Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

torsdag den 31. oktober 2013

Løgsuppe


Løgsuppe:
1 kg løg
15 g smør
1 spsk. olie
Cirka 1 liter hønsebouillon
Salt og peber

Brød:
Ciabattabrød i skiver
1 fed hvidløg
Revet ost

Løgene pilles og halveres på langs og skæres i tynde skiver. Smør og olie opvarmes og når smørret er bruset af tilsættes løg. Nu svitses eder et par minutter, men der røres med jævne mellemrum. Skru ned for varmen og fortsæt med at brune løgene. Det tager cirka 20-30 minutter. Når løgene er godt karmaliserede tilsættes hønsebouillon, og suppen simrer nu i 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.
Imens skæres ciabattabrødet i skiver og grilles i ovnen til de er godt sprøde. Herefter tages de ud og gnides med hvidløg.
Hæld suppen i et par ovnfaste skåle og kom en brødskive i hver skål, og drys med revet ost over brødene. Herefter sættes de tilbage i ovnen under grill, indtil osten er smeltet.

Inspiration til suppen blev hentet hos foodfanatic.

2 kommentarer:

  1. Hej Elisabeth.
    Dejlig opskrift. Der er ikke noget bedre end suppe, nu når vejret er så koldt og trist. Og løgsuppe er bestemt en af de gode. Det lyder som en rigtig lækker ide at have et ostebrød ved siden af. Her er der godt nok hvidløg på, men trods det, vil jeg eventuelt også putte hvidløg ned til suppe, og derudover også madlavningsfløde, for at gøre retten lidt mere "suppe-agtig" og cremet.
    Mvh. Stefan

    SvarSlet
  2. Hej Stefan.
    Det lyder som en rigtig god idé. Hvidløg kan man aldrig få nok af ;-)
    Jeg vil nok ikke selv tilsætte madlavningsfløde i løgsuppen, men du kan prøve det, og give mig en tilbagemelding om hvordan det smager. Det kan jo være jeg er nødt til at prøve det næste gang.

    SvarSlet

Lad mig vide hvad du synes. Jeg sætter altid pris på en kommentar