Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
onsdag den 16. juli 2014
Nudelsalat i iceberg-skål
Nudelsalat i iceberg-skål (4 pers):
1 iceberg
150 g kogte nudler
2 tsk. olivenolie
400 g skinkekød i tern
Salt og peber
250 g broccoli i buketter
1 snittet rødløg
2 udkernede peberfrugter i strimler
1 dl sursød chilisauce
35 g salte peaunuts
1 bdt. koriander
Pil otte af de store yderste blade af salaten og gem dem til serveringen.
Snit resten af salaten fint og bland de med nudlerne.
Varm olien i en stor pande, dup kødet tørt og steg det under omrøring i 3-4 minutter. Drys med salt og peber. Lad kødet køle af.
Bland alle ingredienserne med den sursøde chilisauce samt koriander.
Anret salaten i icebergblade og drys med peanuts samt ekstra koriander.
Opskriften er lavet med inspiration fra Sæson.
mandag den 14. juli 2014
Madplan uge 29
Mandag: -------
Tirsdag: Burger med spidskålssalat og hytteost
Onsdag: Grov kartoffelmos med cherrytomater og dild. Hertil små frikadeller og grønne bønner
Torsdag: Auberginesalat m. kikærter og knas. Hertil lammedeller med mynte og chili
Fredag: -------
Lørdag: ------
Søndag: ------
Tirsdag: Burger med spidskålssalat og hytteost
Onsdag: Grov kartoffelmos med cherrytomater og dild. Hertil små frikadeller og grønne bønner
Torsdag: Auberginesalat m. kikærter og knas. Hertil lammedeller med mynte og chili
Fredag: -------
Lørdag: ------
Søndag: ------
søndag den 13. juli 2014
Pandekageroulade med skinke og salatfyld
Pandekageroulade med skinke og salatfyld (3-4 pers):
Bund:
125 g grahamsmel
5 dl mælk
4 æg
1 tsk. salt
Pisk mælk og mel sammen til dej fri for klumper. Tilsæt salt og pisk æggene i dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld dejen heri. Den er meget flydende. Bag bunden ved 200 grader i 25 minutter til den er stivnet og gylden. Lad den køle helt af.
Fyld:
2 modne avocadoer
3 spsk. fromage frais¨
1-2 spsk. citronsaft
Salt
Cayennepeber
Peber
½ lille iceberg
1 pakke skinkestrimler eller en rest hamburgerryg, skåret i tern
2-3 tomater
1 lille grøn peberfrugt
½ lille agurk
100 g søde majs
Mos avocadokødet sammen med fromage frais og citronsaft. Smag til med salt, cayennepeber og peber.
Snit salat, tomater, agurk og peberfrugt.
Bland alle ingredienserne til "salaten" i en skål.
Start med at smør bunden med avocadocremen. Fordel "salaten" på bunden og rul den sammen som en roulade.
Pak eventuelt rouladen ind i bagepapir eller stanniol, og kom den på køl, hvis den ikke skal spises med det samme.
Tip: Hvis man ønsker mere dressing, man kan toppen med lidt mere fromage frais inden den rulles.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
lørdag den 12. juli 2014
Rabarber saft
Rabarber saft:
1 kg rabarber i tern
2 liter vand
2 vaniljestænger
250-500 g sukker
Kom vand, rabarber og korn fra vaniljestængerne samt stænger i en gryde og lad det koge op. Lad det herefter koge 15-20 minutter ved svag varme. Si saften fra og kom den tilbage i gryden. Kog op og tilsæt sukker. Smag dig frem.
Hæld saften på rengjorte flasker.
Saften er lavet med inspiration herfra.
torsdag den 10. juli 2014
Blomkålssalat med abrikos, æble og græskarkerner
Blomkålssalat:
1 lille blomskålshoved - snittet i tynde skiver - brug et mandolinjern eller en foodprocessor
1 bdt. forårsløg, skåret på skrå i tynde skiver
1 dl græskarkerner
10 tørrede abrikoser, skåret i små tern
1 æble i tern
Dressing
2 dl fromage frais
1 spsk. honning
1½ spsk. citronsaft
Salt og peber
Rist græskarkernerne på en tør pande i nogle få minutter. Lad dem køle af.
Klargør grøntsagerne og lav dressingen. Vend det hele sammen og smag til.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
onsdag den 9. juli 2014
Rabarberkompot - perfekt til mormor mad: helstegt kylling
Rabarberkompot:
250 g rensede rabarber, skåret i 1-2 cm stykker
75 g sukker
1 tsk. vaniljepulver eller ½ stang vanilje
Kom rabarber, sukker, vanilje (+stang) i en gryde. Kog ved svag varme i cirka 10 minutter. Afkøl kompotten (og tag vaniljestangen op).
tirsdag den 8. juli 2014
Kylling i fad med kokosmælk, karry og rabarber
Kylling i fad med kokosmælk, karry og rabarber:
2 store kyllingebryster
3 stilke rabarber, skåret i 2 cm tykker skiver
3 dl kokosmælk
Marinade:
1 spsk. karry
Saften fra 1 lime
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Salt og peber
Bland ingredienserne til marinaden i en frysepose. Læg kyllingebrysterne heri og lad dem marinere i køleskabet i omkring 2 timer.
Brun kyllingebrysterne på en pande i lidt olivenolie i cirka 3-4 minutter. Læg de forstegte kyllingebryster i et ovnfast fad sammen med rabarber. Hæld kokosmælk henover og steg kyllingen i 20-25 minutter ved 200 grader.
Opskriften er lavet med inspiration fra Vanløse Blues.
mandag den 7. juli 2014
Madplan uge 28
Mandag: Perlespeltsalat med hytteost og grøntsager. Hertil koteletter og grøn salat
Tirsdag: Risotto med ærter og grønne asparges
Onsdag: Salat med spidskål og chorizo. Hertil pizzabrød
Torsdag: Kartoffelsalat med små frikadeller og grøn salat
Fredag: Hel rødspætte. Hertil nye kartofler, persillesauce og grønne ærter
Lørdag: ------
Søndag: Falafler i wraps med hvidløgsdressing og salat
Tirsdag: Risotto med ærter og grønne asparges
Onsdag: Salat med spidskål og chorizo. Hertil pizzabrød
Torsdag: Kartoffelsalat med små frikadeller og grøn salat
Fredag: Hel rødspætte. Hertil nye kartofler, persillesauce og grønne ærter
Lørdag: ------
Søndag: Falafler i wraps med hvidløgsdressing og salat
søndag den 6. juli 2014
Torskepakke
Torskepakke:
1 torskeloin
Salt
1 tsk. smør
½ rød peberfrugt
1/4 squash
Chiliflager
1 fed hvidløg, presset
Lav en pakke af stanniol og fyld den op med;
Læg torskeloin og drys den med lidt salt. Læg en smørklat ovenpå. Læg her ovenpå squash i skiver og peberfrugt i mindre stykker. Afslut med chiliflager og et fed presset hvidløg.
Luk pakken og giv den 20-25 minutter i ovnen ved 200 grader.
fredag den 4. juli 2014
Lun kartoffelsalat med grønne asparges og smilende æg
Lun kartoffelsalat med grønne asparges og smilende æg:
500 g små nye kartofler
1 bdt. grønne asparges
4 fed hvidløg, presset
4 æg
150 g feta
1 potte frisk dild
Senneps dressing:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. rødvinseddike
1 tsk. dijon sennep
1 tsk. salt
Rengør og skær kartoflerne i kvarte. Kog dem møre.
Skyl og rengør asparges. Skær dem i mundrette stykke. Steg dem på en pande i lidt olivenolie sammen med presset hvidløg til de er møre, men stadig har bid. Krydr med lidt salt.
Kog æggene til de er smilende - cirka 6 minutter alt efter størrelse.
Vend dressingen og hakket dild sammen med de varme kartofler. Anret dem i et fad sammen med de lune asparges og smuldr feta henover. Halver æggene og placer dem i fadet ovenpå salaten. Server med det samme, mens salaten stadig er lun.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
onsdag den 25. juni 2014
Pastaret med ricotta og champignon
Pastaret med ricotta og champignon:
1 portion frisk pasta
400 g champignon
1 bøtte ricotta
1 spsk. kalve bouillon
Salt og peber
Skær champignon i skiver og svits dem på panden til de falder lidt sammen. Vend ricotta i panden til den smelter (tilsæt eventuelt lidt mælk hvis saucen bliver for tyk). Kog pastaen. Smag saucen til med bouillon, salt og peber. Vend den kogte pasta i panden og server.
tirsdag den 24. juni 2014
Broccolisalat med perlerug
Broccolisalat med perlerug:
1 broccoli
75 g perlerug eller andre produkter fx ris
5 blommetomater
5 forårsløg
1½ dl fromage frais
1 spsk. mayo
1 spsk. dijon sennep
1 håndfuld friske krydderurter fx persille og purløg
Salt og peber
Kog perlerug og lad dem køle af.
Del broccoli i små buketter og hæld kogende vand over. Lad dem trække cirka 5 minutter og hæld vandet fra. Skyld dem i koldt vand.
Skær tomaterne i både og forårsløg i tynde ringe.
Bland fromage frais, mayo og sennep. Hak krydderurter og kom dem i dressingen. Smag til med salt og peber.
Vend perlerug i dressingen. Vend herefter resten af ingredienserne i blandingen og server med det samme.
Opskriften er lavet med inspiration fra Miss Muffin.
Abonner på:
Opslag (Atom)