Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
tirsdag den 25. juni 2013
Cannelloni med peberfrugt- og ricottafyld
Cannelloni med peberfrugt- og ricottafyld:
3 peberfrugter - 2 røde og en gul
1 bæger ricottaost
2 skalotteløg
½ dl hakket basilikum
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
1 knsp. cayennepeber
200 g friske lasagneplader
1 spsk. smør
Skyl, halver og udkern peberfrugterne. Læg dem med ydersiden opad på en bageplade. Grill peberfrugterne ved 250 grader i 20 minutter, til skrællen begynder at blive sort og boblende. Dyp hurtigt peberfrugterne i koldt vand og flå skrællen af. Skær dem i små tern. Skræl og hak løget find. Bland osten med peberfrugt, løg, presset hvidløg og basilikum. Smag til med salt og cayennepeber.
Dyb lasagnepladerne hurtigt i kogende, letsaltet vand. Lad pladerne dryppe af på et viskestykke.
Læg en klat af ostfyldet på hver lasagneplade og rul dem sammen.
Læg rullerne med lukningen nedad i et ildfast fad.
Smelt smørret. Pensl rullerne med fedtstoffet.
Gratiner rullerne midt i ovnen ved 225 grader i cirka 10 minutter.
Server med en blandet salat.
mandag den 24. juni 2013
Madplan uge 26
Mandag: Marineret kartoffelsalat med mini frikadeller og coleslaw af spidskål og broccoli
Tirsdag: Salat med æg, avocado og bacon
Onsdag: Tortillas med tunsalat og gnavegrøn med hummus
Torsdag: --------------------------------
Fredag: Tærte med skinke med grøn salat
Lørdag: -------------------------------
Søndag: Rester fra fredag
Tirsdag: Salat med æg, avocado og bacon
Onsdag: Tortillas med tunsalat og gnavegrøn med hummus
Torsdag: --------------------------------
Fredag: Tærte med skinke med grøn salat
Lørdag: -------------------------------
Søndag: Rester fra fredag
fredag den 21. juni 2013
Rødspætte-pakker
Disse pakker blev lavet med;
Rødspættefileter
Kogte kartofler
Rå gulerødder i tynde stave
Skalotteløg i både
Halve hvidløg
Grønne bønner
Cherrytomater
Purløg
Salt og peber
Læg det hele på en bund af stanniol og pak det godt op omkring fyldet. Kig den cirka 20 minutter i ovnen. Afslut med en lille klat smør.
tirsdag den 18. juni 2013
Grove burgerboller
Her er opskriften på de burgerboller, jeg brugter til kyllinge-burgeren, der var på bloggen i fredags.
Grove burgerboller:
Cirka 12 stykker
Grove burgerboller:
Cirka 12 stykker
- 50 g gær
- 5 dl lunken
vand
- 2½ tsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 0,4 dl olie
- 150 g. havregryn
- 2½ tsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 0,4 dl olie
- 150 g. havregryn
- 300 g fuldkornshvedemel
- cirka 350 g. hvedemel
1. Opløs gæren i det lune vand og rør sukker, salt, olie og æg ud deri.
- cirka 350 g. hvedemel
1. Opløs gæren i det lune vand og rør sukker, salt, olie og æg ud deri.
2. Rør fuldkornshvedemel og havregryn i.
3. Ælt hvedemel i efter behov og ælt det godt igennem.
4. lad dejen hæve 1 time.
5. Slå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller.
6. tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden og lad dem hæve 30 min. på bagepladen.
7. Pensel dem med Æg og drys med sesam. sesamen hænger bedre fast med æg, men du kan selvfølgelig også bruge fx mælk
6. Bag bollerne 12 min ved 210 g. til de er gyldne.
3. Ælt hvedemel i efter behov og ælt det godt igennem.
4. lad dejen hæve 1 time.
5. Slå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller.
6. tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden og lad dem hæve 30 min. på bagepladen.
7. Pensel dem med Æg og drys med sesam. sesamen hænger bedre fast med æg, men du kan selvfølgelig også bruge fx mælk
6. Bag bollerne 12 min ved 210 g. til de er gyldne.
mandag den 17. juni 2013
Pikante koteletter i fad
Pikante koteletter i fad:
6 koteletter
1 bæger pikant ost - jeg brugte levevis
1 dl Milda 4 %
250 g champignong
Salt, peber
Chili
Brun koteletterne og læg dem i et ildfastfad.
De rensede champignoner brunes i fedtstoffet fra koteletterne. Herefter tilsættes fløde og kog det en anelse op. Pikant osten tilsættes sammen med krydderierne. Saucen hældes over koteletterne og sættes i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.
Madplan uge 25
Mandag: Fennikelsalat fra Middelhavet med drum sticks og små kartoffelpakker
Tirsdag: Mini frikadeller med speltsalat
Onsdag:Tortillas med tunsalat. Hertil gnavegrønt og hummus
Torsdag: Rester fra fryseren
Fredag: Wok
Lørdag: -----------------------------------
Søndag: Pizza Bianco med tomatsalat
Tirsdag: Mini frikadeller med speltsalat
Onsdag:
Torsdag: Rester fra fryseren
Fredag: Wok
Lørdag: -----------------------------------
Søndag: Pizza Bianco med tomatsalat
fredag den 14. juni 2013
Kyllingeburger - fantastisk på en fredag!
Dejlig, smagfuld. kyllingeburger, og super nem at lave!
Egentlig er det bare en almindelig burger, dog er oksekødsbøffen udskiftet med en bøf af hakket kylligekød (drysset med salt og peber), hvilket giver en helt anden smag og en helt anden burger.
Den blev samlet i en hjemmebagt burgerbolle, med salat, agurk, tomat, samt ketchup og miracle wip.
Opskriften på burgerbollerne kommer en af dagene.
torsdag den 13. juni 2013
Avocado-spaghetti
Lav en god guacamole og bland kyllingekød, ærter og spaghetti herti. Smag til med salt og peber.
Nemt og godt!
onsdag den 12. juni 2013
Lasagne med svinekød, spinat og tomatjuice
Da jeg så denne opskrift, posted af Claus Holm på Facebook, vidste jeg at jeg var nødt til at prøve den. Jeg havde en liter tomatjuice stående øverst på køkkenhylden, og da den er anderledes end hvad jeg vant til, når det kommer til lasagne var jeg nødt til at prøve den. Den var virkelig god!
Lasagne med spinat, svinekød og tomatjuice:
1 spsk. olivenolie
2 løg
2 fed hvidløg
500 g hakket svinekød - eller 400 g hakket kyllingekød
600 g frosset spinat
500 g friske tomater
1 liter tomat juice
Fuldkornslasagneplader
150 g reven parmesan
Svits løg og hvidløg i en gryde med olivenolien. Tilsæt hakket svinekød/kyllingekød og lad det svitse med cirka 4-5 minutter. Tilsæt frosset spinat og lad det falde godt sammen. Hak tomaterne og tilsæt dem og lad det snurre i 2-3 minutter. Til sidst tilsættes tomatjuicen og lad det simre i cirka 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.
Saml lasagnen; skiftevis lasagneplader og kødsauce. Til slut drysset parmesan henover.
Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i cirka 25 minutter.
tirsdag den 11. juni 2013
Fyldte peberfrugter med tun
Fyldte peberfrugter med tun:
Til 2 personer
1 dl bulgur
2 tomater
1 løg
1 rød chili
30 g sorte oliven uden sten
1 ds. tun i vand
1 spsk. kapers
1 spsk. olivenolie
3 snackpeberfrugter
Parmesanost
Kog bulguren efter anvisningen på emballagen og lad den køle lidt af. Hak løg, chili, oliven og kapers. Dræn tunen og plæk den fra hinanden. Bland bulguren med alle ingredienserne. Rengør peberfrugterne og fyld dem med fyldet og bag dem ved 200 grader i cirka 30 minutter. Drys med parmasanost og bag dem i endnu 10 minutter.
mandag den 10. juni 2013
Madplan uge 24
Mandag: Rødspættepakker med fennikelsalat
Tirsdag: Kyllingeburgere med grønt og gnavegrønt
Onsdag: Perlebyg med "alt godt fra køleskabet". Hertil skinkeschnitzler og grøn salat
Torsdag: Pikante koteletter i fad med pasta og grøn salat
Fredag: Cannelloni med peberfrugt-ricottafyld. Hertil grøn salat
Lørdag: ----------------------------------------
Søndag: Tunmousse med grøn salat, tomat og agurk
Tirsdag: Kyllingeburgere med grønt og gnavegrønt
Onsdag: Perlebyg med "alt godt fra køleskabet". Hertil skinkeschnitzler og grøn salat
Torsdag: Pikante koteletter i fad med pasta og grøn salat
Fredag: Cannelloni med peberfrugt-ricottafyld. Hertil grøn salat
Lørdag: ----------------------------------------
Søndag: Tunmousse med grøn salat, tomat og agurk
lørdag den 8. juni 2013
Pulled chicken Cajon Taco
Opskriften blev fundet hos MissMuffin.
Pulled chicken Cajon Taco:
4 kyllingefileter
2 løg
6 fed hvidløg
2½ spsk. Urtekram Cajun Spicemix
2 dl tomatketchup
2 dåser lys øl
2 dl vand
Tilbehør: Guacamole, tortillas og grønt som salat, tomat, agurk
Hak løg og hvidløg. Steg dem i lidt olivenolie til de er klare. Tilsæt kylling, cajun-krydderi, ketchup, øl og vand. Lad det hele simre ved svag varme i cirka 1½ time. Kyllingen skal være så mør, af den nemt af trevles med 2 gafler. Pas på, at den ikke koger tør, tilsæt eventuelt lidt vand undervejs hvis saucen bliver for tyk.
Når kyllingen af færdig tages den op og trevles med to gafler. Kog marinaden lidt ind og vend lidt af den med kyllingen, så den bliver saftig.
Top de lunede tortillas med grønt, kylling, guacamole og lidt ekstra sauce.
Abonner på:
Opslag (Atom)