Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
fredag den 22. februar 2013
onsdag den 20. februar 2013
Cremet broccoli- og kyllingefad
Gårsdagens aftensmad blev lavet med inspiration fra Xenia.
3 kyllingefilet
1 broccoli
250 ml milda 4%
Yoghurt naturel
½ tsk. rød karry pasta (min er fra et asiatisk supermarked og er meget stærk. Der skal må bruges lidt mere hvis det er fra andre mærker)
1 æg
salt
Steg kyllingefileterne så de ikke er helt færdige. Damp broccoli.
Pisk Mild, yogurt, karry pasta og æg.
Læg kylling og broccoli i et ildfastfad og hæld æggeblandingen over.
Sæt fadet i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.
Vi fik retten sammen med en rødkålssalat med appelsin og valnødder.
3 kyllingefilet
1 broccoli
250 ml milda 4%
Yoghurt naturel
½ tsk. rød karry pasta (min er fra et asiatisk supermarked og er meget stærk. Der skal må bruges lidt mere hvis det er fra andre mærker)
1 æg
salt
Steg kyllingefileterne så de ikke er helt færdige. Damp broccoli.
Pisk Mild, yogurt, karry pasta og æg.
Læg kylling og broccoli i et ildfastfad og hæld æggeblandingen over.
Sæt fadet i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.
Vi fik retten sammen med en rødkålssalat med appelsin og valnødder.
søndag den 17. februar 2013
Madplan uge 8
Mandag: Cremet kyllinge-broccoli fad med rødkålssalat
Tirsdag: Kyllingesalat af resterne af barbecue-kyllingen fra søndag. Hertil grøn salat
Onsdag: Tun-salat med grønkålssalat
Torsdag: ------------------------
Fredag: Hjemmelavet pizza med skinke og rucula
Lørdag: Rodfrugterulle med marinerede koteletter og tomatsalat
Søndag: Rester fra lørdag
Tirsdag: Kyllingesalat af resterne af barbecue-kyllingen fra søndag. Hertil grøn salat
Onsdag: Tun-salat med grønkålssalat
Torsdag: ------------------------
Fredag: Hjemmelavet pizza med skinke og rucula
Lørdag: Rodfrugterulle med marinerede koteletter og tomatsalat
Søndag: Rester fra lørdag
lørdag den 16. februar 2013
Falafel
Vi lavede fredagshygge-mad i går og menuen blev nogle virkelig lækre falafler i pitabrød med salat, agurk, tomat og hvidløgsdressing. Jeg har faktisk aldrig rigtigt prøvet falafler før, men efter at have hørt og læst meget om dem på andre blogs, var jeg nødt til at prøve.
Jeg fandt opskriften hos Ann-Christine, som passede til mit temperament, og hold da op de var gode!! Jeg tilsatte lidt flere krydderier, men ellers fulgte jeg faktisk hendes opskrift.
Dog lavede jeg dem i en æbleskivepande i stedet for at tilberede dem i friture. Så sparer man også lidt på kalorierne.
Falafler:
400 g tørrede kikærter
2 bdt. persille, hakket
1 fed hvidløg, hakket
2 små løg, hakket
3 tsk. koriander
3 tsk. spidskommen
1 tsk. salt
2 små kartofler, skrællet og revet
4 æg
4 spsk. rasp
½ tsk. chiliflager
2 spsk. citronsaft
Olie til stegning
Kikærterne sættes i blød i cirka 1 døgn. De skal ikke koges!
Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor. Form falaflerne med en ske og kom dem ned i æbleskivepanden. Og vend dem når de har fået en flot overflade.
Få dem sammen med en hvidløgsdressing og chiliolie.
Velbekomme!
Jeg fandt opskriften hos Ann-Christine, som passede til mit temperament, og hold da op de var gode!! Jeg tilsatte lidt flere krydderier, men ellers fulgte jeg faktisk hendes opskrift.
Dog lavede jeg dem i en æbleskivepande i stedet for at tilberede dem i friture. Så sparer man også lidt på kalorierne.
Falafler:
400 g tørrede kikærter
2 bdt. persille, hakket
1 fed hvidløg, hakket
2 små løg, hakket
3 tsk. koriander
3 tsk. spidskommen
1 tsk. salt
2 små kartofler, skrællet og revet
4 æg
4 spsk. rasp
½ tsk. chiliflager
2 spsk. citronsaft
Olie til stegning
Kikærterne sættes i blød i cirka 1 døgn. De skal ikke koges!
Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor. Form falaflerne med en ske og kom dem ned i æbleskivepanden. Og vend dem når de har fået en flot overflade.
Få dem sammen med en hvidløgsdressing og chiliolie.
Velbekomme!
fredag den 15. februar 2013
Rødbede boller
Jeg fandt denne opskrift hos Louise og var simpelthen nødt til at prøve den. Men lavede lidt om i opskriften, så den passede med de ting jeg selv havde i skabene.
Det er blevet en del nemmere at bage efter jeg har fået min rørmaskine. En super lækker Kenwood, som er blevet min nye store kærlighed i køkkenet.
Cirka 15 stykker
25 g gær
3 dl lunken vand
2 dl fromage fraiche
2 spsk. majsolie
2 tsk. salt
1 spsk. honning
300 g rødbede
50 g solsikkekerner
3 dl fuldkornshvedemel
cirka 7-8 dl hvedemel.
Bland vand og fraiche sammen og opløs gæren heri. Tilsæt derefter alle ingredienserne og rør det godt sammen. Ælt det rigtig godt -det er nok nemmest med en røremaskine.
Dejen skal være klistret, men hænge sammen. Lad dejen hæve 1½ time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og fold den sammen til en tyk pølse. Pas på med ikke at slå for meget på den, da luften så vil forsvinde. Skær dejen i passende stykker og kom dem på en bageplade med skærepladen opad. Lad være med at rulle eller folde dem.
Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
Opvarm ovnen til 225 grader og pensel imens bollerne med lidt vand. Bag dem i 20-25 minutter eller indtil de er færdige.
De er rigtig gode som madpakkebrød eller som sandwich med forskellige slags fyld.
Det er blevet en del nemmere at bage efter jeg har fået min rørmaskine. En super lækker Kenwood, som er blevet min nye store kærlighed i køkkenet.
Cirka 15 stykker
25 g gær
3 dl lunken vand
2 dl fromage fraiche
2 spsk. majsolie
2 tsk. salt
1 spsk. honning
300 g rødbede
50 g solsikkekerner
3 dl fuldkornshvedemel
cirka 7-8 dl hvedemel.
Bland vand og fraiche sammen og opløs gæren heri. Tilsæt derefter alle ingredienserne og rør det godt sammen. Ælt det rigtig godt -det er nok nemmest med en røremaskine.
Dejen skal være klistret, men hænge sammen. Lad dejen hæve 1½ time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og fold den sammen til en tyk pølse. Pas på med ikke at slå for meget på den, da luften så vil forsvinde. Skær dejen i passende stykker og kom dem på en bageplade med skærepladen opad. Lad være med at rulle eller folde dem.
Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
Opvarm ovnen til 225 grader og pensel imens bollerne med lidt vand. Bag dem i 20-25 minutter eller indtil de er færdige.
De er rigtig gode som madpakkebrød eller som sandwich med forskellige slags fyld.
onsdag den 13. februar 2013
Minestrone suppe
Jeg elsker minestrone suppe, da der er en mase fyld og forskellige smagsvarianter. Suppe kan generelt godt blive lidt kedeligt, men denne er rigtig god!
200 g bacon i tern
4 tyrkiske pebre eller 1,5 alm. peberfrugt
5 fed hvidløg
2 porrer
4 gulerødder
2 dåser flåede tomater
1 spsk. basilikum
1 spsk. timian
2 L hønsebouillon
salt
300 g frosne ærter
Pasta af hvilken som helt slags (jeg brugte spaghetti).
Bacon svitses i en gryde. Tilsæt grøntsagerne og svits med. Tilsæt krydderierne, flåede tomater og bouillon. Kog i 10 minutter. Tilsæt spaghetti og kog videre i 5 minutter. Tilsæt til sidst ærterne og kog videre i cirka 2-3 minutter til spaghettien er færdig.
200 g bacon i tern
4 tyrkiske pebre eller 1,5 alm. peberfrugt
5 fed hvidløg
2 porrer
4 gulerødder
2 dåser flåede tomater
1 spsk. basilikum
1 spsk. timian
2 L hønsebouillon
salt
300 g frosne ærter
Pasta af hvilken som helt slags (jeg brugte spaghetti).
Bacon svitses i en gryde. Tilsæt grøntsagerne og svits med. Tilsæt krydderierne, flåede tomater og bouillon. Kog i 10 minutter. Tilsæt spaghetti og kog videre i 5 minutter. Tilsæt til sidst ærterne og kog videre i cirka 2-3 minutter til spaghettien er færdig.
torsdag den 7. februar 2013
onsdag den 6. februar 2013
Avocado-appelsin salat
Vi fik som beskrevet tidligere en dejlig avocado-appelsin salat som tilbehør til vores korn-taboulleh.
Den var dejlig frisk og en god måde til lige at få tømt ud i de sidste rester fra frugtskålen. Den blev blandet med en dressing med hvidløg og frisk pebermynte.
Den var dejlig frisk og en god måde til lige at få tømt ud i de sidste rester fra frugtskålen. Den blev blandet med en dressing med hvidløg og frisk pebermynte.
tirsdag den 5. februar 2013
Korn taboulleh med rødbede, æble og persille
Ja, opskriften har fået lidt en anden titel end den originale, da mine granatæbler ikke var gode længere. De blev derfor erstattet med almindelige æbler og mynten blev erstattet af persille.
Vi fik det sammen med fiskefrikadeller og en appelsin-avocado salat
Vi fik det sammen med fiskefrikadeller og en appelsin-avocado salat
mandag den 4. februar 2013
Madplan uge 6
Mandag: Korn-taboulleh med rødbede, granatæble og mynte. Dertil fiskefrikadeller og avocado-appelsinsalat.
Tirsdag: Butternut suppe
Onsdag: ------------------
Torsdag: Rester af suppen fra tirsdag
Fredag: Pitabrød med falafel. Dertil gnavegrønt med hummus.
Lørdag: ------------------------
Søndag: Rester af falafelerne fra fredag
Tirsdag: Butternut suppe
Onsdag: ------------------
Torsdag: Rester af suppen fra tirsdag
Fredag: Pitabrød med falafel. Dertil gnavegrønt med hummus.
Lørdag: ------------------------
Søndag: Rester af falafelerne fra fredag
lørdag den 2. februar 2013
Tapas hygge
I går havde vi en rigtig hyggelig aften med film og tapas. Vi var ikke særlig sultne, så vi handlede ind til en masse små retter.
Guacamole, fyldte chilipeber, oliven fyldte med mandler, jalapenos, brød, og små "kiks" med tomat, og det bedste: brød med tomat og bøf-mozzarella!
Guacamole, fyldte chilipeber, oliven fyldte med mandler, jalapenos, brød, og små "kiks" med tomat, og det bedste: brød med tomat og bøf-mozzarella!
fredag den 1. februar 2013
Gulerods humus
Fantastisk som dyppelse til grøntsager som et mellemmåltid, men også i en sandwich til en salat osv. Humus kan bruges til mange ting, og jeg synes kun den er blevet bedre efter jeg har tilsat gulerødder. Næste gang vil jeg prøve med rødbeder.
2 dåser kikærter
4 store gulerødder
3 tsk. Tahin
Spidskommen
Citronsaft
Cayenne peber
Salt
Kog gulerødderne og blend dem sammen med kikærterne en food-processor. Smag til med krydderierne. Og spæd til med lidt vand til du får den rette konsistens. Den må gerne være lidt stærk og syrlig.
2 dåser kikærter
4 store gulerødder
3 tsk. Tahin
Spidskommen
Citronsaft
Cayenne peber
Salt
Kog gulerødderne og blend dem sammen med kikærterne en food-processor. Smag til med krydderierne. Og spæd til med lidt vand til du får den rette konsistens. Den må gerne være lidt stærk og syrlig.
Abonner på:
Opslag (Atom)