Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

fredag den 8. november 2013

Asiatiske kyllingefrikadeller og nudelsalat


Asiatiske kyllingefrikadeller:
400 g hakket kyllingekød
2 spsk. sojasauce
1 spsk. sød chilisauce
4 forårsløg
1 rød chili i små tern
1 æg
20 g frisk revet ingefær
Peber

Skær forårsløgene i tynde skiver.
Bland alle ingredienserne sammen og rør godt.
Stil farsen på køl i 20-30 minutter.
Form farsen til frikadeller og steg dem på en pande eller i ovnen.


Nudelsalat:
Nudler efter behov
Gulerødder - i strimler - jeg lavede dem med en kartoffelskræller
Agurk - fjern kernerne og skær dem i strimler - som ved gulerødderne
Vend nudler og grøntsager i en dressing af soja og sød chilisauce.
Tilsæt eventuelt en halv chili en små tern og vend det med resten af blandingen.

onsdag den 6. november 2013

Blomkålssupe med rugbrødscroutoner


Blomkålssuppe:
2 løg i tern
1 stort blomkål i buketter
2 laurbærblade
1,5 L hønsebouillon
Salt og peber

Svits løg i lidt olivenolie. Tilsæt blomkåls buketterne og tilsæt bouillon samt laurbærblade.
Kog suppen op og lad den simre ind til blomkålene er møre. Blend supppen og smag til med salt og peber.

Rudbrødscroutoner:
Til 2 personer:
1 skive rugbrød i små tern
Lidt olivenolie
Krydderi efter eget valg - jeg brugte lakridssalt fra Mariager Saltcenter

Varm olivenolien op på en pande og steg rugbrøddet til de er sprødt, men stadig er lidt sej indeni.

Server med dryp af god olivenolie.

mandag den 4. november 2013

Madplan uge 45

Mandag: Pastaret med tomatsauce og kyllingekødboller. Hertil dampet spidskål
Tirsdag: Rødebede-grønkålssalat med avocado og ristede mandler. Hertil ovnbagt laks og spelt vendt med pesto
Onsdag: Rødkålssalat med spelt og æbler. Hertil drumsticks
Torsdag: ---------------------------
Fredag: ----------------------------
Lørdag: ----------------------------
Søndag: ----------------------------

fredag den 1. november 2013

Parmaindbagt rødspættefilet


En virkelig lækker og smuk ret.

Rødspættefileter blev rullet omkring forårsløg, og pakket ind i parmaskinke, og bagt i ovnen i cirka 12-15 minutter, indtil fisken var fin.
Fisken blev lagt på en bund af grønkål skoldet med kogende vand, og drysset med rugbrødscroutoner og dekoreret med balsamicoglaze.
Tilbehøret blev skiver af bolchebeder og gule beder. Som afslutning en halv lime som en slags "sauce":

torsdag den 31. oktober 2013

Løgsuppe


Løgsuppe:
1 kg løg
15 g smør
1 spsk. olie
Cirka 1 liter hønsebouillon
Salt og peber

Brød:
Ciabattabrød i skiver
1 fed hvidløg
Revet ost

Løgene pilles og halveres på langs og skæres i tynde skiver. Smør og olie opvarmes og når smørret er bruset af tilsættes løg. Nu svitses eder et par minutter, men der røres med jævne mellemrum. Skru ned for varmen og fortsæt med at brune løgene. Det tager cirka 20-30 minutter. Når løgene er godt karmaliserede tilsættes hønsebouillon, og suppen simrer nu i 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.
Imens skæres ciabattabrødet i skiver og grilles i ovnen til de er godt sprøde. Herefter tages de ud og gnides med hvidløg.
Hæld suppen i et par ovnfaste skåle og kom en brødskive i hver skål, og drys med revet ost over brødene. Herefter sættes de tilbage i ovnen under grill, indtil osten er smeltet.

Inspiration til suppen blev hentet hos foodfanatic.

onsdag den 30. oktober 2013

Tomatpasta


Den nye pastavariant fra Pastella med tomat blev her lavet med friske tomater og bladbeder stegt på panden med salt, peber og frisk basilikum.
Tilsæt blev pastaen vendt sammen med "saucen" og rejer.

mandag den 28. oktober 2013

Madplan uge 44

Mandag: Kylling i Rømertopf med rodfrugter og gulerods-fennikelsalat med kardemomme
Tirsdag: Maskeret blomkål med rejer, ærter og majs
Onsdag: Kyllingesalat med grønt
Torsdag: Madpandekager med rester af rodfrugter fra mandag med kål og hakket kyllingekød
Fredag: Julemad i form af ovnstegt and med tilbehør
Lørdag: Bagt butternut-squash med tykstegsbøffer og salat
Søndag: Rester fra anden med rødkålssalat med spelt og æbler

fredag den 25. oktober 2013

"Dansk" pizza


Den første er lavet med;
Oksekøds blanding
Majs
Rød peberfrugt
Ost

Den anden lavet med;
Skinke-strimler
Løg-strimler
Oliven i skiver
Ost

Pizzaen blev serveret med en grøn salat

torsdag den 24. oktober 2013

Sojabagt hokaidogræskar og andre grøntsager


Lækkert og anderledes tilbehør.
I dette tilfælde bagte vi hokaidogræskaret sammen med rester af porrer og forårsløg, for at tømme grøntsagsskuffen.
Grøntsagerne blev vendt i en marinarede af;
3/4 dl sojasauce
2 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær

Bred grøntsagerne ud på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 180 grader i 40-45 minutter, eller til grøntsagerne er møre.

mandag den 21. oktober 2013

Madplan uge 43

Mandag: Blomkålssuppe med rugbrødscroutoner
Tirsdag: Sojabagt hokaidogræskar med grønkålssalat og koteletter
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Vietnamesiske forårsruller
Fredag: Chili con carne rester fra fryseren
Lørdag: ----------------------------------
Søndag: Kylling i römertopf med rodfrugter

torsdag den 17. oktober 2013

Vietnamesiske forårsruller





Disse er så lækre og utrolig nemme at lave. Det eneste du skal bruge er rispapir og dine yndlings grøntsager. Vi havde også stegt lidt kylling og skåret i strimler. Man kan også bruge rejer.

Af dyppelse brugte vi soya, sød chilisauce og en peanutbutterdip.

Peanutsbutter dip:
1 lille løg
2 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
1 rød chili
1 dl peanutbutter med chili fra Urtekram
Salt

Blend alle ingredienserne i en foodprocessor og smag til med salt. Dippen må gerne være godt stærk, da det passer rigtig godt til rullerne.

mandag den 14. oktober 2013

Madplan uge 42

Mandag: Asiatiske kyllingefrikadeller med nudelsalat. Hertil tomat"salsa" med mynte og balsamico
Tirsdag: Løgsuppe med bruschetta
Onsdag: Rester fra tirsdag
Torsdag: Råkost Asian style med grillet laks. Hertil kartoffelpakker
Fredag: --------------------------------
Lørdag: --------------------------------
Søndag: Flæskestegssandwich