Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

tirsdag den 16. september 2014

Citronfrikadeller


Citronfrikadeller: 
1 skive lyst brød
250 g hakket kyllingekød
2 spsk. citronsaft
Persille og timian
2 spsk. parmesanost
Salt og peber
3 spsk. hvedemel
1 spsk. olivenolie til stegning
150 g tørret spaghetti
500 g broccoli
100 g flødeost naturel

Riv brødet. Alt det i kødet sammen med citronsaft, hakket persille og timian samt parmesanost. Krydr med salt og peber og form farsen til kugler, der vendes i mel.
Brun dem på en pande i olie.
Skru ned for varmen og lad dem gennemstege cirka 8 minutter.
Kog spaghetti.
Del broccoli i buketter og snit stilken i tynde skiver. Vend dem i pastaen de sidste 4 minutter af kogetiden.
Hæld pasta og broccoli i et dørslag og smelt flødeosten i den varme gryde. Vend pasta og broccoli i den smeltede ost og smag til med salt og peber.
Server med frikadeller og parmesanost.

mandag den 15. september 2014

Madplan uge 38

Mandag: Kyllinge-rester fra lørdag. Hertil kartoffel-sellerimos og grønne bønner
Tirsdag: Squash med bønne-champignonfyld. Hertil salat af hokaidogræskar
Onsdag: Kødsauce m. spaghetti-græskar
Torsdag: Thai-inspireret kyllingesuppe
Fredag: Krebinetter med stuverede ærter og gulerødder. Hertil kartofler og kogt blomkål
Lørdag: -------------
Søndag: Calzone med spaghetti og rester af kødsauce fra onsdag

torsdag den 11. september 2014

Squash-frikadeller


Squash-frikadeller:
200 g squash
2 stk. forårsløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 æg
70 g grahamsmel
1 spsk. parmesan
Salt og peber
Olie til stegning

Squash rives og vandet trykkes godt ud af dem. Æggene slås ud i skål og piskes let, hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes og røres sammen til en fars.
Form til frikadeller og steg i olie i cirka 3-4 minutter på hver side.

Opskriften er med inspiration fra Låvises Mad

onsdag den 10. september 2014

Kold agurkesuppe med valnødder



Kold agurkesuppe med valnødder:
3 agurker
½ bdt. mynte
3/4 l yoghurt naturel
1/4 l kold lys bouillon
40 g valnødder

Skræl agurkerne, flæk dem på langs og skrab kerne ud med en teske.
Riv dem fint og blend dem sammen med finthakket mynte.
Blend yoghurt, bouillon, agurk og mynte. Smag suppen til med salt og peber, og lad den trække i køleskabet i cirka 1 time.

Opskriften er fra Sæson.

tirsdag den 9. september 2014

Squash-salat med feta og mynte



En skøn skøn salat, som får selskab af mynte og feta, som klæder squashen rigtig godt.

Squash-salat med feta og mynte:
1 stor squash
100 g feta
Saften fra ½ citron
2 spsk. olivenolie
1 dusk mynte
Salt og peber

Skær squashen i papirtynde skiver (nemmest på et mandolinjern), og læg dem i et lag på et fad.
Dryp med citronsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber. Riv fetaen henover og drys med mynteblade.

Opskriften er fra Raavarecirkus.

mandag den 8. september 2014

Madplan uge 37

Mandag: Tærte med savoykål og kål. Hertil gulerodssalat
Tirsdag: Rester fra mandag: Hertil squash-salat med edamamebønner og kapers
Onsdag: Minestrone di verdure. Hertil pestosnegle
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Frisk hjemmelavet pasta med røget muslinger og rester af muslingesuppe
Lørdag: Helstegt kylling i Römertopf. Hertil lun græskarsalat med æble. Og bagte kartofler
Søndag: Grøn musaka

søndag den 7. september 2014

Squashghetti med kylling og champignon


Squashghetti med kylling og champignon:
1½ squash, revet med et juliennejern
300 g kogt kylling
200 g bacon i tern
250 g champignon i skiver
6 soltørrede tomater i olie
1 dl revet parmesan
1 dl fløde

Kom bacon på en kold pande og skru op for middel varme. Steg til det er sprødt og tag det af. Kom champignong op og lad det stege videre i baconfedtet. Tilsæt kylling, squash, fløde og parmesanen. Lad det simre i et par minutter. Skær de soltørrede tomater i tynde strimler og kom dem ved.
Smag til med salt og peber, og server.

Opskriften er MissMuffin.

lørdag den 6. september 2014

Kylling i fløde, hvidvin og estragon


Kylling i fløde, hvidvin og estragon:
3 underlår, og 2 overlår - eller en hel kylling som er parteret i stykker
2 løg, hakket
250 g champignon, skåret i skiver
Olie til stegning
½ flaske hvidvin
3 dl hønsebouillon
1 tsk. timian
2 laurbærblade
2-3 tsk. estragon
2-3 dl fløde
Salt og peber
Persille, hakket

Brun champignon og løg hver for sig i lidt olie, og kom det i en skål og sæt til side.
Brun kyllingen i lidt olie.
Kom champignon, løg, hvidvin, hønsebouillon, timian, estragon og laurbærblade ned til kyllingen. Lad det simre ved svag varme i en times tid til kyllingen er mør. Tilsæt fløde. Kan eventuelt jævnes med maizena.
Kom hakket persille i og smag til med salt og peber.

Kan serveres med kartoffelmos.

Opskriften er lavet med inspiration fra Foodfanatic

torsdag den 4. september 2014

Laks Salad Nicoise


Laks Salad Nicoise:
200 g laksebøffer
2 æg
1 salathoved
200 g grønne bønner
1 bakke cherrytomater
200 g kogte kartofler
2 spsk. kapers
50 g sorte oliven

Sennepsdressing:
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. æblecidereddike
3 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker

Bag laksen i ovnen ved 200 grader i cirka 13-15 minutter. Kog æggene i 10 minutter. Afkøl og pil dem.
Skyl salaten og afdryp. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter.
Afdryp bønnerne og overhæld med koldt vand. Halvér cherrytomaterne og skær kartoflerne i mindre stykker.

Vend salat med kartofler, bønner, cherrytomater, æg skåret i kvarte, kapers og oliven. Del laksen i flager og fordel over salaten.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen og drys over salaten.

Opskriften er fra Sæson.

onsdag den 3. september 2014

Blomkålscouscous med porre, hvidløg og nigellafrø




Blomkålscoucous med porre, hvidløg og nigellafrø: 
1 blomkål
1 porre
2 gulerødder
1 bdt. persille
1 håndfuld nigellafrø

Dressing:
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecider eddike
1 tsk. flydende honning
2 fed hvidløg, knust
Salt og peber

Rengør blomkål og riv det hele groft - er nemmest på en foodprocessor.
Snit porren i meget fine ringe. Hak gulerødder i skiver.
Hak persillen groft.

Rør dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
Vend den sammen med grønsagerne, persille og nigellafrø.

Opskriften er tyvstjålet fra Salattøsen.

mandag den 1. september 2014

Madplan uge 36

Mandag: Kyllinge-rester fra lørdag
Tirsdag: Pitabrød
Onsdag: Kartoffelpandekage med diverse grøntsager. Hertil squashfrikadeller og tomatsalat
Torsdag: Stærk karryret med svinekød og squash
Fredag: Couscous med kylling og basilikumcreme. Hertil grøn salat
Lørdag: Svampe speltotto
Søndag.: Hakkebøffer med bløde løg og kartoffelbåde. Hertil grønne bønner

mandag den 25. august 2014

Madplan uge 35

Mandag: Wok
Onsdag: Blomkålssuppe med dild og rejer
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Laks salad nicoise
Lørdag: Kylling i hvidvin, fløde og estragon. Hertil ris og pære-fennikelsalat
Søndag: Kyllingetærte af resterne fra helstegt kylling. Hertil grøn salat.