, the, avec og et lille sødt tillæg.



Sechzehn kan bestemt anbefales; maden er fantastisk, servicen er i top og der er virkelig kræset for detaljen. Her får man 4 retter mad inkl. fri vin-bar til 444,-.

mandag den 30. december 2013

Madplan uge 1

Mandag: Minestrone suppe med hjemmebagte flutes
Tirsdag: Nytårsmenuen
Onsdag: Rester: Salat med rester af oksefilet
Torsdag: Rester: Minestrone suppe
Fredag: Rester: Kartoffelsalat med rester af ristede kartofler, oliven og løg. Hertil koteletter og grøn salat.
Lørdag: Fødselsdagsmenu på Sechzehn i Århus
Søndag: Kalkunbryst i kokos og karry i Römertopfen med ris og rødkålssalat

søndag den 29. december 2013

Rødbedesuppe med linser

 

En lækker suppe med masser af "fylde", og dejlig med en lille klat fromage frais eller yoghurt.
Suppen er lavet med inspiration fra The Food Club.


Rødbedesuppe med linser:
1 spsk. olivenolie
1 rødløg, skåret i små tern
2 fed hvidløg, hakket
2 tsk. spidskommen
500 g rødbeder, skrællet og i grove tern
½ tsk. tørrede chiliflager
8 dl hønsebouillon
1 dl fløde
1 dl linser - jeg brugter ½ grønne linser og ½ røde linser, da jeg lige have en rest der skulle bruges.
Salt og peber
1½ spsk. æblecidereddike

Varm olien op i en gryde og svits løget sammen med hvidløg og spidskommen, i cirka 3-4 minutter. Tilsæt rødbederne og lad dem svits med 30 sekunder.
Tilsæt bouillon og chiliflager og lad det simre under låg i cirka 30 minutter eller til rødbederne er møre.
Blend suppen med en stavblender. Tilsæt fløde og linser. Lad suppen simre videre i 15-20 minutter til linserne er møre. Smag suppen til med salt, peber og æblecidereddike, og server med fromage frais eller yoghurt.



lørdag den 28. december 2013

Nytårsmenuen 2013

Herhjemme skal det bare være stille og roligt med gode venner, og en masse god mad.
I år er menuen således;

Forret: Varmrøget laksesalat med salat og ristet rugbrød

Hovedret: Marmoreret oksefilet med langtidsstegte grøntsager og svampesauce. Hertil små kartofler og grøn salat.
Opskriften bliver lavet med inspiration fra Arla

Dessert: Cheesecake med passionsfrugt.
Opskriften bliver lavet med inspiration fra Mad & Bolig.


Til nytårstalen regner vi med at servere disse salt-mandler med et glas iskoldt rosévin.

mandag den 23. december 2013

Madplan uge 52

Denne madplan er selvfølgelig lidt anderledes i forhold til de andre uger pga. julen. Derfor er juledagene pillet ud af denne uges madplan, da der sker rigtig meget de dage, og det kan derfor være svært at planlægge mad.

Fredag: Rester med hjem fra svigermor
Lørdag: Tortillini med tomatsauce og grøn salat 
Søndag: Tortillas med rester af kødsauce fra fryseren og salat 

fredag den 20. december 2013

Grønlangkål (en lettere udgave med frisk grønkål) og orangeglaseret hamburgerryg


Ofte kan grønlangkål være en fed affære, men jeg faldt over opskriften hos Hjerteforeningen, som var baseret på frisk grønkål, hvilket ikke ses så ofte. Derfor havde jeg også muligheden for at få brugt mine grønkålsrester, som var blevet en smule for blødt til at kunne være lækker i en salat. 

Grønlangkål (4 personer):
800 g frisk grønkål
3 spsk. mel
4 dl minimælk
Salt og peer
½ tsk. sukker
1 knsp. revet muskatnød

Riv bladene af groveste ribbe af grønkålen. Kog den i cirka 10 minutter og tryk vandet ud af den. Hak grønkålen fint. Bland mel og mælk i en gryde. Bring langsomt blandingen i kog under omrøring. Kom grønkålen i sovsen og varm det igennem. Krydr med salt, peber, sukker og muskatnød.


Orangeglaseret hamburgerryg:
1 kogt hamburryg
1-1½ dl brun farin
2-3 tsk. dijon sennep
Appelsinsaft

Bland brun farin og sennep sammen til en tyk grød. Tilsæt appelsinsaften, men kun meget lidt, da glaseringen stadig skal være en tyk grød, og må ikke blive for tynd, da den så vil rende af.
Smør hamburryggen ind i glaseringen og kom den i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter indtil glaseringen begynder at boble.
Tag den ud, skær den i skiver og server.