Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
fredag den 23. august 2013
Tomatsalat med bønner og kikærter
Tomatsalat:
Tomater
Kikærter
Grønne bønner
Olivenolie
Hvid balsamico
Salt og peber
Bland alle ingredienserne og smag en dressing til og bland med grøntsagerne.
Lad salaten trække 15 minutter i køleskabet.
onsdag den 21. august 2013
Kartoffelpandekage med diverse grøntsager
Riv de grøntsager de har lyst. I denne tilfælde bruger jeg kartofler, gulerødder og squash.
Bland de revne grøntsager med salt og peber. Pres væden fra og mas det ned i et ildfastfad.
Giv det 30 minutter i ovnene ved 200 grader. De sidste 5 minutter sættes ovnen på grill.
mandag den 19. august 2013
Madplan uge 34
Mandag: Rester af Thaisuppen fra søndag
Tirsdag: Kartoffelmadder med gnavegrønt og hummus
Onsdag: Gulerodstærte med feta. Hertil spidskålsalat med mormordressing
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Fiskefrikadeller med kartoffelsalat og tomatsalat
Lørdag: Oksebøffer med tilhørende tilbehør
Søndag: Flæskestegs sandwich
Tirsdag: Kartoffelmadder med gnavegrønt og hummus
Onsdag: Gulerodstærte med feta. Hertil spidskålsalat med mormordressing
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Fiskefrikadeller med kartoffelsalat og tomatsalat
Lørdag: Oksebøffer med tilhørende tilbehør
Søndag: Flæskestegs sandwich
fredag den 16. august 2013
Spaghetti cabonara
Spaghetti cabonara:
500 g spaghetti
6 æggeblommer
50 g parmesanost
8 skiver bacon i stykker
3,2 dl fløde
Kog spaghettien al dente og hæld vandet fra. Mens spaghettien koges, steges bacon på en pande. Læg derefter på køkkenrulle. Pisk fløde, æg og parmesan sammen og bland bacon heri. Sæt spaghettien tilbage på varmen og bland med æggemassen. Lad det på varme i ½-1 minut til det bliver tykkere. Server med friskkværnet peber.
onsdag den 14. august 2013
Kartoffelmad med nye kartofler
Nye kartofler er stadig skønne, og hvad er ikke mere skønt end at bruge dem på et stykke rugbrød, så man får fuldt udbytte af smagen.
tirsdag den 13. august 2013
Madplan uge 33
Mandag: -----------------------
Tirsdag: Biksemad med rester af kartofler og hamburryg. Hertil gulerodssalat
Onsdag: Kartoffelpandekage med skinkeschnitzel og spidskålssalat
Torsdag: Restemad: Ris fra fryseren med rester af kød og grøntsager. Med spidskålssalat
Fredag: Helstegt barbecue-kylling med coleslaw og råstegte kartofler
Lørdag: Risotto med champignon og spinat
Søndag: Thaisuppe med kylling, champignon og nudler
Tirsdag: Biksemad med rester af kartofler og hamburryg. Hertil gulerodssalat
Onsdag: Kartoffelpandekage med skinkeschnitzel og spidskålssalat
Torsdag: Restemad: Ris fra fryseren med rester af kød og grøntsager. Med spidskålssalat
Fredag: Helstegt barbecue-kylling med coleslaw og råstegte kartofler
Lørdag: Risotto med champignon og spinat
Søndag: Thaisuppe med kylling, champignon og nudler
onsdag den 7. august 2013
Blomkålssalat med edamame bønner og feta
Blomkålssalat:
1 lille blomkål
2 dl optøede edamame bønner
100 g feta
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hyldeblomstsaft
1 spsk. hindbæreddike
Salt og peber
Riv blomkål i tyndeskiver på et mandolinjern eller i en foodprocessor. Bland blomkål med bønnerne og tern af feta. Rør olie, eddike, hyldeblomstsaft, salt og peber sammen og vend dressingen sammen med salaten.
tirsdag den 6. august 2013
Madplan uge 32
Mandag: Pitabrød med minifrikadeller, kogte æg og grønt
Tirsdag: Kartoffelmadder med gnavegrønt
Onsdag: Kyllingesalat med grøn salat
Torsdag: Pastaret med kylling og pikantost. Hertil spidskålssalat
Fredag: Spidskålsdolmere med kartoffelpakker og grønne bønner
Lørdag: Barbeque helstegt kylling med coleslaw
Søndag: Snobrød, pølser og gnavegrønt med dip og hummus
Tirsdag: Kartoffelmadder med gnavegrønt
Onsdag: Kyllingesalat med grøn salat
Torsdag: Pastaret med kylling og pikantost. Hertil spidskålssalat
Fredag: Spidskålsdolmere med kartoffelpakker og grønne bønner
Lørdag: Barbeque helstegt kylling med coleslaw
Søndag: Snobrød, pølser og gnavegrønt med dip og hummus
fredag den 2. august 2013
Peberfrugt- og perlebygsalat
Peberfrugt- og perlebygsalat:
4 peberfrugter - 2 gule, 1 rød, 1 grøn - skåret i tynde strimler
100 g perlebyg
3 forårsløg, skåret i skiver
10 oliven i skiver
½ dl olivenolie
Saft af ½ citron
Salt og peber
Kog perlebyggen efter anvisning på pakke. Skær peberfrugterne i tynde strimler og forårsløgene i skiver. Bland olivenolie, citronsaft og salt og peber. Bland alle ingredienserne sammen med dressingen, og kom på køl og lad det trække i køleskabet i cirka 1 time .
onsdag den 31. juli 2013
Lasagne med ricotta og spinat
Opskriften blev fundet hos MissMuffin, men har igen lavet mine egne justeringer.
Lasagne med spinat og ricotta:
250 g friske spinatblade
250 g ricotta
1 stor squash i tynde skiver
4-5 tomater i skiver
Parmasanost
Lasagne plader
1 mornaysauce
Salt og peber
Tomatsauce:
2 store hakkede løg
4 fed knust hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 dåser hakkede flåede tomater
3 spsk. frisk basilikum
salt, peber, sukker
Damp kort spinatbladene til de falder sammen og knug derefter væsen ud. Bland spinat med ricotta, salt og peber.
Til tomatsaucen:
Sauter løg og hvidløg i lidt olie til de bliver bløde. De må ikke tage farve. Kom tomaterne ved og lad saucen simre under omrøring til den tykner. Jeg lov den stå og simre i cirka 1 time.
Smag til med salt, peber og sukker.
Læg lasagneplader i bunden af et ildfastfad.
Kom halvdelen af tomatsaucen, 1/3 af mornaysaucen og squash ovenpå. Læg igen et lag lasagneplader. Kom spinatblandingen herover sammen med resten af squash. Kom resten af tomatsaucen, 1/3 af mornaysaucen og læg igen et lag lasagneplader. Slut af med resten af mornaysaucen på toppen. Drys med friskrevet parmesanost og kom tomatskiverne ovenpå.
Lad lasagnen trække cirka 30 minutter, inden den kommes i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter.
tirsdag den 30. juli 2013
Madplan uge 31
Mandag: Rester af fyldte peberfrugter fra fryseren med en blomkålssalat
Tirsdag: Pastasalat med pikant-ost, peberfrugt, løg og kylling. Hertil spidskålssalat
Onsdag: Sandwich
Torsdag: Pitabrød med skinke, kogte øg, revne gulerødder og andet grønt
Fredag: -----------------------------------
Lørdag: -----------------------------------
Søndag: Spareribs med coleslaw
Tirsdag: Pastasalat med pikant-ost, peberfrugt, løg og kylling. Hertil spidskålssalat
Onsdag: Sandwich
Torsdag: Pitabrød med skinke, kogte øg, revne gulerødder og andet grønt
Fredag: -----------------------------------
Lørdag: -----------------------------------
Søndag: Spareribs med coleslaw
fredag den 26. juli 2013
Risotto med brændenælder
Risotto med brændenælder:
45 brændenælder
1 løg, finthakket
200 g arborio ris
1 liter kyllingebouillon
1 glas hvidvin
100 g friskrevet parmesan
Salt og peber
Hæld brændenælderne over med kogende vand. Lad det trække ½-1 minut. Pres dem fri for vand og hak dem fint.
Sauter løgene i lidt smør i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og lad det koge lidt. Tilsæt hvidvin og lad det det koge ind. Tilsæt bouillon lidt af gangen indtil risene er møre. Det tager cirka 15-20 minutter. Når risene er møre tilsæt da osten og tag risottoen af varmen. Lige inden servering røres brændenælderne i. Smag til med salt og peber.
Abonner på:
Opslag (Atom)