Mandag: Sellericreme med hvidløg og parmesan. Hertil svinekoteletter og råkost af gulerod og rødbede.
Tirsdag: Rugbrød med gnavegrønt
Onsdag: Supperest fra fryseren med hjemmebagte flutes
Torsdag: Råkost Asian style med kartoffelpakker og hotwings
Fredag: Butternut-squash salat med persille. Hertil drumsticks
Lørdag: Grydestegt roastbeef med rødkålssalat og ovnbagt kartoffelmos
Søndag: Kartoffelpizza med rosmarin og grøn salat
Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
tirsdag den 12. november 2013
søndag den 10. november 2013
Råkost Asian Style
Opskriften er fundet hos Sæson for god smag
Råkost Asian Style:
1 lille spidskål
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
2 gulerødder
50 g salte peanuts
Dressing:
Salt af 2 limefrugter
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. friskrevet ingefær
2 spsk. olivenolie
Flydende honning
Snit kålen meget fint og kom det i en si. Drys med salt og sukker og vend det godt. Lad kålen stå og trække i cirka 30-45 minutter. Vrid den herefter fri og væske og kom den i en skål.
Riv gulerødderne groft og vend den med kål og peanuts.
Rør ingredienserne sammen til dressingen og smag til med honning. Dressingen skal hverken være for sur eller for sød. Vend den i salaten.
Her er kålen serveret med kartoffelpakken og laksebøffer.
fredag den 8. november 2013
Asiatiske kyllingefrikadeller og nudelsalat
Asiatiske kyllingefrikadeller:
400 g hakket kyllingekød
2 spsk. sojasauce
1 spsk. sød chilisauce
4 forårsløg
1 rød chili i små tern
1 æg
20 g frisk revet ingefær
Peber
Skær forårsløgene i tynde skiver.
Bland alle ingredienserne sammen og rør godt.
Stil farsen på køl i 20-30 minutter.
Form farsen til frikadeller og steg dem på en pande eller i ovnen.
Nudelsalat:
Nudler efter behov
Gulerødder - i strimler - jeg lavede dem med en kartoffelskræller
Agurk - fjern kernerne og skær dem i strimler - som ved gulerødderne
Vend nudler og grøntsager i en dressing af soja og sød chilisauce.
Tilsæt eventuelt en halv chili en små tern og vend det med resten af blandingen.
onsdag den 6. november 2013
Blomkålssupe med rugbrødscroutoner
Blomkålssuppe:
2 løg i tern
1 stort blomkål i buketter
2 laurbærblade
1,5 L hønsebouillon
Salt og peber
Svits løg i lidt olivenolie. Tilsæt blomkåls buketterne og tilsæt bouillon samt laurbærblade.
Kog suppen op og lad den simre ind til blomkålene er møre. Blend supppen og smag til med salt og peber.
Rudbrødscroutoner:
Til 2 personer:
1 skive rugbrød i små tern
Lidt olivenolie
Krydderi efter eget valg - jeg brugte lakridssalt fra Mariager Saltcenter
Varm olivenolien op på en pande og steg rugbrøddet til de er sprødt, men stadig er lidt sej indeni.
Server med dryp af god olivenolie.
mandag den 4. november 2013
Madplan uge 45
Mandag: Pastaret med tomatsauce og kyllingekødboller. Hertil dampet spidskål
Tirsdag: Rødebede-grønkålssalat med avocado og ristede mandler. Hertil ovnbagt laks og spelt vendt med pesto
Onsdag: Rødkålssalat med spelt og æbler. Hertil drumsticks
Torsdag: ---------------------------
Fredag: ----------------------------
Lørdag: ----------------------------
Søndag: ----------------------------
Tirsdag: Rødebede-grønkålssalat med avocado og ristede mandler. Hertil ovnbagt laks og spelt vendt med pesto
Onsdag: Rødkålssalat med spelt og æbler. Hertil drumsticks
Torsdag: ---------------------------
Fredag: ----------------------------
Lørdag: ----------------------------
Søndag: ----------------------------
fredag den 1. november 2013
Parmaindbagt rødspættefilet
En virkelig lækker og smuk ret.
Rødspættefileter blev rullet omkring forårsløg, og pakket ind i parmaskinke, og bagt i ovnen i cirka 12-15 minutter, indtil fisken var fin.
Fisken blev lagt på en bund af grønkål skoldet med kogende vand, og drysset med rugbrødscroutoner og dekoreret med balsamicoglaze.
Tilbehøret blev skiver af bolchebeder og gule beder. Som afslutning en halv lime som en slags "sauce":
torsdag den 31. oktober 2013
Løgsuppe
Løgsuppe:
1 kg løg
15 g smør
1 spsk. olie
Cirka 1 liter hønsebouillon
Salt og peber
Brød:
Ciabattabrød i skiver
1 fed hvidløg
Revet ost
Løgene pilles og halveres på langs og skæres i tynde skiver. Smør og olie opvarmes og når smørret er bruset af tilsættes løg. Nu svitses eder et par minutter, men der røres med jævne mellemrum. Skru ned for varmen og fortsæt med at brune løgene. Det tager cirka 20-30 minutter. Når løgene er godt karmaliserede tilsættes hønsebouillon, og suppen simrer nu i 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.
Imens skæres ciabattabrødet i skiver og grilles i ovnen til de er godt sprøde. Herefter tages de ud og gnides med hvidløg.
Hæld suppen i et par ovnfaste skåle og kom en brødskive i hver skål, og drys med revet ost over brødene. Herefter sættes de tilbage i ovnen under grill, indtil osten er smeltet.
Inspiration til suppen blev hentet hos foodfanatic.
onsdag den 30. oktober 2013
Tomatpasta
Den nye pastavariant fra Pastella med tomat blev her lavet med friske tomater og bladbeder stegt på panden med salt, peber og frisk basilikum.
Tilsæt blev pastaen vendt sammen med "saucen" og rejer.
mandag den 28. oktober 2013
Madplan uge 44
Mandag: Kylling i Rømertopf med rodfrugter og gulerods-fennikelsalat med kardemomme
Tirsdag: Maskeret blomkål med rejer, ærter og majs
Onsdag: Kyllingesalat med grønt
Torsdag: Madpandekager med rester af rodfrugter fra mandag med kål og hakket kyllingekød
Fredag: Julemad i form af ovnstegt and med tilbehør
Lørdag: Bagt butternut-squash med tykstegsbøffer og salat
Søndag: Rester fra anden med rødkålssalat med spelt og æbler
Tirsdag: Maskeret blomkål med rejer, ærter og majs
Onsdag: Kyllingesalat med grønt
Torsdag: Madpandekager med rester af rodfrugter fra mandag med kål og hakket kyllingekød
Fredag: Julemad i form af ovnstegt and med tilbehør
Lørdag: Bagt butternut-squash med tykstegsbøffer og salat
Søndag: Rester fra anden med rødkålssalat med spelt og æbler
fredag den 25. oktober 2013
"Dansk" pizza
Den første er lavet med;
Oksekøds blanding
Majs
Rød peberfrugt
Ost
Den anden lavet med;
Skinke-strimler
Løg-strimler
Oliven i skiver
Ost
Pizzaen blev serveret med en grøn salat
torsdag den 24. oktober 2013
Sojabagt hokaidogræskar og andre grøntsager
Lækkert og anderledes tilbehør.
I dette tilfælde bagte vi hokaidogræskaret sammen med rester af porrer og forårsløg, for at tømme grøntsagsskuffen.
Grøntsagerne blev vendt i en marinarede af;
3/4 dl sojasauce
2 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
Bred grøntsagerne ud på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 180 grader i 40-45 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
mandag den 21. oktober 2013
Madplan uge 43
Mandag: Blomkålssuppe med rugbrødscroutoner
Tirsdag: Sojabagt hokaidogræskar med grønkålssalat og koteletter
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Vietnamesiske forårsruller
Fredag: Chili con carne rester fra fryseren
Lørdag: ----------------------------------
Søndag: Kylling i römertopf med rodfrugter
Tirsdag: Sojabagt hokaidogræskar med grønkålssalat og koteletter
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Vietnamesiske forårsruller
Fredag: Chili con carne rester fra fryseren
Lørdag: ----------------------------------
Søndag: Kylling i römertopf med rodfrugter
Abonner på:
Opslag (Atom)