Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

søndag den 17. marts 2013

Spaghetti med røget laks, squash og hytteost

Vi fik en rigtig lækkert ret i fredags. Ikke sund, men det må man godt når det nu er fredag.

Squash blev skåret i tynde skiver og lyn blanceret i spaghetti vandet inden det blev sat til at koge. Spaghettien blev kogt og blandet med strimler af røget laks og blanceret squash. Det hele blev vendt rundt med hytteost.



Vi fik det sammen med grøn salat lavet med iceberg, tomat og gedefeta.

lørdag den 16. marts 2013

Bagt squash

Vi fik nogle rigtig lækre squash sammen med rødbedesalat forleden aften. Der var faktisk nogle associationer til sushi, men nok mest på grund af soja og ingefær.



Bagte squash:
2 squash

Marinade:
6 spsk. soja sauce
En lille klump ingefær
3 fed hvidløg
4 spsk. olie

Vask squashene og halver dem.
Rør marinaden sammen; soja, knust ingefær, presset hvidløg og olie. Pensl blandingen på squashene.
Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter.

fredag den 15. marts 2013

Bagt rødbedesalat


Bagt rødebedesalat:
1 kg rødbeder
1 agurk
5 stilke bladselleri
1 mellem rødløg

Marinade:
2 spsk. olivenolie
2 spsk. rødvinseddike
2 tsk. sukker
3 tsk. chiliflager

Vask 2/3 af rødbederne og bag dem i ovnen til de er møre. Skræl de resterende rødbeder. Skær de bagte og de rå rødbeder i tern. Bland marinaden og bland halvdelen sammen med rødbederne.
Flæk agurken og fjern kernerne. Skær dem i tern. Skær bladselleri og rødløg i tern. Bland de 3 ingredienser sammen med den sidste halvdel af marinaden. Lad salaterne trække hver for sig i cirka 2 timer. Grunden til dette er, at rødbederne ikke vil farve de resterende grøntsager.
Bland det hele og server.

Vi fik det sammen med bagte squash og kyllingefrikadeller.

torsdag den 14. marts 2013

Provencalsk suppe med butternut squash

Da jeg lavede denne suppe blev jeg ret skuffet. Den lignede overhovedet ikke billedet og den smagte egentlig ikke som jeg måske havde håbet.
Det blev heldigvis bedre da fyldet kom på, og tager man lidt af det hele i en mundfuld smager det egentlig meget godt. Manden synes ret godt om den, også inden fyldet kom på. Det er nok smag og behag.


onsdag den 13. marts 2013

Tip of the day

Kvickly har i dag alt svinekød til halvpris!
Jeg har allerede været derude for at fylde fryseren. Skønt!



tirsdag den 12. marts 2013

Madplan uge 11

Da vi har en hel kasse squash vi skal have brugt, er ugens tema squash.

Mandag: Provencalsk suppe med butternut squash
Tirsdag: Bagt rødbede salat med kyllingefrikadeller og bagte squash
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Tortillas med squashfyld og kylling med ristede champignoner
Fredag: Frisk fuldkornspasta med laks, avocado, hytteost og squash med en grøn salat
Lørdag: Pizza med squash, parmaskinke og bøf mozzarella. Dertil en grøn salat
Søndag: Enebærgryde med kartoffel-/gulerodsmos med hvidkålssalat

mandag den 11. marts 2013

Ananas dessert

Vi var så heldige at få to ananas til 10 kroner, så jeg fik hurtig den idé at den kunne laves til en lækker dessert/snack i stedet for den sædvanlige hygge vi kan finde på at få om søndagen foran "Borgen".


1 ananas
Tørret mynte

Lad det trække i 2 timer i køleskabet og server en skefuld skyr ovenpå.

Selv manden i huset synes det var et hit og et godt alternativ. Så kan klart anbefales!

fredag den 8. marts 2013

Dagens mellemmåltid

Når jeg har været afsted til træning fra morgenstunden, er jeg ret sulten efter træning, og har derfor brug for at supplere med et mellemmåltid.

Sidst stod den på hytteost og agurketern.


torsdag den 7. marts 2013

Rodfrugter i kokosmælk

Meget lækker og anderledes måde at bruge rodfrugter. Da jeg så den hos Valdemarsro, var jeg simpelthen nødt til at prøve den. Den kan varmt anbefales!!
Jeg lavede mine egne justeringer, så det passede med hvad jeg havde i køkkenskabene. 



850 g blandede rodfrugter - selv brugte jeg persillerødder, pastinak, kartoffel og gulerødder
1 rødløg
1 chili
1 tsk. kardemommefrø
½ tsk. peberkorn
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
3 fed hvidløg
1 spsk. frisk revet ingefær
1 spsk. majsolie
1 dl yoghurt naturel
1 dåse kokosmælk
150 g babyspinat 
Jordnødder til drys

Skræl rodfrugterne og skær dem i passende mundrette stykker. Hak løget groft og chili uden kerner fint. Kom alle krydderier, chili, hvidløg og ingefær i en morter og mos den til tyk pasta. 

Varm olien i en gryde og rist pastaen under omrøring i 30 sekunder. Tilsæt rodfrugter og løg og vend rundt. Tilsæt yoghurt og kokosmælk og læg låg på indtil rødderne er møre - det tager cirka 20 minutter. Tilsæt spinatblande og rør rundt. Drys ved servering med jordnødder og lidt hakket spinat.  

onsdag den 6. marts 2013

Tortillas med kylling

I aftes fik vi tortillas med kylling. Vi stegte kyllingerne med spidskommen og koriander.
Tortillaerne blev samlet med hummus, salat, agurk, kylling og sukkerærter.
Dertil havde vi stegt nogle lækre champignoner.


tirsdag den 5. marts 2013

Rodfrugtrulle med spinat

Søndagens aftenmad var superlækker, men gik alligevel lidt gal. Jeg havde nemlig glemt at presse væden fra de revne rodfrugter, så det gik lidt i smadder. Men det smagte rigtigt godt, trods alt.
Opskriften er lavet med inspiration fra MissMuffin.


Rodfrugtrulle med spinat:
500 g kartofler
3 store gulerødder
2 rødbeder
1 læg
4-5 fed hvidløg
4 æg
2 spsk. hvedemel
100 g spinat
Salt og peber.

Riv rodfrugterne og pres væden fra. Bland det hele med resten af ingredienserne og pres det ud på bagepapir på en bageplade. Bag det i ovnen i 20 minutter. Spred spinaten udover og rul det til en roulade ved hjælp af bagepapiret. Bag rullen i 10 minutter i bagepapiret. Skær rullen ud i passende skiver.

Vi fik det sammen med en tomatsalsa og en marineret kotelet.