Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
tirsdag den 23. juli 2013
Brændenælde-pesto
Brændenælde-pesto:
1 håndfuld blancerede brændenælder presset fri for vand
1 håndfuld mandler
2 fede hvidløg
Olivenolie
Citronsalt
Salt og peber
Kør det hele sammen på en foodprocessor/blender og smag til med citronsaft, salt og peber.
mandag den 22. juli 2013
Madplan uge 30
Mandag: Burgere på grillen med hjemmelavede burgerboller
Tirsdag: Kartoffelfritatta med spidskålssalat
Onsdag: Sandwich
Torsdag: Rester af fyldte peberfrugter fra fryseren med en blomkålssalat med parmesan og ristede mandler
Fredag: ----------------------------------
Lørdag: -------------------------------
Søndag: --------------------------------
Tirsdag: Kartoffelfritatta med spidskålssalat
Onsdag: Sandwich
Torsdag: Rester af fyldte peberfrugter fra fryseren med en blomkålssalat med parmesan og ristede mandler
Fredag: ----------------------------------
Lørdag: -------------------------------
Søndag: --------------------------------
lørdag den 20. juli 2013
Krydrede kikærter - en god lille snack eller som tilbehør i salat
En rigtig lækker ingrediens til salaten eller som en lille snack, og blev fundet hos Louiogbearnaisen.
Krydrede kikærter:
400 g kikærter
4 spsk. olivenolie
2 tsk. paprika
1 tsk. stødt spidskommen
1/4 tsk. stødt chili
Salt
Varm oolien op i en pande og tilsæt krydderierne pånær salten, og lad det brænde en smule af. Tør kikærterne godt med køkkenrulle og kom dem på panden sammen med krydderierne.
Svits dem, mens der røres godt. Skru nu ned til jævn varme og rør jævnligt. Steg dem cirka 10-15 minutter til de blevet lidt sprøde. Krydr dem godt med salt og lad dem afkøle på et stykke bagepapir.
fredag den 19. juli 2013
Hjemmelavet sushi
Nå, men det betød bare at vi fik sushi to dage i træk samt et hold venner måtte have en tallerken.
Sushien blev fyldt med crab-sticks, rejer, tun, avocado og agurk.
onsdag den 17. juli 2013
Spidskåls-tzatziki
Inspirationen blev fundet hos Valdemarsro, og tzatzikien blev samlet i en tortilla med bagt laks.
Spidskåls-tzatziki:
½ spidskål
1 fed presset hvidløg
2 dl græsk yoghurt
Salt og peber.
Snit spidskålet fint og blad det sammen med de resterende ingredienser og smag til med salt og peber. Lad den gerne trække min. 30 minutter.
tirsdag den 16. juli 2013
Hyldeblomst saft
En virkelig lækker og meget sommerlig drik. Det kan nåes endnu, hvis man er hurtig og lidt heldig. Herhjemme er der allerede blevet lavet anden portion.
Drikken blev lavet med inspiration fra Dansukker.
Hyldeblomst saft:
40 hyldeblomstskærme
4 citroner
2 liter kogende vand
1½ kg sukker
1 blev citronsyre - 20 g
Skyl citronerne grundigt. Skær dem i skiver og læg dem ovenpå blomsterne.
Hæld det kogende vand over blomsterne. Tilsæt sukker og rør indtil dette er opløst. Rør herefter citronsyren heri. Dæk skålen til og lad den trække 3-4 døgn.
Efter saften har trukket, hæld da blandingen op i en si med et viskestykke/saftklæde, og lad saften løbe fra. Hæld derefter saften på rengjorte flasker. Da saften kan fryses, og der også hældes noget i poser.
Så er saften klar til at blive serveret og nydt. Her med friske jordbær.
Tip. Frihuset - TV2's nye kanal viste hvordan man kunne lave en kompot af resterne. Det kan være det skal prøves næste gang, der skal laves saft.
mandag den 15. juli 2013
Madplan uge 29
Mandag: Peberfrugt- og perlespeltsalat. Hertil kyllingelår, bagte tomater og champignoner
Tirsdag: Marineret kartoffelsalat med schnitzler og grøn salat
Onsdag: Fyldte peberfrugter med ratatouille
Torsdag: Resterne fra fyldte peberfrugter med grøn salat
Fredag: Pastasalat med skinke, broccoli og ærter
Lørdag: Grill: Bulgurssalat med kylling, koteletter og pølser
Søndag: Hjemmelavet pizza
Tirsdag: Marineret kartoffelsalat med schnitzler og grøn salat
Onsdag: Fyldte peberfrugter med ratatouille
Torsdag: Resterne fra fyldte peberfrugter med grøn salat
Fredag: Pastasalat med skinke, broccoli og ærter
Lørdag: Grill: Bulgurssalat med kylling, koteletter og pølser
Søndag: Hjemmelavet pizza
onsdag den 10. juli 2013
Barbecue dip - perfekt til grill
Opskriften blev fundet i "Sæson" nr. 2, som lige nu kan findes i Supermarkederne.
Barbecue dip:
2 dl ketchup
1 spsk. eddike
1 dl brun farin
3 fed hvidløg
3 spsk. sød chilisauce
Salt og friskkværnet peber
Kom ketchup, eddike, farin, presset hvidløg og chilisauce i en gryde. Kog ved svag varme i cirka 5 minutter. Smag til med salt og peber og afkøl saucen.
tirsdag den 9. juli 2013
Tærte med skinke, gulerødder og hytteost
I sidste uge besluttede vi os for, at det var længe siden vi havde fået en rigtig god tærte. Da frysere indeholdte en god mængde skinkestrimler, var det oplagt at tærten skulle indeholde skinke. Derfor gik vi på opdagelse på Google, og fandt en opskrift fra Hjerteforeningen, og passede meget godt med, hvad vi godt kan lide ved en tærte. Og hold op, hvor er denne opskrift god. Det er længe siden, jeg har fået så god en tærte, så den kan virkelig anbefales. Dog har jeg i forvejen en rigtig god opskrift på tærtedej, så den holdte jeg mig til.
Tærtedej:
125 g yoghurt naturel
1 æg
½ spsk. olivenolie
150 g hvedemel
100 g grahamsmel
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
Vend yoghurt, mel, olivenolie, sukker og salt sammen og saml den til en fast dej der kan rulles ud. Hvis det ikke kan lade sig gøre, kan der tilsættes lidt vand.
Rul dejen tyndt ud, så den passer til størrelsen af tærteformen. Husk at smør formen med olivenolie inden dejen lægges heri. Forbag den i cirka 10 minutter ved 180-200 grader
Tærtefyld:
8 forårløg
800 g gulerødder
2 tsk. olie
2 æg
400 g hytteost
2 spsk. hvedemel
1 tsk. salt og peber
6 spsk. parmasanost
200 g skinkestrimler
Tomatskiver til toppen
Snit forårsløgene og riv gulerødderne. Svits det i olie på en pande cirka 3-5 minutter.
Pisk æg, hytteost, hvedemel, salt og peber og 4 spsk. revet parmasanost sammen. Vend grøntsager og skinkestrimler i æggemassen. Fordel fyldet i tærteformen og drys med resten af parmasanosten. Dæk med tomatskiver.
Bag tærten i 50-60 minutter ved 200 grader.
Tærtedej:
125 g yoghurt naturel
1 æg
½ spsk. olivenolie
150 g hvedemel
100 g grahamsmel
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
Vend yoghurt, mel, olivenolie, sukker og salt sammen og saml den til en fast dej der kan rulles ud. Hvis det ikke kan lade sig gøre, kan der tilsættes lidt vand.
Rul dejen tyndt ud, så den passer til størrelsen af tærteformen. Husk at smør formen med olivenolie inden dejen lægges heri. Forbag den i cirka 10 minutter ved 180-200 grader
Tærtefyld:
8 forårløg
800 g gulerødder
2 tsk. olie
2 æg
400 g hytteost
2 spsk. hvedemel
1 tsk. salt og peber
6 spsk. parmasanost
200 g skinkestrimler
Tomatskiver til toppen
Snit forårsløgene og riv gulerødderne. Svits det i olie på en pande cirka 3-5 minutter.
Pisk æg, hytteost, hvedemel, salt og peber og 4 spsk. revet parmasanost sammen. Vend grøntsager og skinkestrimler i æggemassen. Fordel fyldet i tærteformen og drys med resten af parmasanosten. Dæk med tomatskiver.
Bag tærten i 50-60 minutter ved 200 grader.
mandag den 8. juli 2013
Madplan uge 28
Mandag: Pitabrød med skinke og grønt
Tirsdag: Lasagne med spinat og ricotta. Hertil blomkålssalat
Onsdag: Rester fra tirsdag
Torsdag: Salat med grillet kylling
Fredag: --------------------------
Lørdag: ------------------------
Søndag: Risotto med brændenælder
Tirsdag: Lasagne med spinat og ricotta. Hertil blomkålssalat
Onsdag: Rester fra tirsdag
Torsdag: Salat med grillet kylling
Fredag: --------------------------
Lørdag: ------------------------
Søndag: Risotto med brændenælder
fredag den 5. juli 2013
Coleslaw med spidskål og broccoli
En anderledes version af coleslaw. Da jeg så den hos MissMuffin, var jeg nødt til at prøve den. Den er meget mere sommerlig end den originale med hvidkål.
Coleslaw med spidskål og broccoli
½ spidskål
1/2 broccoli
3 store gulerødder
2 spsk. syltede agurker i tern
Dressing:
1 dl yoghurt naturel
1 spsk. mayonaise
½ spsk. sød fransk sennep
1 lille bundt purløg, hakket
Salt og peber
Snit spidskålen fint. Riv broccoli og de skrællede gulerødder på et groft rivejern. Tilsæt de hakkede syltede agurker og purløg.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med salt og peber.
Bland den sammen med salater og fordel den godt.
Lad den trække i køleskabet - jeg lod den trække cirka 30-45 minutter.
Server!
Coleslaw med spidskål og broccoli
½ spidskål
1/2 broccoli
3 store gulerødder
2 spsk. syltede agurker i tern
Dressing:
1 dl yoghurt naturel
1 spsk. mayonaise
½ spsk. sød fransk sennep
1 lille bundt purløg, hakket
Salt og peber
Snit spidskålen fint. Riv broccoli og de skrællede gulerødder på et groft rivejern. Tilsæt de hakkede syltede agurker og purløg.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med salt og peber.
Bland den sammen med salater og fordel den godt.
Lad den trække i køleskabet - jeg lod den trække cirka 30-45 minutter.
Server!
onsdag den 3. juli 2013
Dansk sommer = danske jordbær
Da vi kørte hjem fra arbejde den anden dag, og så en stand med jordbær, kunne vi ikke komme udenom, at vi var nødt til at have et par bakker med hjem. Og det blev bestemt ikke fortrudt. Disse skønheder smagte fantastisk og af rigtige danske jordbær.
Rengør de skønne jordbær og bland lidt sukker ved. Lad dem få lov at trække nogle timer i køleskabet.
Nu er de klar til at blive spist med fløde.
Abonner på:
Opslag (Atom)