Mandag: Kyllinge-rester fra lørdag. Hertil kartoffel-sellerimos og grønne bønner
Tirsdag: Squash med bønne-champignonfyld. Hertil salat af hokaidogræskar
Onsdag: Kødsauce m. spaghetti-græskar
Torsdag: Thai-inspireret kyllingesuppe
Fredag: Krebinetter med stuverede ærter og gulerødder. Hertil kartofler og kogt blomkål
Lørdag: -------------
Søndag: Calzone med spaghetti og rester af kødsauce fra onsdag
Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
mandag den 15. september 2014
torsdag den 11. september 2014
Squash-frikadeller
Squash-frikadeller:
200 g squash
2 stk. forårsløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 æg
70 g grahamsmel
1 spsk. parmesan
Salt og peber
Olie til stegning
Squash rives og vandet trykkes godt ud af dem. Æggene slås ud i skål og piskes let, hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes og røres sammen til en fars.
Form til frikadeller og steg i olie i cirka 3-4 minutter på hver side.
Opskriften er med inspiration fra Låvises Mad.
onsdag den 10. september 2014
Kold agurkesuppe med valnødder
Kold agurkesuppe med valnødder:
3 agurker
½ bdt. mynte
3/4 l yoghurt naturel
1/4 l kold lys bouillon
40 g valnødder
Skræl agurkerne, flæk dem på langs og skrab kerne ud med en teske.
Riv dem fint og blend dem sammen med finthakket mynte.
Blend yoghurt, bouillon, agurk og mynte. Smag suppen til med salt og peber, og lad den trække i køleskabet i cirka 1 time.
Opskriften er fra Sæson.
tirsdag den 9. september 2014
Squash-salat med feta og mynte
En skøn skøn salat, som får selskab af mynte og feta, som klæder squashen rigtig godt.
Squash-salat med feta og mynte:
1 stor squash
100 g feta
Saften fra ½ citron
2 spsk. olivenolie
1 dusk mynte
Salt og peber
Skær squashen i papirtynde skiver (nemmest på et mandolinjern), og læg dem i et lag på et fad.
Dryp med citronsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber. Riv fetaen henover og drys med mynteblade.
Opskriften er fra Raavarecirkus.
mandag den 8. september 2014
Madplan uge 37
Mandag: Tærte med savoykål og kål. Hertil gulerodssalat
Tirsdag: Rester fra mandag: Hertil squash-salat med edamamebønner og kapers
Onsdag: Minestrone di verdure. Hertil pestosnegle
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Frisk hjemmelavet pasta med røget muslinger og rester af muslingesuppe
Lørdag: Helstegt kylling i Römertopf. Hertil lun græskarsalat med æble. Og bagte kartofler
Søndag: Grøn musaka
Tirsdag: Rester fra mandag: Hertil squash-salat med edamamebønner og kapers
Onsdag: Minestrone di verdure. Hertil pestosnegle
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Frisk hjemmelavet pasta med røget muslinger og rester af muslingesuppe
Lørdag: Helstegt kylling i Römertopf. Hertil lun græskarsalat med æble. Og bagte kartofler
Søndag: Grøn musaka
søndag den 7. september 2014
Squashghetti med kylling og champignon
Squashghetti med kylling og champignon:
1½ squash, revet med et juliennejern
300 g kogt kylling
200 g bacon i tern
250 g champignon i skiver
6 soltørrede tomater i olie
1 dl revet parmesan
1 dl fløde
Kom bacon på en kold pande og skru op for middel varme. Steg til det er sprødt og tag det af. Kom champignong op og lad det stege videre i baconfedtet. Tilsæt kylling, squash, fløde og parmesanen. Lad det simre i et par minutter. Skær de soltørrede tomater i tynde strimler og kom dem ved.
Smag til med salt og peber, og server.
Opskriften er MissMuffin.
lørdag den 6. september 2014
Kylling i fløde, hvidvin og estragon
Kylling i fløde, hvidvin og estragon:
3 underlår, og 2 overlår - eller en hel kylling som er parteret i stykker
2 løg, hakket
250 g champignon, skåret i skiver
Olie til stegning
½ flaske hvidvin
3 dl hønsebouillon
1 tsk. timian
2 laurbærblade
2-3 tsk. estragon
2-3 dl fløde
Salt og peber
Persille, hakket
Brun champignon og løg hver for sig i lidt olie, og kom det i en skål og sæt til side.
Brun kyllingen i lidt olie.
Kom champignon, løg, hvidvin, hønsebouillon, timian, estragon og laurbærblade ned til kyllingen. Lad det simre ved svag varme i en times tid til kyllingen er mør. Tilsæt fløde. Kan eventuelt jævnes med maizena.
Kom hakket persille i og smag til med salt og peber.
Kan serveres med kartoffelmos.
Opskriften er lavet med inspiration fra Foodfanatic.
torsdag den 4. september 2014
Laks Salad Nicoise
Laks Salad Nicoise:
200 g laksebøffer
2 æg
1 salathoved
200 g grønne bønner
1 bakke cherrytomater
200 g kogte kartofler
2 spsk. kapers
50 g sorte oliven
Sennepsdressing:
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. æblecidereddike
3 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
Bag laksen i ovnen ved 200 grader i cirka 13-15 minutter. Kog æggene i 10 minutter. Afkøl og pil dem.
Skyl salaten og afdryp. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter.
Afdryp bønnerne og overhæld med koldt vand. Halvér cherrytomaterne og skær kartoflerne i mindre stykker.
Vend salat med kartofler, bønner, cherrytomater, æg skåret i kvarte, kapers og oliven. Del laksen i flager og fordel over salaten.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen og drys over salaten.
Opskriften er fra Sæson.
onsdag den 3. september 2014
Blomkålscouscous med porre, hvidløg og nigellafrø
Blomkålscoucous med porre, hvidløg og nigellafrø:
1 blomkål
1 porre
2 gulerødder
1 bdt. persille
1 håndfuld nigellafrø
Dressing:
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecider eddike
1 tsk. flydende honning
2 fed hvidløg, knust
Salt og peber
Rengør blomkål og riv det hele groft - er nemmest på en foodprocessor.
Snit porren i meget fine ringe. Hak gulerødder i skiver.
Hak persillen groft.
Rør dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
Vend den sammen med grønsagerne, persille og nigellafrø.
Opskriften er tyvstjålet fra Salattøsen.
mandag den 1. september 2014
Madplan uge 36
Mandag: Kyllinge-rester fra lørdag
Tirsdag: Pitabrød
Onsdag: Kartoffelpandekage med diverse grøntsager. Hertil squashfrikadeller og tomatsalat
Torsdag: Stærk karryret med svinekød og squash
Fredag: Couscous med kylling og basilikumcreme. Hertil grøn salat
Lørdag: Svampe speltotto
Søndag.: Hakkebøffer med bløde løg og kartoffelbåde. Hertil grønne bønner
Tirsdag: Pitabrød
Onsdag: Kartoffelpandekage med diverse grøntsager. Hertil squashfrikadeller og tomatsalat
Torsdag: Stærk karryret med svinekød og squash
Fredag: Couscous med kylling og basilikumcreme. Hertil grøn salat
Lørdag: Svampe speltotto
Søndag.: Hakkebøffer med bløde løg og kartoffelbåde. Hertil grønne bønner
mandag den 25. august 2014
Madplan uge 35
Mandag: Wok
Tirsdag: Maskeret blomkål
Onsdag: Blomkålssuppe med dild og rejer
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Laks salad nicoise
Lørdag: Kylling i hvidvin, fløde og estragon. Hertil ris og pære-fennikelsalat
Søndag: Kyllingetærte af resterne fra helstegt kylling. Hertil grøn salat.
søndag den 24. august 2014
Blåmuslinger i kokosmælk
Blåmuslinger i kokosmælk:
3 cm ingefær
1 rødløg
1 chili
2 fed hvidløg
2 dåser kokosmælk, á 400 ml
1 håndfuld kaffir limeblade
1,5 kg blåmuslinger
Rengør blåmuslingerne godt.
Riv ingefæren, hak løg og chili, og pres hvidløgene.
Svits det i en gryde i lidt olie. Brun det let og tilsæt kokosmælk og limeblade og lad det koge op.
Dryp muslingerne godt af og kom dem i gryden. Rør rundt og lad dem koge 7 minutter med låg.
Server med godt brød.
Opskriften er lavet med inspiration fra femmefood.
Abonner på:
Opslag (Atom)