Mandag: Fyldte peberfrugter med tun. Hertil salat af blomkål
Tirsdag: Koteletter med spanske ris. Hertil spidskålssalat
Onsdag: Lasagne med svinekød, spinat og tomatjuice. Hertil grøn salat
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Cannelloni med peberfrugt- og ricottafyld. Hertil grøn salat
Lørdag: Rester fra fryseren
Søndag: Avocadopasta med kylling. Hertil bagte tomater
Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
mandag den 3. juni 2013
fredag den 31. maj 2013
Marineret kartoffelsalat
Marineret kartoffelsalat:
Kogte kartofler
Purløg
Cannelloni bønner
Dressing:
Tørrede chiliflager
Salt og peber
Olivenolie
Hindbæreddike - eller anden frugt eddike
Bland ingredienserne til salaten sammen.
Rør dressingen og smag til. Vend den i kartoflerne og lad den trække. Smag igen til og server.
onsdag den 29. maj 2013
Tunmousse
En virkelig lækker sommerret, som mætter godt. Opskriften vil fundet her.
Tunmousse:
2 dåser tun i vand
3 blade husblas
3 dl fromage frais
1 tsk. citronsaft
cayennepeber
Salt
Afdryp tunen. Kom den i en skål og findel den med en gaffel. Blødgør husblas i koldt vand i cirka 5 minutter. Vend fromage frais, citronsaft samt krydderier i tunene. Smag til.
Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt det i en skål over vandbad. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas sammen med resten af tunblandingen under omrøring. Stil den i køleskabet i min. 5 timer.
Anret med salat, tomat, agurk, rejer og dressing -eller hvad du ellers lige har lyst til.
Tunmousse:
2 dåser tun i vand
3 blade husblas
3 dl fromage frais
1 tsk. citronsaft
cayennepeber
Salt
Afdryp tunen. Kom den i en skål og findel den med en gaffel. Blødgør husblas i koldt vand i cirka 5 minutter. Vend fromage frais, citronsaft samt krydderier i tunene. Smag til.
Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt det i en skål over vandbad. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas sammen med resten af tunblandingen under omrøring. Stil den i køleskabet i min. 5 timer.
Anret med salat, tomat, agurk, rejer og dressing -eller hvad du ellers lige har lyst til.
mandag den 27. maj 2013
Madplan uge 22
Mandag: ------------------------------
Tirsdag: -----------------------------
Onsdag. Fennikelsalat med æble og valnødder. Hertil perlespelt og kyllingebryst.
Torsdag: Marineret kartoffelsalat med små frikadeller og tomatsalat
Fredag: "Pulled chicken cajon taco" med tortillas, guacamole og grønt
Lørdag: ---------------------------------------
Søndag: Tunmousse med grøn salat
Tirsdag: -----------------------------
Onsdag. Fennikelsalat med æble og valnødder. Hertil perlespelt og kyllingebryst.
Torsdag: Marineret kartoffelsalat med små frikadeller og tomatsalat
Fredag: "Pulled chicken cajon taco" med tortillas, guacamole og grønt
Lørdag: ---------------------------------------
Søndag: Tunmousse med grøn salat
fredag den 24. maj 2013
Fyldte peberfrugter med kylling
Disse fyldte peberfrugter er skønne! De mætter fantastisk, og derfor valgte jeg ikke noget tilbehør udover en ratatouille og en spidskåls-/gulerodstzatziki. For mig blev det en rigtig reste ret, da jeg tilsatte alt det der nu trængte til at blive brugt til kyllingefarsen, heriblandt en meget rynket peberfrugt, som næsten ikke kunne stå selv mere. Men brugt blev den.
Fyldte peberfrugter:
3 peberfrugter skåret i halve
450 g hakket kyllingekød
2 revne gulerødder
1 revet squash
1 peberfrugt i tern
1½ rød chili
2 små rødløg, i tern
salt, peber
Bland alle ingredienserne sammen til farsen og fyld de halve peberfrugter. Giv dem cirka 30-40 minutter i ovnen ved 200 grader.
Fyldte peberfrugter:
3 peberfrugter skåret i halve
450 g hakket kyllingekød
2 revne gulerødder
1 revet squash
1 peberfrugt i tern
1½ rød chili
2 små rødløg, i tern
salt, peber
Bland alle ingredienserne sammen til farsen og fyld de halve peberfrugter. Giv dem cirka 30-40 minutter i ovnen ved 200 grader.
onsdag den 22. maj 2013
Marineret kartoffelsalat med laks
Retten er super nem og dejlig let.
Bland de kogte kartofler i tern sammen med en valgfri pesto (vi brugte aubergine pesto) og bræk stykker af laksebøffer, og bland sammen. Jeg tilsatte også lige den sidste rest oliven.
Vi fik det sammen med en grøn salat med vandmelon og feta.
tirsdag den 21. maj 2013
mandag den 20. maj 2013
Madplan uge 21
Mandag: Marineret kartoffelsalat med stegt laks og grøn salat
Tirsdag: Pastasalat med grøn pesto og fromage frais og bagte tomater
Onsdag: Fennikelsalat med æbler og valnødder. Hertil kyllingebryst
Torsdag: Rester fra fryseren
Fredag: Lasagne med grøn salat
Lørdag: --------------------------------
Søndag: Koldskål med jordbær
Tirsdag: Pastasalat med grøn pesto og fromage frais og bagte tomater
Onsdag: Fennikelsalat med æbler og valnødder. Hertil kyllingebryst
Torsdag: Rester fra fryseren
Fredag: Lasagne med grøn salat
Lørdag: --------------------------------
Søndag: Koldskål med jordbær
fredag den 17. maj 2013
Pitabrød med mango-mole og kylling
Dette er en opskrift fra Christian Bitz. Med det samme han lagde den op på facebook, var jeg nødt til at prøve den. En rigtig lækker, nem og let sommerret.
Mango-mole med kylling:
2 mango, skåret i tern
½ chili, uden kerner og i tern
2 forårløg, skåret i små ringe
2 kogte kyllingebryster, skåret i tern
1½ dl fromate frais
salt, peber og spidskommen
Salat, tomat og agurk
Pitabrød
Det hele skæres og hakket i mundrette stykker og blandes. Smages til og puttes i pitabrød sammen med salat, agurk og tomater - eller hvad man ellers har lyst til.
Mango-mole med kylling:
2 mango, skåret i tern
½ chili, uden kerner og i tern
2 forårløg, skåret i små ringe
2 kogte kyllingebryster, skåret i tern
1½ dl fromate frais
salt, peber og spidskommen
Salat, tomat og agurk
Pitabrød
Det hele skæres og hakket i mundrette stykker og blandes. Smages til og puttes i pitabrød sammen med salat, agurk og tomater - eller hvad man ellers har lyst til.
onsdag den 15. maj 2013
Madplan uge 20
Mandag: Rester
Tirsdag: Ciabatta-pizza med pesto, chorizo og mozzarella
Onsdag: Fyldte peberfrugter med spidskålsalat
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Tunmousse med salat, tomat og agurk
Lørdag: Fyldte gratinerede pandekager med grøn salat
Søndag: Pitabrød
Tirsdag: Ciabatta-pizza med pesto, chorizo og mozzarella
Onsdag: Fyldte peberfrugter med spidskålsalat
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Tunmousse med salat, tomat og agurk
Lørdag: Fyldte gratinerede pandekager med grøn salat
Søndag: Pitabrød
fredag den 10. maj 2013
Perleotto med tomater og basilkum
En super lækker og godt alternativ til en almindelig risotto. Opskriften blev fundet på hjemmesiden for Sæson for god smag, som i øvrigt er en rigtig god hjemmeside, som har rigtig mange lækre og simple opskrifter.
Perleotto:
1 løg
4 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
300 g perlebyg
2 dl hvidvin
1 liter grøntsagsbouillon
500 g tomater
50 g revet parmasanost
Salt og peber
½ potte basilikum, hakket
Hak løg og pres hvidløgene. Varm olien op og svits løg, hvidløg og perlebyg. Rist til perlebyggene er gyldne. Hæld hvidvin på og lad det fordampe. Spæd gradvist til med bouillon og lad perlebyggen simre ved svag varme i cirka 20 minutter til de er møre og bouillonen er kogt ind.
Hak tomaterne. Vend tomater og parmasanost i ottoen og lad den simre yderligere i 3 minutter. Smag til med salt og peber og vend hakket basilikum i retten.
Perleotto:
1 løg
4 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
300 g perlebyg
2 dl hvidvin
1 liter grøntsagsbouillon
500 g tomater
50 g revet parmasanost
Salt og peber
½ potte basilikum, hakket
Hak løg og pres hvidløgene. Varm olien op og svits løg, hvidløg og perlebyg. Rist til perlebyggene er gyldne. Hæld hvidvin på og lad det fordampe. Spæd gradvist til med bouillon og lad perlebyggen simre ved svag varme i cirka 20 minutter til de er møre og bouillonen er kogt ind.
Hak tomaterne. Vend tomater og parmasanost i ottoen og lad den simre yderligere i 3 minutter. Smag til med salt og peber og vend hakket basilikum i retten.
onsdag den 8. maj 2013
Bulgursalat med sukkerærter og feta
En lækker bulgursalat som er fantastisk sommermad. Vi fik det sammen med en laksebøf smurt med persillepesto.
Bulgurssalat:
2 dl bulgur - koges som anvist på pakken.
1 pose sukkerærter
½ pose ærter
feta
olivenolie
limesaft fra en lime
salt og peber
Bland det hele sammen og smag til med limesaft, olivenolie samt salt og peber.
Abonner på:
Opslag (Atom)