Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
torsdag den 5. september 2013
Kartoffelsalat - "tøm køleskabet"
Vi plejer altid at lave vores kartoffelsalater med en marinade af olivenolie og eddike, samt forskellige krydderier. Det betyder også at det er nemmere at bruge de ingredienser som findes i køleskabet. I denne version har jeg brugt majs, forårsløg, peberfrugt og kartofler. Marinaden blev lavet med æblecidereddike fra Urtekram samt salt, peber og chiliflager.
onsdag den 4. september 2013
Mirabellesaft
Lige nu boomer med mirabeller i massevis. Så mange at man ligefrem træder i dem når man går en tur. Derfor tænkte jeg, at man da kunne bruge dem til noget fornuftigt udover bare at spise dem, når man går forbi et træ. Derfor foretog jeg en søgning på google, som gav en væld af muligheder. Valget blev denne fantastisk mirabelle saft, som ikke bare ser skøn ud, men også smager skønt!
Opskriften på Mirabellesaften havde en langt større mængde af sukker, men jeg smagte på det, og synes det er sødt nok i forvejen. Jeg ved ikke om det er fordi mine mirabeller er mere søde end andre eller om det er fordi jeg i forvejen ikke bryder mig om for sød saft.
Mirabellesaft:
5 kg mirabeller
Vand
1 kg sukker
Atamon
Skyld mirabellerne godt inden brug. Læg dem i en gryde og dæk 2/3 af bærrene med vand. Læg låg på og brug vandet i kog. Lad det simre i cirka 20-25 minutter.
Sigt saften fra frugtkødet. Kom saften tilbage i gryden og bland den med sukkeret. Lad saften koge cirka 5-10 minutter uden låg.
Skyl en glasflaske med atamon, og hæld saften på flaske. Luk til og stil på køl.
Resten af saften lod jeg blive lunken og hældte den derefter på fryseposer og puttede resten af saften i fryseren.
tirsdag den 3. september 2013
Salat med mormor-dressing
Salat med mormordressing:
Hovedsalat
1 dl kaffefløde
Æblecidereddike
Suker
Bland ingredienserne til dressingen. Smag til. Hæld den derefter over salaten og bland. Lad den trække et par minutter inden servering.
mandag den 2. september 2013
Madplan uge 36
Mandag: Hjemmelavede burgere med grøn salat
Tirsdag: Grøn Pad Thai med rejer
Onsdag: Karry suppe med ris og rød peberfrugt
Torsdag: Salat med gul squash, avocado og feta. Hertil kyllingelår og kartoffelpakker
Fredag:Rødbede-bygotto Risotto med grønne asparges og ærter
Lørdag: Fyldt svinemørbrad med hasselbagte kartofler og grøn salat
Søndag: Flæskestegs sandwich Rester fra fredag
Tirsdag: Grøn Pad Thai med rejer
Onsdag: Karry suppe med ris og rød peberfrugt
Torsdag: Salat med gul squash, avocado og feta. Hertil kyllingelår og kartoffelpakker
Fredag:
Lørdag: Fyldt svinemørbrad med hasselbagte kartofler og grøn salat
Søndag: Flæskestegs sandwich Rester fra fredag
onsdag den 28. august 2013
Gulerodstærte med feta
Gulerodstærte med feta:
450 g revne gulerødder
3 revne løg
1,5 spsk. rapsolie
1,5 spsk. sojasauce
1,5 spsk. oregano
150 g fetaost
3 æg
2 dl mælk
1 tsk. revet muskatnød
1,5 tsk. salt
Tærtendejen blev lavet med basis af denne opskrift
Varm olien op i en gryde og svits gullerødder og løg. Lad det simre i 5 minutter. Kom oregano ved og fordel blandingen i tærtebunden.
Mos fetaosten i en skål med en gaffel og rør det samen med æg, mælk, muskatnød og salt. Hæld det over gulerodsblandingen. Kom tærten i ovnen og bag den ved 200 grader i cirka 30 minutter.
mandag den 26. august 2013
Madplan uge 35
Mandag: Risfyldte tomater med skinkeschnitzel . Hertil spidskålssalat
Tirsdag: Linsefrikadeler med gulerodssalat og tzatziki
Onsdag: Sunde clubsandwich
Torsdag: Rugbrød med gnavegrønt og hummus
Fredag: -------------------------------
Lørdag: -------------------------------
Søndag: ------------------------------
Tirsdag: Linsefrikadeler med gulerodssalat og tzatziki
Onsdag: Sunde clubsandwich
Torsdag: Rugbrød med gnavegrønt og hummus
Fredag: -------------------------------
Lørdag: -------------------------------
Søndag: ------------------------------
fredag den 23. august 2013
Tomatsalat med bønner og kikærter
Tomatsalat:
Tomater
Kikærter
Grønne bønner
Olivenolie
Hvid balsamico
Salt og peber
Bland alle ingredienserne og smag en dressing til og bland med grøntsagerne.
Lad salaten trække 15 minutter i køleskabet.
onsdag den 21. august 2013
Kartoffelpandekage med diverse grøntsager
Riv de grøntsager de har lyst. I denne tilfælde bruger jeg kartofler, gulerødder og squash.
Bland de revne grøntsager med salt og peber. Pres væden fra og mas det ned i et ildfastfad.
Giv det 30 minutter i ovnene ved 200 grader. De sidste 5 minutter sættes ovnen på grill.
mandag den 19. august 2013
Madplan uge 34
Mandag: Rester af Thaisuppen fra søndag
Tirsdag: Kartoffelmadder med gnavegrønt og hummus
Onsdag: Gulerodstærte med feta. Hertil spidskålsalat med mormordressing
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Fiskefrikadeller med kartoffelsalat og tomatsalat
Lørdag: Oksebøffer med tilhørende tilbehør
Søndag: Flæskestegs sandwich
Tirsdag: Kartoffelmadder med gnavegrønt og hummus
Onsdag: Gulerodstærte med feta. Hertil spidskålsalat med mormordressing
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Fiskefrikadeller med kartoffelsalat og tomatsalat
Lørdag: Oksebøffer med tilhørende tilbehør
Søndag: Flæskestegs sandwich
fredag den 16. august 2013
Spaghetti cabonara
Spaghetti cabonara:
500 g spaghetti
6 æggeblommer
50 g parmesanost
8 skiver bacon i stykker
3,2 dl fløde
Kog spaghettien al dente og hæld vandet fra. Mens spaghettien koges, steges bacon på en pande. Læg derefter på køkkenrulle. Pisk fløde, æg og parmesan sammen og bland bacon heri. Sæt spaghettien tilbage på varmen og bland med æggemassen. Lad det på varme i ½-1 minut til det bliver tykkere. Server med friskkværnet peber.
onsdag den 14. august 2013
Kartoffelmad med nye kartofler
Nye kartofler er stadig skønne, og hvad er ikke mere skønt end at bruge dem på et stykke rugbrød, så man får fuldt udbytte af smagen.
tirsdag den 13. august 2013
Madplan uge 33
Mandag: -----------------------
Tirsdag: Biksemad med rester af kartofler og hamburryg. Hertil gulerodssalat
Onsdag: Kartoffelpandekage med skinkeschnitzel og spidskålssalat
Torsdag: Restemad: Ris fra fryseren med rester af kød og grøntsager. Med spidskålssalat
Fredag: Helstegt barbecue-kylling med coleslaw og råstegte kartofler
Lørdag: Risotto med champignon og spinat
Søndag: Thaisuppe med kylling, champignon og nudler
Tirsdag: Biksemad med rester af kartofler og hamburryg. Hertil gulerodssalat
Onsdag: Kartoffelpandekage med skinkeschnitzel og spidskålssalat
Torsdag: Restemad: Ris fra fryseren med rester af kød og grøntsager. Med spidskålssalat
Fredag: Helstegt barbecue-kylling med coleslaw og råstegte kartofler
Lørdag: Risotto med champignon og spinat
Søndag: Thaisuppe med kylling, champignon og nudler
Abonner på:
Opslag (Atom)