Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

mandag den 8. december 2014

Madplan uge 50

Mandag: Karrygryde med hvidkål og svinekød.
Tirsdag: Suppe med kød og melboller
Onsdag: Flæskestegssandwich med lyn-syltet rødkål
Torsdag: Brændende kærlighed med kartoffel/sellerimos med persille. Hertil kålsalat
Fredag: -----------
Lørdag: ---------
Søndag: Gullashsuppe

onsdag den 3. december 2014

Frikadelleburger med lyn syltet rødkål


Frikadelleburger med lynmarineret rådkål:
Burgerboller
Frikadeller
Cornichoner
Remoulade
Eventuelt miracle wip

Lyn syltet rødkål:
300 g rødkål, snittet
2 tsk. salt
2 spsk. citronsaft

Vend det hele sammen og lad det trække i mindst 1 time.



søndag den 30. november 2014

Madplan uge 49

Mandag: Rester fra tomatsuppe fra lørdag
Tirsdag: Rester fra lasagne fra søndag
Onsdag: Stegt kylling med kylling med med timat, løg og peberfrugter
Torsdag: Karrygryde med hvidkål og svinekød
Fredag: Hjemmelavet pasta med kylling og champignon
Lørdag: Osso Buco ala Bjergager
Søndag: Fyldte grønkålspandekager

mandag den 24. november 2014

Grønkålssalat med quinoa, granatæble og krydret dressing


Grønkålssalat med quinoa, granatæble og krydret dressing:
3 store håndfulde hakket grønkål
1½ dl quinoa
½ squash, groftrevet
2 gulerødder, groftrevet
Kerner fra 1 granatæble
½ dl ristede græskarkerner

Krydret dressing:
5 spsk. olivenolie
3 spsk. æblecidereddike
1 tsk. flydende honning
2 fed hvidløg, presset
½ tsk. garam masala
½ tsk. karry
½ tsk. stødt spidskommen
Salt og peber

Kog quinoaen. Lad den dryppe af og køle lidt af.
Bland grønkål, squash, gulerod og granatæble. Vend det med den afkølede quinoa i.
Bland alle ingredienserne til dressingen og vend den i salaten sammen med græskarkerner.

Opskriften er fra Miss Muffin

søndag den 23. november 2014

Madplan uge 48

Mandag: Hakkebøffer fra fryseren med spejlæg, på rugbrød
Tirsdag: Efterårssalat med hokaidogræskar. Hertil kyllingefilet
Onsdag: Sund og cremet grøntsagssuppe
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: ------
Lørdag: Tomatsuppe med pasta og ost
Søndag: Lasagne med grøn salat

torsdag den 20. november 2014

Hokkaidosuppe med kokosmælk


Hokkaidosuppe med kokosmælk:
1 hokkaido græskar
3-4 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 løg
Olie
½ liter kyllingebouillon
400 ml kokosmælk
Chiliflager
3-4 fed hvidløg, presset

2 spsk. fromage frais
lidt spidskommen
1 tsk. honning
salt og peber
chiliflager

Skær hokkaido i grove tern. Skær gulerødder i tykke skiver og peberfrugten i grove stykker.
Hak løget groft og svits det i lidt olie. Tilsæt hokkaido, gulerødder og peberfrugt. Svits det let. Kom bouillon ved samt halvdelen af kokosmælken, chiliflager og salt og peber. Lad det koge i cirka 30 minutter indtil græskaret er mørt.
Blend sammen med resten af kokosmælken og smag til.

Lav en dressing af fromage frais, honning, spidskommen, honning, chili og salt og peber.

Server med sprøde bacontern og en glat dressing.

Opskriften er herfra

søndag den 16. november 2014

Madplan uge 47

Mandag: Brasede kartofler med spejlæg og grønt
Tirsdag: Boller i karry
Onsdag: Brændende kærlighed med kartoffel-gulerodsmos
Torsdag: Ristaffel af resterne fra boller i karry
Fredag: Hokaidosuppe
Lørdag: Hjemmelavet pizza
Søndag: Avocado-spaghetti

lørdag den 1. november 2014

Pulled chicken i Römertopf


Pulled chicken:
1200 g hel kylling
1 løg
1 gulerod
2 dl vand

1½ tsk. karry
3 tsk. tørret hvidløg
1½ tsk. stødt ingefær
1½ tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt kanel
3 tsk. brun farin
1½ tsk. fint salt
Stødt peber
1-2 tsk. chiliflager
Eventuelt 1 tsk. stødt kardemomme

Bland alle krydderierne. Fjern skindet på kyllingen. Kom det hele i en pose og gnid rubben ind i kødet. Lad den marinerer på køl natten over.


Sæt Römertopfen i blød i cirka 30 minutter.

Kom kyllingen i Römertopfen sammen med grøntsager og vand.
Steg den ved 125 grader i 4½-5 time. Når halvdelen af tiden er gået, vendes kyllingen og der tjekkes for om der er stadig er lidt vand i bunden.

Når kyllingen er færdig, tages kødet af skroget og det trækkes fra hinanden.
Vend det i lidt af væsken fra bunden af Römeren.

Spis det i tacoskaller eller tortillas sammen med hvidløgsdressing og salat.

Opskriften er lavet med inspiration herfra

torsdag den 30. oktober 2014

Græsk inspireret kartoffelsalat



Græsk inspireret kartoffelsalat:
1 kg kartofler
olivenolie
2 spsk. citronsaft
Salt og peber
2 tsk. oregano

3 peberfrugter
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Salt og peber
50 g oliven
75 g feta

Vask eller skræl kartoflerne og skær dem ud i båd. Læg dem i et ildfastfad og blad dem med olie, citronsaft, salt, peber og oregano.
Bag ved 200 grader i cirka 40 minutter. Vend dem undervejs.

Peberfrugterne rengøres og skæres i strimler. Bland dem med olie, presset hvidløg, salt og peber. Giv dem 30 minutter i ovnen sammen med kartoflerne. De må gerne være let brændte og bagte. Vend også dem undervejs.

Når kartoflerne og peberfrugterne er let afkølede vendes de sammen med feta og oliven.

tirsdag den 28. oktober 2014

Madplan uge 44

Mandag: Sushi-rester
Tirsdag: Rester
Onsdag: Risengrød
Torsdag: Fiskefrikadeller på rugbrød med gnavegrønt
Fredag: --------
Lørdag: Minestrone suppe
Søndag: Hakkebøffer med spejlæg og bløde løg på rugbrød

torsdag den 23. oktober 2014

Nordisk pastafad med laks, spinat og dild


Nordisk pastafad med laks, spinat og dild:
300 g tørret pastapenne

200-250 g babyspinat (1 pose)
1 bdt. dild
2 æg
3 dl cremefraiche
1 bakke grøn pikant flødeost
2 dl revet parmesan
½-1 tsk. muskat
Salt og peber
200 g varmrøget laks

Koget pastaen. Afdryp og afkøl. Blancher spinaten og skyld den herefter i koldt vand. Tryk den fri for væde og hak den groft sammen med dild.
Pisk alle ingredienserne sammen pånær laks og pasta, og smag til.
Fordel halvdelen af pastaen i et ildfastfad. Læg laksen i små stykker ovenpå og kom derefter resten af pastaen ovenpå. Hæld oste-blandingen henover.
Bag i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter. Lad den trække 5 minutter inden servering.

Opskriften er fra Loui & Bearnaisen 

onsdag den 22. oktober 2014

Mexicansk bønnesalat


Mexicansk bønnesalat:
1 ds. kidney bønner
1 ds kikærter
2 avocadoer
2 stængler bladselleri
10 cherrytomater
1 bdt. persille

Dressing: 
6 spsk. olivenolie
4 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
½ tsk. chiliflager
1/4 tsk. stødt spidskommen
Salt og peber

Dræn bønnerne og skyl dem godt. 
Skær avocado og bladselleri i grove tern. Halver tomaterne. 
Hak persille fint. 
Bland alle ingredienserne sammen. 

Pisk ingredienserne til dressingen sammen. Smag til og hæld den henover salaten og bland godt sammen. 


Opskriften er lavet med inspiration fra Loui & Bearnaisen