Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

torsdag den 10. juli 2014

Blomkålssalat med abrikos, æble og græskarkerner



Blomkålssalat:
1 lille blomskålshoved - snittet i tynde skiver - brug et mandolinjern eller en foodprocessor
1 bdt. forårsløg, skåret på skrå i tynde skiver
1 dl græskarkerner
10 tørrede abrikoser, skåret i små tern
1 æble i tern

Dressing
2 dl fromage frais
1 spsk. honning
1½ spsk. citronsaft
Salt og peber

Rist græskarkernerne på en tør pande i nogle få minutter. Lad dem køle af.
Klargør grøntsagerne og lav dressingen. Vend det hele sammen og smag til.

Opskriften er lavet med inspiration herfra.

onsdag den 9. juli 2014

Rabarberkompot - perfekt til mormor mad: helstegt kylling


Rabarberkompot:
250 g rensede rabarber, skåret i 1-2 cm stykker
75 g sukker
1 tsk. vaniljepulver eller ½ stang vanilje

Kom rabarber, sukker, vanilje (+stang) i en gryde. Kog ved svag varme i cirka 10 minutter. Afkøl kompotten (og tag vaniljestangen op).


tirsdag den 8. juli 2014

Kylling i fad med kokosmælk, karry og rabarber


Kylling i fad med kokosmælk, karry og rabarber:
2 store kyllingebryster
3 stilke rabarber, skåret i 2 cm tykker skiver
3 dl kokosmælk

Marinade:
1 spsk. karry
Saften fra 1 lime
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Salt og peber

Bland ingredienserne til marinaden i en frysepose. Læg kyllingebrysterne heri og lad dem marinere i køleskabet i omkring 2 timer.

Brun kyllingebrysterne på en pande i lidt olivenolie i cirka 3-4 minutter. Læg de forstegte kyllingebryster i et ovnfast fad sammen med rabarber. Hæld kokosmælk henover og steg kyllingen i 20-25 minutter ved 200 grader.

Opskriften er lavet med inspiration fra Vanløse Blues

mandag den 7. juli 2014

Madplan uge 28

Mandag: Perlespeltsalat med hytteost og grøntsager. Hertil koteletter og grøn salat
Tirsdag: Risotto med ærter og grønne asparges
Onsdag: Salat med spidskål og chorizo. Hertil pizzabrød
Torsdag: Kartoffelsalat med små frikadeller og grøn salat
Fredag: Hel rødspætte. Hertil nye kartofler, persillesauce og grønne ærter
Lørdag: ------
Søndag: Falafler i wraps med hvidløgsdressing og salat

søndag den 6. juli 2014

Torskepakke


Torskepakke:
1 torskeloin
Salt
1 tsk. smør
½ rød peberfrugt
1/4 squash
Chiliflager
1 fed hvidløg, presset

Lav en pakke af stanniol og fyld den op med;
Læg torskeloin og drys den med lidt salt. Læg en smørklat ovenpå. Læg her ovenpå squash i skiver og peberfrugt i mindre stykker. Afslut med chiliflager og et fed presset hvidløg.
Luk pakken og giv den 20-25 minutter i ovnen ved 200 grader.

fredag den 4. juli 2014

Lun kartoffelsalat med grønne asparges og smilende æg


Lun kartoffelsalat med grønne asparges og smilende æg:
500 g små nye kartofler
1 bdt. grønne asparges
4 fed hvidløg, presset
4 æg
150 g feta
1 potte frisk dild

Senneps dressing:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. rødvinseddike
1 tsk. dijon sennep
1 tsk. salt

Rengør og skær kartoflerne i kvarte. Kog dem møre.
Skyl og rengør asparges. Skær dem i mundrette stykke. Steg dem på en pande i lidt olivenolie sammen med presset hvidløg til de er møre, men stadig har bid. Krydr med lidt salt.
Kog æggene til de er smilende - cirka 6 minutter alt efter størrelse.

Vend dressingen og hakket dild sammen med de varme kartofler. Anret dem i et fad sammen med de lune asparges og smuldr feta henover. Halver æggene og placer dem i fadet ovenpå salaten. Server med det samme, mens salaten stadig er lun.

Opskriften er lavet med inspiration herfra

onsdag den 25. juni 2014

Pastaret med ricotta og champignon


Pastaret med ricotta og champignon:
1 portion frisk pasta
400 g champignon
1 bøtte ricotta
1 spsk. kalve bouillon
Salt og peber

Skær champignon i skiver og svits dem på panden til de falder lidt sammen. Vend ricotta i panden til den smelter (tilsæt eventuelt lidt mælk hvis saucen bliver for tyk). Kog pastaen. Smag saucen til med bouillon, salt og peber. Vend den kogte pasta i panden og server.



tirsdag den 24. juni 2014

Broccolisalat med perlerug


Broccolisalat med perlerug:
1 broccoli
75 g perlerug eller andre produkter fx ris
5 blommetomater
5 forårsløg
1½ dl fromage frais
1 spsk. mayo
1 spsk. dijon sennep
1 håndfuld friske krydderurter fx persille og purløg
Salt og peber

Kog perlerug og lad dem køle af.
Del broccoli i små buketter og hæld kogende vand over. Lad dem trække cirka 5 minutter og hæld vandet fra. Skyld dem i koldt vand.
Skær tomaterne i både og forårsløg i tynde ringe.
Bland fromage frais, mayo og sennep. Hak krydderurter og kom dem i dressingen. Smag til med salt og peber.
Vend perlerug i dressingen. Vend herefter resten af ingredienserne i blandingen og server med det samme.

Opskriften er lavet med inspiration fra Miss Muffin

søndag den 22. juni 2014

Vitello Tonnato


En skøn ret til tapas eller bare med en grøn salat, hvor man får brugt en rest steg man har tilovers.

Vitello Tonnato:
300-400 g kold kalv- eller oksesteg - vi brugte en rest af en roastbeef vi havde tilovers i fryseren
1 ds. tun i vand
2 spsk. citronsaft
2 spsk. kapers
4 spsk. mayonnaise
1 dl fromage frais eller yoghurt naturel
Salt og peber

Blend tun, mayo, kapers, citronsaft samt salt og peber med en stavblender til en jævn sauce.
Skær kødet i tynde skover og læg det på en tallerken. Kom tunsauce henover og server.



Opskriften er fra den skønne blog Valdemarsro

fredag den 20. juni 2014

Forslag til tapas


Forslag til fyld på et tapas bord:
  • Guacemole
  • Vitello Tonnato
  • Godt brød
  • Melon med skinke
  • God ost
  • God skinke
  • Mozzarella
  • Tomatsalat med cherrytomater, mozzarella, frisk basilikum og olivenolie
  • Chili aioli


torsdag den 19. juni 2014

Spidskålssalat med jordbær og edamamebønner


Som nævnt før, at jeg fan af opskrifterne hos Vanløse blues. Så denne er endnu en opskrift, hvor jeg har hentet inspiration derfra.

Spidskålssalat med jordbær og edamamebønner:
1 lille eller ½ stort spidskål
300 g jordbær
200 g edamamebønner
2 spsk. sesamfrø

Dressing:
Saft af 1 lime eller 2 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
Salt og peber

Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad den stå et par minutter inden vandet hældes fra.
Snit spidskålet fint. Skær jordbærrene i mindre stykker.
Vend alle ingredienserne sammen med dressingen og drys med sesamfrø.

tirsdag den 17. juni 2014

Salat med agurk, jordbær og blå birkes



Salat med agurk, jordbær og blå birkes:
1 agirk
8-10 jordbær
40 g feta

Dressing:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 tsk. blå birkes
1 tsk. honning
Salt og peber

Lav strimler af agurken med en julienneskærer. Skær jordbærrene i skiver og fordel dem henover agurken. Hæld dressingen henover. Smulder fetaen hen over salaten og server.

Opskriften er lavet med inspiration fra Miss Muffin.