Det er skøn og nem sommermad!
Jeg lavet dem før - så opskriften kan findes her.
Denne gang blev der dog tilsat bøfmozzarella, så faldt det sunde dog lidt. Men god var den!
Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
tirsdag den 7. maj 2013
mandag den 6. maj 2013
Madplan uge 19
Mandag: Sunde clubsandwich
Tirsdag: Rugbrød med fiskefilet
Onsdag: Pastasalat med broccoli og friskost. Hertil saltimboca frikadeller og spidskålssalat
Torsdag: Mango-mole med plukket kylling og pitabrød
Fredag: ----------------------------------
Lørdag: ---------------------------------
Søndag: ----------------------------------
Tirsdag: Rugbrød med fiskefilet
Onsdag: Pastasalat med broccoli og friskost. Hertil saltimboca frikadeller og spidskålssalat
Torsdag: Mango-mole med plukket kylling og pitabrød
Fredag: ----------------------------------
Lørdag: ---------------------------------
Søndag: ----------------------------------
søndag den 5. maj 2013
Rugbrød med surdej
Et virkelig lækkert rugbrød, men som tager en del forberedelsetid pga. surdejen.
Der kan læses mere om surdej her.
Rugbrød med surdej:
Fordej som laves på dag 1.:
2,5 dl surdej
35 g solsikkekerner
150 g hvedemel
2,5 dl lunkent vand
1,5 spsk. salt
150 g skårne rugkerner
2 spsk. lys sirup
en smule gær
Bland alle ingredienserne godt sammen og lad dejen hvile overdækket til dagen efter.
Dejen til dag 2:
Fordej fra dag 1
600 g rugmel
5 dl vand
2 spsk. salt
1 spsk. lys sirup
Bland fordejen fra dag 1 med resten af ingredienserne og rør dem godt sammen. De skal have cirka 10 minutters rørtid (på røremaskine).
Smør i brødform med rapsolie og fordej dejen grundigt heri.
Lad dejen hæve i 4-5 timer og bag derefter brødet i en forvarmet 180 graders ovn i 2 timer.
Når brødet tages ud er det meget vigtigt at det får lov at hvile. Det skal have nogle timer til at køle af.
fredag den 3. maj 2013
Wok med kylling og peanuts
Igen er det min kæreste der har været i gang.
Kyllingen blev vendt i rød karrypasta. Af grøntsager er der en pose blandet frosne grøntsager samt hvidkål, rød peberfrugt, forårsløg og cherrytomater.
Kyllingen blev vendt i rød karrypasta. Af grøntsager er der en pose blandet frosne grøntsager samt hvidkål, rød peberfrugt, forårsløg og cherrytomater.
torsdag den 2. maj 2013
Squash-spaghetti og kødsauce
En kødsauce lavet med alt hvad køleskabet og fryseren gemte.
Jeg havde en rest knoldselleri som jeg rev sammen med gulerødder. Dertil blev der tilsat sorte- og black-eyed peas og grøn peberfrugt. Der blev selvfølgelig tilsat de andre basis ting som hakkede tomater og krydderier som salt, peber, basilikum, oregano og chilipulver.
Jeg køber en del grøntsager i Bazar Vest og nogle gange kan jeg være heldig at få en hel kasse med champignoner. Vi kan selvfølgelig ikke nå at spise dem alle sammen, så jeg renser dem, skærer dem i skiver og så i fryseren. Så er det nemt lige at tage op og putte i fx en kødsauce.
onsdag den 1. maj 2013
Pizza med gravet laks, persillepesto og rucula
Opskriften på pizzabunden kan findes her.
Den blev smurt med et lag hjemmelavet tomatsauce og lagt med gravet laks, persillepesto og ruculasalat.
tirsdag den 30. april 2013
Madplan uge 18
Mandag: Suppe fra fryseren
Tirsdag: Wok med kylling
Onsdag: Sushi
Torsdag: Bulgursalat med laksebøffer og stegt spidskål
Fredag: Kyllingelår med perleotto med tomater og basilikum
Lørdag: Grill
Søndag: Rugbrød med fiskefileter
Tirsdag: Wok med kylling
Onsdag: Sushi
Torsdag: Bulgursalat med laksebøffer og stegt spidskål
Fredag: Kyllingelår med perleotto med tomater og basilikum
Lørdag: Grill
Søndag: Rugbrød med fiskefileter
torsdag den 25. april 2013
Speltkerne salat
Denne speltkerne salat blev lavet med en blanding af grønne asparges, broccoli og cherrytomater. Det hele blev vendt i persillepesto.
tirsdag den 23. april 2013
Risret med en masse grøntsager - i stop madspild ånden
Jeg tømte grøntsags-skuffen og tilsatte alle de grøntsager, jeg syntes kunne fungere hertil. Der er blandt andet peberfrugt, grønne asparges, broccoli.
Hver gang jeg har en rest ris tilovers fryser jeg det ned, og de er gode at tage op til sådan en risret der skal laves på panden.
Som en slags sovs i stedet for kokosmælk, havde jeg en græskarsuppe i fryseren som jeg havde lavet i vinter, som blev alt for stærk, så den kunne ikke spises. I stedet for at smide den ud, har jeg frosset den ned, så den kan bruges til risretter som denne, men er også rigtig god i wokretter, da den er godt krydret med rødkarry og chili.
For at få "kødet med indover" valgte jeg at tilsætte rejer til retten.
mandag den 22. april 2013
Madplan uge 17
Mandag: Kødsauce med grøntsager. Hertil squashspaghetti eller hvidkålsris samt kogt blomkål
Tirsdag: Grøntsags karry
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Rester fra tirsdag
Fredag: --------------------------------
Lørdag: -------------------------------
Søndag: -------------------------------
Tirsdag: Grøntsags karry
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Rester fra tirsdag
Fredag: --------------------------------
Lørdag: -------------------------------
Søndag: -------------------------------
fredag den 19. april 2013
Varm kartoffelsalat
Uh, jeg elsker varm kartoffelsalat, nok især, fordi det minder om mig om min barndom.
Varm kartoffelsalat:
750 g kogte kolde kartofler, skåret i tern
2 løg i halve ringe
150 g ærter
1 spsk. olie
2 dl mælk
Svits løgene i olien til de bliver bløde. Tilsæt kartofler og svits med. Tilsæt mælken og lad det stille suge til kartoflerne imens de langsomt bliver varme. Tilsæt ærterne og varm igennem til ærterne også er blevet varme.
Vi fik det sammen med frikadeller, som var rørt med chili, spidskommen, koriander, basilikum og rødløg og kogt blomkål.
Varm kartoffelsalat:
750 g kogte kolde kartofler, skåret i tern
2 løg i halve ringe
150 g ærter
1 spsk. olie
2 dl mælk
Svits løgene i olien til de bliver bløde. Tilsæt kartofler og svits med. Tilsæt mælken og lad det stille suge til kartoflerne imens de langsomt bliver varme. Tilsæt ærterne og varm igennem til ærterne også er blevet varme.
Vi fik det sammen med frikadeller, som var rørt med chili, spidskommen, koriander, basilikum og rødløg og kogt blomkål.
onsdag den 17. april 2013
Wok med tun og kokoks
Denne gang er det min kæreste som har været i køkkenet. Han elsker at få lov at lave wok, da han føler han på den måde kan få lov at udfolde sig kreativt.
Skuffen blev tømt og grøntsagerne blev skåret kreativt og på mandolinjern.
Wok med tun og kokos:
Knoldselleri
Bladselleri
Gulerødder
Squash
Tunsteaks i tern
Forårsløg
Rødløg
Frisk kokosnød
Skær det hele ud som det ønskes. Start med at lynsteg tunen og tag den af. Lynsteg grøntsagerne efter hvor lang tid de skal have. Tilsæt tunen og server med frisk revet kokosnød over.
Skuffen blev tømt og grøntsagerne blev skåret kreativt og på mandolinjern.
Wok med tun og kokos:
Knoldselleri
Bladselleri
Gulerødder
Squash
Tunsteaks i tern
Forårsløg
Rødløg
Frisk kokosnød
Skær det hele ud som det ønskes. Start med at lynsteg tunen og tag den af. Lynsteg grøntsagerne efter hvor lang tid de skal have. Tilsæt tunen og server med frisk revet kokosnød over.
Abonner på:
Opslag (Atom)