Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

tirsdag den 13. august 2013

Madplan uge 33

Mandag: -----------------------
Tirsdag: Biksemad med rester af kartofler og hamburryg. Hertil gulerodssalat
Onsdag: Kartoffelpandekage med skinkeschnitzel og spidskålssalat
Torsdag: Restemad: Ris fra fryseren med rester af kød og grøntsager. Med spidskålssalat
Fredag: Helstegt barbecue-kylling med coleslaw og råstegte kartofler
Lørdag: Risotto med champignon og spinat
Søndag: Thaisuppe med kylling, champignon og nudler

onsdag den 7. august 2013

Blomkålssalat med edamame bønner og feta



Blomkålssalat:
1 lille blomkål
2 dl optøede edamame bønner
100 g feta
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hyldeblomstsaft
1 spsk. hindbæreddike
Salt og peber

Riv blomkål i tyndeskiver på et mandolinjern eller i en foodprocessor. Bland blomkål med bønnerne og tern af feta. Rør olie, eddike, hyldeblomstsaft, salt og peber sammen og vend dressingen sammen med salaten.

tirsdag den 6. august 2013

Madplan uge 32

Mandag: Pitabrød med minifrikadeller, kogte æg og grønt
Tirsdag: Kartoffelmadder med gnavegrønt
Onsdag: Kyllingesalat med grøn salat
Torsdag: Pastaret med kylling og pikantost. Hertil spidskålssalat
Fredag: Spidskålsdolmere med kartoffelpakker og grønne bønner
Lørdag: Barbeque helstegt kylling med coleslaw
Søndag: Snobrød, pølser og gnavegrønt med dip og hummus

fredag den 2. august 2013

Peberfrugt- og perlebygsalat



Peberfrugt- og perlebygsalat:
4 peberfrugter - 2 gule, 1 rød, 1 grøn - skåret i tynde strimler
100 g perlebyg
3 forårsløg, skåret i skiver
10 oliven i skiver
½ dl olivenolie
Saft af ½ citron
Salt og peber

Kog perlebyggen efter anvisning på pakke. Skær peberfrugterne i tynde strimler og forårsløgene i skiver. Bland olivenolie, citronsaft og salt og peber. Bland alle ingredienserne sammen med dressingen, og kom på køl og lad det trække i køleskabet i cirka 1 time .

onsdag den 31. juli 2013

Lasagne med ricotta og spinat





Opskriften blev fundet hos MissMuffin, men har igen lavet mine egne justeringer.

Lasagne med spinat og ricotta:
250 g friske spinatblade
250 g ricotta
1 stor squash i tynde skiver
4-5 tomater i skiver
Parmasanost
Lasagne plader
1 mornaysauce
Salt og peber


Tomatsauce:
2 store hakkede løg
4 fed knust hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 dåser hakkede flåede tomater
3 spsk. frisk basilikum
salt, peber, sukker

Damp kort spinatbladene til de falder sammen og knug derefter væsen ud. Bland spinat med ricotta, salt og peber.

Til tomatsaucen:
Sauter løg og hvidløg i lidt olie til de bliver bløde. De må ikke tage farve. Kom tomaterne ved og lad saucen simre under omrøring til den tykner. Jeg lov den stå og simre i cirka 1 time.
Smag til med salt, peber og sukker.

Læg lasagneplader i bunden af et ildfastfad.
Kom halvdelen af tomatsaucen, 1/3 af mornaysaucen og squash ovenpå. Læg igen et lag lasagneplader. Kom spinatblandingen herover sammen med resten af squash. Kom resten af tomatsaucen, 1/3 af mornaysaucen og læg igen et lag lasagneplader. Slut af med resten af mornaysaucen på toppen. Drys med friskrevet parmesanost og kom tomatskiverne ovenpå.
Lad lasagnen trække cirka 30 minutter, inden den kommes i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter.


tirsdag den 30. juli 2013

Madplan uge 31

Mandag: Rester af fyldte peberfrugter fra fryseren med en blomkålssalat
Tirsdag: Pastasalat med pikant-ost, peberfrugt, løg og kylling. Hertil spidskålssalat
Onsdag: Sandwich
Torsdag: Pitabrød med skinke, kogte øg, revne gulerødder og andet grønt
Fredag: -----------------------------------
Lørdag: -----------------------------------
Søndag: Spareribs med coleslaw

fredag den 26. juli 2013

Risotto med brændenælder


Risotto med brændenælder:
45 brændenælder
1 løg, finthakket
200 g arborio ris
1 liter kyllingebouillon
1 glas hvidvin
100 g friskrevet parmesan
Salt og peber

Hæld brændenælderne over med kogende vand. Lad det trække ½-1 minut. Pres dem fri for vand og hak dem fint.
Sauter løgene i lidt smør i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og lad det koge lidt. Tilsæt hvidvin og lad det det koge ind. Tilsæt bouillon lidt af gangen indtil risene er møre. Det tager cirka 15-20 minutter. Når risene er møre tilsæt da osten og tag risottoen af varmen. Lige inden servering røres brændenælderne i. Smag til med salt og peber.

tirsdag den 23. juli 2013

Brændenælde-pesto



Brændenælde-pesto:
1 håndfuld blancerede brændenælder presset fri for vand
1 håndfuld mandler
2 fede hvidløg
Olivenolie
Citronsalt
Salt og peber

Kør det hele sammen på en foodprocessor/blender og smag til med citronsaft, salt og peber.

mandag den 22. juli 2013

Madplan uge 30

Mandag: Burgere på grillen med hjemmelavede burgerboller
Tirsdag: Kartoffelfritatta med spidskålssalat
Onsdag: Sandwich
Torsdag: Rester af fyldte peberfrugter fra fryseren med en blomkålssalat med parmesan og ristede mandler
Fredag: ----------------------------------
Lørdag: -------------------------------
Søndag: --------------------------------

lørdag den 20. juli 2013

Krydrede kikærter - en god lille snack eller som tilbehør i salat


En rigtig lækker ingrediens til salaten eller som en lille snack, og blev fundet hos Louiogbearnaisen.

Krydrede kikærter:
400 g kikærter
4 spsk. olivenolie
2 tsk. paprika
1 tsk. stødt spidskommen
1/4 tsk. stødt chili
Salt

Varm oolien op i en pande og tilsæt krydderierne pånær salten, og lad det brænde en smule af. Tør kikærterne godt med køkkenrulle og kom dem på panden sammen med krydderierne.
Svits dem, mens der røres godt. Skru nu ned til jævn varme og rør jævnligt. Steg dem cirka 10-15 minutter til de blevet lidt sprøde. Krydr dem godt med salt og lad dem afkøle på et stykke bagepapir.


fredag den 19. juli 2013

Hjemmelavet sushi




Meget lækkert, men der var bare så meget mad! Når man køber fyldet, som er frosset, da det er kravene til fisken, før det kan bruges til sushi, så er det frosset i så store mængder at det egner sig mere til 4-6 personer end til 2.
Nå, men det betød bare at vi fik sushi to dage i træk samt et hold venner måtte have en tallerken.

Sushien blev fyldt med crab-sticks, rejer, tun, avocado og agurk.

onsdag den 17. juli 2013

Spidskåls-tzatziki


Inspirationen blev fundet hos Valdemarsro, og tzatzikien blev samlet i en tortilla med bagt laks.

Spidskåls-tzatziki:
½ spidskål
1 fed presset hvidløg
2 dl græsk yoghurt
Salt og peber.

Snit spidskålet fint og blad det sammen med de resterende ingredienser og smag til med salt og peber. Lad den gerne trække min. 30 minutter.