Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
onsdag den 6. november 2013
Blomkålssupe med rugbrødscroutoner
Blomkålssuppe:
2 løg i tern
1 stort blomkål i buketter
2 laurbærblade
1,5 L hønsebouillon
Salt og peber
Svits løg i lidt olivenolie. Tilsæt blomkåls buketterne og tilsæt bouillon samt laurbærblade.
Kog suppen op og lad den simre ind til blomkålene er møre. Blend supppen og smag til med salt og peber.
Rudbrødscroutoner:
Til 2 personer:
1 skive rugbrød i små tern
Lidt olivenolie
Krydderi efter eget valg - jeg brugte lakridssalt fra Mariager Saltcenter
Varm olivenolien op på en pande og steg rugbrøddet til de er sprødt, men stadig er lidt sej indeni.
Server med dryp af god olivenolie.
mandag den 4. november 2013
Madplan uge 45
Mandag: Pastaret med tomatsauce og kyllingekødboller. Hertil dampet spidskål
Tirsdag: Rødebede-grønkålssalat med avocado og ristede mandler. Hertil ovnbagt laks og spelt vendt med pesto
Onsdag: Rødkålssalat med spelt og æbler. Hertil drumsticks
Torsdag: ---------------------------
Fredag: ----------------------------
Lørdag: ----------------------------
Søndag: ----------------------------
Tirsdag: Rødebede-grønkålssalat med avocado og ristede mandler. Hertil ovnbagt laks og spelt vendt med pesto
Onsdag: Rødkålssalat med spelt og æbler. Hertil drumsticks
Torsdag: ---------------------------
Fredag: ----------------------------
Lørdag: ----------------------------
Søndag: ----------------------------
fredag den 1. november 2013
Parmaindbagt rødspættefilet
En virkelig lækker og smuk ret.
Rødspættefileter blev rullet omkring forårsløg, og pakket ind i parmaskinke, og bagt i ovnen i cirka 12-15 minutter, indtil fisken var fin.
Fisken blev lagt på en bund af grønkål skoldet med kogende vand, og drysset med rugbrødscroutoner og dekoreret med balsamicoglaze.
Tilbehøret blev skiver af bolchebeder og gule beder. Som afslutning en halv lime som en slags "sauce":
torsdag den 31. oktober 2013
Løgsuppe
Løgsuppe:
1 kg løg
15 g smør
1 spsk. olie
Cirka 1 liter hønsebouillon
Salt og peber
Brød:
Ciabattabrød i skiver
1 fed hvidløg
Revet ost
Løgene pilles og halveres på langs og skæres i tynde skiver. Smør og olie opvarmes og når smørret er bruset af tilsættes løg. Nu svitses eder et par minutter, men der røres med jævne mellemrum. Skru ned for varmen og fortsæt med at brune løgene. Det tager cirka 20-30 minutter. Når løgene er godt karmaliserede tilsættes hønsebouillon, og suppen simrer nu i 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.
Imens skæres ciabattabrødet i skiver og grilles i ovnen til de er godt sprøde. Herefter tages de ud og gnides med hvidløg.
Hæld suppen i et par ovnfaste skåle og kom en brødskive i hver skål, og drys med revet ost over brødene. Herefter sættes de tilbage i ovnen under grill, indtil osten er smeltet.
Inspiration til suppen blev hentet hos foodfanatic.
onsdag den 30. oktober 2013
Tomatpasta
Den nye pastavariant fra Pastella med tomat blev her lavet med friske tomater og bladbeder stegt på panden med salt, peber og frisk basilikum.
Tilsæt blev pastaen vendt sammen med "saucen" og rejer.
mandag den 28. oktober 2013
Madplan uge 44
Mandag: Kylling i Rømertopf med rodfrugter og gulerods-fennikelsalat med kardemomme
Tirsdag: Maskeret blomkål med rejer, ærter og majs
Onsdag: Kyllingesalat med grønt
Torsdag: Madpandekager med rester af rodfrugter fra mandag med kål og hakket kyllingekød
Fredag: Julemad i form af ovnstegt and med tilbehør
Lørdag: Bagt butternut-squash med tykstegsbøffer og salat
Søndag: Rester fra anden med rødkålssalat med spelt og æbler
Tirsdag: Maskeret blomkål med rejer, ærter og majs
Onsdag: Kyllingesalat med grønt
Torsdag: Madpandekager med rester af rodfrugter fra mandag med kål og hakket kyllingekød
Fredag: Julemad i form af ovnstegt and med tilbehør
Lørdag: Bagt butternut-squash med tykstegsbøffer og salat
Søndag: Rester fra anden med rødkålssalat med spelt og æbler
fredag den 25. oktober 2013
"Dansk" pizza
Den første er lavet med;
Oksekøds blanding
Majs
Rød peberfrugt
Ost
Den anden lavet med;
Skinke-strimler
Løg-strimler
Oliven i skiver
Ost
Pizzaen blev serveret med en grøn salat
torsdag den 24. oktober 2013
Sojabagt hokaidogræskar og andre grøntsager
Lækkert og anderledes tilbehør.
I dette tilfælde bagte vi hokaidogræskaret sammen med rester af porrer og forårsløg, for at tømme grøntsagsskuffen.
Grøntsagerne blev vendt i en marinarede af;
3/4 dl sojasauce
2 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
Bred grøntsagerne ud på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 180 grader i 40-45 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
mandag den 21. oktober 2013
Madplan uge 43
Mandag: Blomkålssuppe med rugbrødscroutoner
Tirsdag: Sojabagt hokaidogræskar med grønkålssalat og koteletter
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Vietnamesiske forårsruller
Fredag: Chili con carne rester fra fryseren
Lørdag: ----------------------------------
Søndag: Kylling i römertopf med rodfrugter
Tirsdag: Sojabagt hokaidogræskar med grønkålssalat og koteletter
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Vietnamesiske forårsruller
Fredag: Chili con carne rester fra fryseren
Lørdag: ----------------------------------
Søndag: Kylling i römertopf med rodfrugter
torsdag den 17. oktober 2013
Vietnamesiske forårsruller
Disse er så lækre og utrolig nemme at lave. Det eneste du skal bruge er rispapir og dine yndlings grøntsager. Vi havde også stegt lidt kylling og skåret i strimler. Man kan også bruge rejer.
Af dyppelse brugte vi soya, sød chilisauce og en peanutbutterdip.
Peanutsbutter dip:
1 lille løg
2 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
1 rød chili
1 dl peanutbutter med chili fra Urtekram
Salt
Blend alle ingredienserne i en foodprocessor og smag til med salt. Dippen må gerne være godt stærk, da det passer rigtig godt til rullerne.
mandag den 14. oktober 2013
Madplan uge 42
Mandag: Asiatiske kyllingefrikadeller med nudelsalat. Hertil tomat"salsa" med mynte og balsamico
Tirsdag: Løgsuppe med bruschetta
Onsdag: Rester fra tirsdag
Torsdag: Råkost Asian style med grillet laks. Hertil kartoffelpakker
Fredag: --------------------------------
Lørdag: --------------------------------
Søndag: Flæskestegssandwich
Tirsdag: Løgsuppe med bruschetta
Onsdag: Rester fra tirsdag
Torsdag: Råkost Asian style med grillet laks. Hertil kartoffelpakker
Fredag: --------------------------------
Lørdag: --------------------------------
Søndag: Flæskestegssandwich
søndag den 13. oktober 2013
Mexicansk salsa
Jeg troede jeg havde fundet min yndlingssalsa, men denne hjemmelavet en af slagsen er klart at anbefale. Den har så meget smag og sødme fra de frisk tomater, som enhver købt en af slagsen aldrig kan slå.
Mexicansk salsa:
10 meget modne tomater
2 løg
5 fed hvidløg
1 rød chili
1 rød peberfrugt
Saft fra 2 lime
1 spsk. æblecidereddike
1 tsk. spidskommen
½ spsk. salt
½ spsk. sukker
Vask tomaterne og skær et kryds i toppen af hver tomat. Hæld kogene vand over tomaterne og lad dem trække cirka 1 minut. Hæld kold vand over og flå tomaterne.
Hak løg, hvidløg, chili, peberfrugt i en foodprocessor. Kom den hakkede blanding i en gryde. Lav samme rutine med tomaterne og tilsæt dem til blandingen i gryden. Tilsæt krydderierne og lad tomatblandingen komme i kog. Lad det simre i 20-25 minutter til en del af væden af fordampet. Smag eventuelt til med flere krydderier og limesaft.
Hæld salsaen på rengjorte og kogte glas som er skyllet i atamon. Herefter opbevares salsaen på køl.
Abonner på:
Opslag (Atom)