Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

onsdag den 11. september 2013

Indiske fladbrød #2


Brødene blev brugt til den lækre thaisuppe, og var et godt supplement.

Denne opskrift blev lavet med basis i denne opskrift.
Denne gang havde jeg dog en rest rød chili som jeg ville bruge.
Nogle af bidderne kunne godt blive ret stærke, men faktisk rigtig godt til den thaisuppe vi fik dem til.
Denne gang blev brødene drysset med nigellafrø.


tirsdag den 10. september 2013

Thaisuppe med kylling og champignon (af resterne fra barbecuekyllingen)


Jeg så et opslag hos Spis med omkring måderne at bruge en hel kylling på. Og da vi i forvejen skulle have barbecuekylling var det oplagt at kigge på denne opskrift, i forhold til at bruge resterne. Det gode kyllingekød skal jo nødigt gå til spilde.

Thaisuppe med kylling og champignon:
Rester af kyllingekødet
250 g champignoner, skåret i skiver
1 spsk. finthakket ingefær
1 stor rød chili i tynde skiver
3 forårsløg i tynde skiver
4 fed hvidløg, presset
1 tsk. rød karrypasta - der er meget forskel på styrken. Min er fra en thaiforretning og meget stærk.
2 knuste kaffir limeblade
1 ½ l hønsebouillon
1 spsk. fish sauce
Olie til stegning

Fjern kyllingekødet fra benene og skær dem i mindre stykker. Brun det i lidt olie i en gryde. Tilsæt champignon. Tilsæt ingefær, chili, forårsløg, hvidløg, karrypasta, limeblade, bouillon, fish sauce. Lad suppen koge op og lad den stå cirka 5-10 minutter ved middel varme.
Suppen kan eventuelt serveres med nudler tilsat suppen.

mandag den 9. september 2013

Madplan uge 37

Mandag: Ratatouille- og pastasuppe med hjemmebagte flutes
Tirsdag: Pitabrød med skinketern og grønt
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Ovnstegte kartofler som kartoffelsalat med skinkeschnitzel. Hertil råkost af savoykål, æble, gulerød og nødder
Fredag: --------------------------------------
Lørdag: Rødbede bygotto
Søndag: Svensk pølseret med råkost af rødbede og gulerod

lørdag den 7. september 2013

Barbecuekylling med coleslaw


Steg kyllingen i ovnen med barbecuekrydderi.

Coleslaw:
Hvidkål
Gulerødder
Fromage frais
Salt og peber

Riv hvidkål og gulerødder på foodprocessoren. Bland en dressing fra fromage frais, salt og peber. Bland den med de revne grøntsager. Lad den trække i cirka 30 minutter i køleskabet.

Resterne af kyllingen blev brugt i en thai suppe.

torsdag den 5. september 2013

Kartoffelsalat - "tøm køleskabet"

Vi plejer altid at lave vores kartoffelsalater med en marinade af olivenolie og eddike, samt forskellige krydderier. Det betyder også at det er nemmere at bruge de ingredienser som findes i køleskabet. I denne version har jeg brugt majs, forårsløg, peberfrugt og kartofler. Marinaden blev lavet med æblecidereddike fra Urtekram samt salt, peber og chiliflager.

onsdag den 4. september 2013

Mirabellesaft



Lige nu boomer med mirabeller i massevis. Så mange at man ligefrem træder i dem når man går en tur. Derfor tænkte jeg, at man da kunne bruge dem til noget fornuftigt udover bare at spise dem, når man går forbi et træ. Derfor foretog jeg en søgning på google, som gav en væld af muligheder. Valget blev denne fantastisk mirabelle saft, som ikke bare ser skøn ud, men også smager skønt!
Opskriften på Mirabellesaften havde en langt større mængde af sukker, men jeg smagte på det, og synes det er sødt nok i forvejen. Jeg ved ikke om det er fordi mine mirabeller er mere søde end andre eller om det er fordi jeg i forvejen ikke bryder mig om for sød saft.

Mirabellesaft:
5 kg mirabeller
Vand
1 kg sukker
Atamon

Skyld mirabellerne godt inden brug. Læg dem i en gryde og dæk 2/3 af bærrene med vand. Læg låg på og brug vandet i kog. Lad det simre i cirka 20-25 minutter.
Sigt saften fra frugtkødet. Kom saften tilbage i gryden og bland den med sukkeret. Lad saften koge cirka 5-10 minutter uden låg.
Skyl en glasflaske med atamon, og hæld saften på flaske. Luk til og stil på køl.

Resten af saften lod jeg blive lunken og hældte den derefter på fryseposer og puttede resten af saften i fryseren.

tirsdag den 3. september 2013

Salat med mormor-dressing





Salat med mormordressing:
Hovedsalat
1 dl kaffefløde
Æblecidereddike
Suker

Bland ingredienserne til dressingen. Smag til. Hæld den derefter over salaten og bland. Lad den trække et par minutter inden servering.

mandag den 2. september 2013

Madplan uge 36

Mandag: Hjemmelavede burgere med grøn salat
Tirsdag: Grøn Pad Thai med rejer
Onsdag: Karry suppe med ris og rød peberfrugt
Torsdag: Salat med gul squash, avocado og feta. Hertil kyllingelår og kartoffelpakker
Fredag: Rødbede-bygotto   Risotto med grønne asparges og ærter
Lørdag: Fyldt svinemørbrad med hasselbagte kartofler og grøn salat
Søndag: Flæskestegs sandwich   Rester fra fredag


onsdag den 28. august 2013

Gulerodstærte med feta



Gulerodstærte med feta:
450 g revne gulerødder
3 revne løg
1,5 spsk. rapsolie
1,5 spsk. sojasauce
1,5 spsk. oregano
150 g fetaost
3 æg
2 dl mælk
1 tsk. revet muskatnød
1,5 tsk. salt

Tærtendejen blev lavet med basis af denne opskrift

Varm olien op i en gryde og svits gullerødder og løg. Lad det simre i 5 minutter. Kom oregano ved og fordel blandingen i tærtebunden.

Mos fetaosten i en skål med en gaffel og rør det samen med æg, mælk, muskatnød og salt. Hæld det over gulerodsblandingen. Kom tærten i ovnen og bag den ved 200 grader i cirka 30 minutter.




mandag den 26. august 2013

Madplan uge 35

Mandag: Risfyldte tomater med skinkeschnitzel . Hertil spidskålssalat
Tirsdag: Linsefrikadeler med gulerodssalat og tzatziki
Onsdag: Sunde clubsandwich
Torsdag: Rugbrød med gnavegrønt og hummus
Fredag: -------------------------------
Lørdag: -------------------------------
Søndag: ------------------------------

fredag den 23. august 2013

Tomatsalat med bønner og kikærter


Tomatsalat:
Tomater
Kikærter
Grønne bønner
Olivenolie
Hvid balsamico
Salt og peber

Bland alle ingredienserne og smag en dressing til og bland med grøntsagerne.
Lad salaten trække 15 minutter i køleskabet.

onsdag den 21. august 2013

Kartoffelpandekage med diverse grøntsager



Riv de grøntsager de har lyst. I denne tilfælde bruger jeg kartofler, gulerødder og squash.
Bland de revne grøntsager med salt og peber. Pres væden fra og mas det ned i et ildfastfad.
Giv det 30 minutter i ovnene ved 200 grader. De sidste 5 minutter sættes ovnen på grill.