Ja, opskriften har fået lidt en anden titel end den originale, da mine granatæbler ikke var gode længere. De blev derfor erstattet med almindelige æbler og mynten blev erstattet af persille.
Vi fik det sammen med fiskefrikadeller og en appelsin-avocado salat
Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
tirsdag den 5. februar 2013
mandag den 4. februar 2013
Madplan uge 6
Mandag: Korn-taboulleh med rødbede, granatæble og mynte. Dertil fiskefrikadeller og avocado-appelsinsalat.
Tirsdag: Butternut suppe
Onsdag: ------------------
Torsdag: Rester af suppen fra tirsdag
Fredag: Pitabrød med falafel. Dertil gnavegrønt med hummus.
Lørdag: ------------------------
Søndag: Rester af falafelerne fra fredag
Tirsdag: Butternut suppe
Onsdag: ------------------
Torsdag: Rester af suppen fra tirsdag
Fredag: Pitabrød med falafel. Dertil gnavegrønt med hummus.
Lørdag: ------------------------
Søndag: Rester af falafelerne fra fredag
lørdag den 2. februar 2013
Tapas hygge
I går havde vi en rigtig hyggelig aften med film og tapas. Vi var ikke særlig sultne, så vi handlede ind til en masse små retter.
Guacamole, fyldte chilipeber, oliven fyldte med mandler, jalapenos, brød, og små "kiks" med tomat, og det bedste: brød med tomat og bøf-mozzarella!
Guacamole, fyldte chilipeber, oliven fyldte med mandler, jalapenos, brød, og små "kiks" med tomat, og det bedste: brød med tomat og bøf-mozzarella!
fredag den 1. februar 2013
Gulerods humus
Fantastisk som dyppelse til grøntsager som et mellemmåltid, men også i en sandwich til en salat osv. Humus kan bruges til mange ting, og jeg synes kun den er blevet bedre efter jeg har tilsat gulerødder. Næste gang vil jeg prøve med rødbeder.
2 dåser kikærter
4 store gulerødder
3 tsk. Tahin
Spidskommen
Citronsaft
Cayenne peber
Salt
Kog gulerødderne og blend dem sammen med kikærterne en food-processor. Smag til med krydderierne. Og spæd til med lidt vand til du får den rette konsistens. Den må gerne være lidt stærk og syrlig.
2 dåser kikærter
4 store gulerødder
3 tsk. Tahin
Spidskommen
Citronsaft
Cayenne peber
Salt
Kog gulerødderne og blend dem sammen med kikærterne en food-processor. Smag til med krydderierne. Og spæd til med lidt vand til du får den rette konsistens. Den må gerne være lidt stærk og syrlig.
onsdag den 30. januar 2013
Grønkålstærte uden bund
Eftersom eg forsøger at skære godt ned på kulhydraterne lavede jeg derfor denne tærte uden bund. Så egentlig er det ikke en tærte, men nærmere en frittata. Men opskriften lød på en tærte uden bund, så deraf navnet.
Jeg fandt opskriften hos Xenia, men lavede opskriften om, så den ikke indeholder så meget fedt.
250 g grønkål
1 spsk. olivenolie
6 æg
2,5 dl minimælk
100 g revet mozzarella
Salt og peber
100 g hasselnødder
Rib bladene og hak dem mellemfint. Jeg hakkede det hurtigt i food-processoren.
Varm olien op i en gryde og svits grønkålen heri, meget kort, og lad herefter kålen dampe under låg indtil den er faldet lidt sammen.
Hak hasselnødderne groft.
Pisk æggene sammen med mælk, revet ost , salt og peber.
Fordel kålen i et ildfastfad og hæld æggemassen over. Drys med nødderne.
Bages i ovnen ved 180 i 25 minutter, eller indtil æggemassen er stivnet - min var ret tyk så tog lidt længere tid.
Jeg fandt opskriften hos Xenia, men lavede opskriften om, så den ikke indeholder så meget fedt.
250 g grønkål
1 spsk. olivenolie
6 æg
2,5 dl minimælk
100 g revet mozzarella
Salt og peber
100 g hasselnødder
Rib bladene og hak dem mellemfint. Jeg hakkede det hurtigt i food-processoren.
Varm olien op i en gryde og svits grønkålen heri, meget kort, og lad herefter kålen dampe under låg indtil den er faldet lidt sammen.
Hak hasselnødderne groft.
Pisk æggene sammen med mælk, revet ost , salt og peber.
Fordel kålen i et ildfastfad og hæld æggemassen over. Drys med nødderne.
Bages i ovnen ved 180 i 25 minutter, eller indtil æggemassen er stivnet - min var ret tyk så tog lidt længere tid.
tirsdag den 29. januar 2013
Blomkålssuppe
I aftes fik vi en lækker blomkålssuppe. Nem at lave og smager og mætter godt.
Opskriften er som følgende:
1 blomkål
1 løg
4 fed hvidløg
5 dl hønsebouillon
5 dl mælk
20 g smør
Smag til med limesaft, salt og peber
Svits løg og hvidløg. Tilsæt blomkål i buketter og svits det med. Kom herefter bouillon og mælk og lad det koge indtil blomkålet er mørt.
Blend og krydr med salt, peber og limesaft.
Rør herefter de 20 g smør i suppen.
Jeg ristede nogle bacontern som topping.
Opskriften er som følgende:
1 blomkål
1 løg
4 fed hvidløg
5 dl hønsebouillon
5 dl mælk
20 g smør
Smag til med limesaft, salt og peber
Svits løg og hvidløg. Tilsæt blomkål i buketter og svits det med. Kom herefter bouillon og mælk og lad det koge indtil blomkålet er mørt.
Blend og krydr med salt, peber og limesaft.
Rør herefter de 20 g smør i suppen.
Jeg ristede nogle bacontern som topping.
mandag den 28. januar 2013
Madplan uge 5
Mandag: Blomkålssuppe med bacontern
Tirsdag: Grønkålstærte uden bund med rødkålssalat
Onsdag: Rester af blomkålssuppe fra mandag
Torsdag: Rest fra fryseren
Fredag: Korn taboulleh med rødbede, granatæble og mynte. Dertil avocado-appelsinsalat
Lørdag: Rest af chili con carne (alene hjemme)
Søndag: Rødbede-grønkålssalat med avocado og ristede mandler. Dertil kyllingefilet.
Tirsdag: Grønkålstærte uden bund med rødkålssalat
Onsdag: Rester af blomkålssuppe fra mandag
Torsdag: Rest fra fryseren
Fredag: Korn taboulleh med rødbede, granatæble og mynte. Dertil avocado-appelsinsalat
Lørdag: Rest af chili con carne (alene hjemme)
Søndag: Rødbede-grønkålssalat med avocado og ristede mandler. Dertil kyllingefilet.
tirsdag den 22. januar 2013
Madplan uge 4 - lidt forsinket
Mandag: Rester af bulgursret som kom med hjem søndag
Tirsdag: Wokret med kalkun-strimler
Onsdag: Champignondeller med gulerodscreme
Torsdag: Grønkålstærte uden bund med hasselnødder og coleslaw
Fredag: Chili con carne med butternut squash
Lørdag: --------------------------
Søndag: Suppe fra fryseren
Tirsdag: Wokret med kalkun-strimler
Onsdag: Champignondeller med gulerodscreme
Torsdag: Grønkålstærte uden bund med hasselnødder og coleslaw
Fredag: Chili con carne med butternut squash
Lørdag: --------------------------
Søndag: Suppe fra fryseren
torsdag den 10. januar 2013
Mexican Pulled Chicken
Vi spiser meget kylling, men det kan hurtigt godt blive kedeligt med det
sædvanlige stegte kyllingebryst.
Jeg faldt derfor over en opskrift HER og har derfra foretaget mine egne
justeringer.
Sauce:
2 dåser hakkede tomater2 tsk rødvinseddike
3-5 fed hvidløg
4 tsk chilipulver
1 spsk spidskommen
1-2 spsk oregano
1 spsk. brun farin
Salt og peber
500 g kyllingefilet
1 lille løg
1 spsk. olivenolie
fremgangsmåde:
1) Blend alle ingredienserne til saucen sammen med stavblenderen
2) Skær løget i små tern.
3) Varm olien op i en gryde med stor bund eller en sautérpande.
4) Svits løgene i olien til de er gennemsigtige.
5) Steg kyllingebrysterne 3 min. på hver side i gryden sammen med løgene.
6) Hæld saucen over kyllingen og bring i kog.
7) Lad kyllingen simre i saucen i ca. 20 min. til den er helt mør.
8) Tag kyllingen op og træk kødet fra hinanden med to gafler.
9) Kom den 'pulled' kylling tilbage i saucen og varm igennem 5 min. og smag til med salt, peber og evt. ekstra krydderier.
tirsdag den 8. januar 2013
Koldthævede boller
1 liter vand (koldt)
En kvart pakke gær
2 spsk groft salt
2 spsk honning
500 gram havregryn
600 gram hvedemel
Vand, gær, salt og honning røres. Havregryn i og røres. Til sidst røres melet i. Bliver en klistret masse.
Hæver i køleskab mindst 8 timer, men kan stå i op til 5 døgn.
Sættes på plade med våd ske. (dejen er stadigvæk klister klister)
Bager ved 200 grader ca. 25minutter
Alternativt kan man også tilsætte hakkede mandler, nødder eller solsikkekerner - det er kun fantasien der sætter grænser.
En kvart pakke gær
2 spsk groft salt
2 spsk honning
500 gram havregryn
600 gram hvedemel
Vand, gær, salt og honning røres. Havregryn i og røres. Til sidst røres melet i. Bliver en klistret masse.
Hæver i køleskab mindst 8 timer, men kan stå i op til 5 døgn.
Sættes på plade med våd ske. (dejen er stadigvæk klister klister)
Bager ved 200 grader ca. 25minutter
Alternativt kan man også tilsætte hakkede mandler, nødder eller solsikkekerner - det er kun fantasien der sætter grænser.
onsdag den 2. januar 2013
GO Kur 2013
Har I set GO Kur 2013 -jeg er tilmeldt deres mailliste med Christian Bitz opskrifter - man får derved tilsendt en madplan med opskrifter og indkøbslister.
Du kan gå ind og tilmelde dig HER
Jeg har indtil nu fået tilsendt Bitz's madplan hver fredag -mest for at få inspiration til aftenmaden. Det er også mest derfor jeg har tilmeldt mig denne. Jeg har været en del af FitnessDK's slank hold, og de efterlever Bitz's principper om hvordan tallerkenen skal inddeles (50 % grønt, 25 % kød og 25 % kulhydrat i form af ris, pasta eller kartofler).
Mit generelle problem er at få inspiration især når det gælder madpakker til frokost og diverse mellemmåltider.
Har I nogle gode eksempler på mellemmåltider og madpakker?
lørdag den 29. december 2012
Müsli med kokos og chokolade
Herhjemme kan vi ret godt lide müsli, men er ikke ret glade for de købte. Derfor er jeg begyndt at eksperimentere med at lave min egen. Jeg har lavet denne til min veninde i værtindegave, fordi hun er helt vild med den. Jeg har ofte lavet den til brunch - synes den er god dertil på grund af den mørke chokolade.
5 dl havregryn
½ dl hørfrø
½ dl solsikkekerner
½ dl græskarkerner
1 dl mandler, grofthakket
1 dl hasselnødder, grofthakket
1 dl kokosmel
6 tern mørk chokolade, grofthakket
1½ dl kogende vand
2 spsk. honning
Kom havregryn, frø, kerner og nødder i en bradepande. Opløs honningen i den varme vand og bland derefter det hele, så det hele bliver fugtigt.
Rist blandingen i ovnen ved 180-200 grader i 20-25 minutter.
Når blandingen er blevet helt kold, blandes kokosmel og chokolade i blandingen. Kom derefter blandingen i tætlukket emballage.
5 dl havregryn
½ dl hørfrø
½ dl solsikkekerner
½ dl græskarkerner
1 dl mandler, grofthakket
1 dl hasselnødder, grofthakket
1 dl kokosmel
6 tern mørk chokolade, grofthakket
1½ dl kogende vand
2 spsk. honning
Kom havregryn, frø, kerner og nødder i en bradepande. Opløs honningen i den varme vand og bland derefter det hele, så det hele bliver fugtigt.
Rist blandingen i ovnen ved 180-200 grader i 20-25 minutter.
Når blandingen er blevet helt kold, blandes kokosmel og chokolade i blandingen. Kom derefter blandingen i tætlukket emballage.
Abonner på:
Opslag (Atom)