Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

tirsdag den 2. juli 2013

Fennikelsalat fra Middelhavet

En super lækker og meget sommerlig salat. Opskriften er fra Sæson for god smag, men har lavet mine egne rettelser, så det passer til hvad vi har lyst til, og har i køleskabet. 

Fennikelsalat fra Middelhavet:
2 fennikel
250 g tomater
150 g kogte, grønne bønner
35 g sorte oliven
2 skalotteløg
1 spsk. hindbæreddike
1 spsk. olivenolie
Salt og peber

Fjern i yderste lag af fenniklerne og snit dem på et mandolinjern. Skær tomaterne i mellemstore tern. Bland fennikel, tomat, kogte bønner med oliven, løg, eddike og olivenolie og smag til med salt og peber.

mandag den 1. juli 2013

Madplan uge 27

Mandag: Tortillas med spidskåls-tzatziki og laks
Tirsdag: Tunmousse med grøn salat, tomat og agurk
Onsdag: Tærte med skinke. Hertil grøn salat
Torsdag: Wok
Fredag: Rester fra onsdag
Lørdag: Hjemmelavet sushi
Søndag: Kyllingeburgere

fredag den 28. juni 2013

Pizza Bianco




Opskriften blev fundet hos Sæson for god smag.
Pizzabundene er blevet lavet af den opskrift, som jeg plejer. Se den her.    

onsdag den 26. juni 2013

tirsdag den 25. juni 2013

Cannelloni med peberfrugt- og ricottafyld


Cannelloni med peberfrugt- og ricottafyld:
3 peberfrugter - 2 røde og en gul
1 bæger ricottaost
2 skalotteløg
½ dl hakket basilikum
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
1 knsp. cayennepeber
200 g friske lasagneplader
1 spsk. smør

Skyl, halver og udkern peberfrugterne. Læg dem med ydersiden opad på en bageplade. Grill peberfrugterne ved 250 grader i 20 minutter, til skrællen begynder at blive sort og boblende. Dyp hurtigt peberfrugterne i koldt vand og flå skrællen af. Skær dem i små tern. Skræl og hak løget find. Bland osten med peberfrugt, løg, presset hvidløg og basilikum. Smag til med salt og cayennepeber.

Dyb lasagnepladerne hurtigt i kogende, letsaltet vand. Lad pladerne dryppe af på et viskestykke.
Læg en klat af ostfyldet på hver lasagneplade og rul dem sammen.
Læg rullerne med lukningen nedad i et ildfast fad.
Smelt smørret. Pensl rullerne med fedtstoffet.

Gratiner rullerne midt i ovnen ved 225 grader i cirka 10 minutter.

Server med en blandet salat.

mandag den 24. juni 2013

Madplan uge 26

Mandag: Marineret kartoffelsalat med mini frikadeller og coleslaw af spidskål og broccoli
Tirsdag: Salat med æg, avocado og bacon
Onsdag: Tortillas med tunsalat og gnavegrøn med hummus
Torsdag: --------------------------------
Fredag: Tærte med skinke med grøn salat
Lørdag: -------------------------------
Søndag: Rester fra fredag

fredag den 21. juni 2013

Rødspætte-pakker


Disse pakker blev lavet med; 
Rødspættefileter
Kogte kartofler
Rå gulerødder i tynde stave
Skalotteløg i både
Halve hvidløg
Grønne bønner
Cherrytomater
Purløg
Salt og peber

Læg det hele på en bund af stanniol og pak det godt op omkring fyldet. Kig den cirka 20 minutter i ovnen. Afslut med en lille klat smør.

tirsdag den 18. juni 2013

Grove burgerboller

Her er opskriften på de burgerboller, jeg brugter til kyllinge-burgeren, der var på bloggen i fredags.


Grove burgerboller:
Cirka 12 stykker

- 50 g gær
- 5 dl lunken vand
- 2½ tsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 0,4 dl olie
- 150 g. havregryn
- 300 g fuldkornshvedemel
- cirka 350 g. hvedemel

1. Opløs gæren i det lune vand og rør sukker, salt, olie og æg ud deri. 
2. Rør fuldkornshvedemel og havregryn i.
3. Ælt hvedemel i efter behov og ælt det godt igennem.
4. lad dejen hæve 1 time.
5. Slå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller.
6. tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden og lad dem hæve 30 min. på bagepladen.
7. Pensel dem med Æg og drys med sesam. sesamen hænger bedre fast med æg, men du kan selvfølgelig også bruge fx mælk
6. Bag bollerne 12 min ved 210 g. til de er gyldne. 




mandag den 17. juni 2013

Pikante koteletter i fad


Pikante koteletter i fad:
6 koteletter
1 bæger pikant ost - jeg brugte levevis
1 dl Milda 4 %
250 g champignong
Salt, peber
Chili

Brun koteletterne og læg dem i et ildfastfad.
De rensede champignoner brunes i fedtstoffet fra koteletterne. Herefter tilsættes fløde og kog det en anelse op. Pikant osten tilsættes sammen med krydderierne. Saucen hældes over koteletterne og sættes i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.


Madplan uge 25

Mandag: Fennikelsalat fra Middelhavet med drum sticks og små kartoffelpakker
Tirsdag: Mini frikadeller med speltsalat
Onsdag: Tortillas med tunsalat. Hertil gnavegrønt og hummus
Torsdag: Rester fra fryseren
Fredag: Wok
Lørdag: -----------------------------------
Søndag: Pizza Bianco med tomatsalat

fredag den 14. juni 2013

Kyllingeburger - fantastisk på en fredag!


Dejlig, smagfuld. kyllingeburger, og super nem at lave!
Egentlig er det bare en almindelig burger, dog er oksekødsbøffen udskiftet med en bøf af hakket kylligekød (drysset med salt og peber), hvilket giver en helt anden smag og en helt anden burger.

Den blev samlet i en hjemmebagt burgerbolle, med salat, agurk, tomat, samt ketchup og miracle wip.

Opskriften på burgerbollerne kommer en af dagene.

torsdag den 13. juni 2013

Avocado-spaghetti


Lav en god guacamole og bland kyllingekød, ærter og spaghetti herti. Smag til med salt og peber.
Nemt og godt!