Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
fredag den 21. juni 2013
Rødspætte-pakker
Disse pakker blev lavet med;
Rødspættefileter
Kogte kartofler
Rå gulerødder i tynde stave
Skalotteløg i både
Halve hvidløg
Grønne bønner
Cherrytomater
Purløg
Salt og peber
Læg det hele på en bund af stanniol og pak det godt op omkring fyldet. Kig den cirka 20 minutter i ovnen. Afslut med en lille klat smør.
tirsdag den 18. juni 2013
Grove burgerboller
Her er opskriften på de burgerboller, jeg brugter til kyllinge-burgeren, der var på bloggen i fredags.
Grove burgerboller:
Cirka 12 stykker
Grove burgerboller:
Cirka 12 stykker
- 50 g gær
- 5 dl lunken
vand
- 2½ tsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 0,4 dl olie
- 150 g. havregryn
- 2½ tsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 0,4 dl olie
- 150 g. havregryn
- 300 g fuldkornshvedemel
- cirka 350 g. hvedemel
1. Opløs gæren i det lune vand og rør sukker, salt, olie og æg ud deri.
- cirka 350 g. hvedemel
1. Opløs gæren i det lune vand og rør sukker, salt, olie og æg ud deri.
2. Rør fuldkornshvedemel og havregryn i.
3. Ælt hvedemel i efter behov og ælt det godt igennem.
4. lad dejen hæve 1 time.
5. Slå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller.
6. tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden og lad dem hæve 30 min. på bagepladen.
7. Pensel dem med Æg og drys med sesam. sesamen hænger bedre fast med æg, men du kan selvfølgelig også bruge fx mælk
6. Bag bollerne 12 min ved 210 g. til de er gyldne.
3. Ælt hvedemel i efter behov og ælt det godt igennem.
4. lad dejen hæve 1 time.
5. Slå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller.
6. tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden og lad dem hæve 30 min. på bagepladen.
7. Pensel dem med Æg og drys med sesam. sesamen hænger bedre fast med æg, men du kan selvfølgelig også bruge fx mælk
6. Bag bollerne 12 min ved 210 g. til de er gyldne.
mandag den 17. juni 2013
Pikante koteletter i fad
Pikante koteletter i fad:
6 koteletter
1 bæger pikant ost - jeg brugte levevis
1 dl Milda 4 %
250 g champignong
Salt, peber
Chili
Brun koteletterne og læg dem i et ildfastfad.
De rensede champignoner brunes i fedtstoffet fra koteletterne. Herefter tilsættes fløde og kog det en anelse op. Pikant osten tilsættes sammen med krydderierne. Saucen hældes over koteletterne og sættes i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.
Madplan uge 25
Mandag: Fennikelsalat fra Middelhavet med drum sticks og små kartoffelpakker
Tirsdag: Mini frikadeller med speltsalat
Onsdag:Tortillas med tunsalat. Hertil gnavegrønt og hummus
Torsdag: Rester fra fryseren
Fredag: Wok
Lørdag: -----------------------------------
Søndag: Pizza Bianco med tomatsalat
Tirsdag: Mini frikadeller med speltsalat
Onsdag:
Torsdag: Rester fra fryseren
Fredag: Wok
Lørdag: -----------------------------------
Søndag: Pizza Bianco med tomatsalat
fredag den 14. juni 2013
Kyllingeburger - fantastisk på en fredag!
Dejlig, smagfuld. kyllingeburger, og super nem at lave!
Egentlig er det bare en almindelig burger, dog er oksekødsbøffen udskiftet med en bøf af hakket kylligekød (drysset med salt og peber), hvilket giver en helt anden smag og en helt anden burger.
Den blev samlet i en hjemmebagt burgerbolle, med salat, agurk, tomat, samt ketchup og miracle wip.
Opskriften på burgerbollerne kommer en af dagene.
torsdag den 13. juni 2013
Avocado-spaghetti
Lav en god guacamole og bland kyllingekød, ærter og spaghetti herti. Smag til med salt og peber.
Nemt og godt!
onsdag den 12. juni 2013
Lasagne med svinekød, spinat og tomatjuice
Da jeg så denne opskrift, posted af Claus Holm på Facebook, vidste jeg at jeg var nødt til at prøve den. Jeg havde en liter tomatjuice stående øverst på køkkenhylden, og da den er anderledes end hvad jeg vant til, når det kommer til lasagne var jeg nødt til at prøve den. Den var virkelig god!
Lasagne med spinat, svinekød og tomatjuice:
1 spsk. olivenolie
2 løg
2 fed hvidløg
500 g hakket svinekød - eller 400 g hakket kyllingekød
600 g frosset spinat
500 g friske tomater
1 liter tomat juice
Fuldkornslasagneplader
150 g reven parmesan
Svits løg og hvidløg i en gryde med olivenolien. Tilsæt hakket svinekød/kyllingekød og lad det svitse med cirka 4-5 minutter. Tilsæt frosset spinat og lad det falde godt sammen. Hak tomaterne og tilsæt dem og lad det snurre i 2-3 minutter. Til sidst tilsættes tomatjuicen og lad det simre i cirka 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.
Saml lasagnen; skiftevis lasagneplader og kødsauce. Til slut drysset parmesan henover.
Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i cirka 25 minutter.
tirsdag den 11. juni 2013
Fyldte peberfrugter med tun
Fyldte peberfrugter med tun:
Til 2 personer
1 dl bulgur
2 tomater
1 løg
1 rød chili
30 g sorte oliven uden sten
1 ds. tun i vand
1 spsk. kapers
1 spsk. olivenolie
3 snackpeberfrugter
Parmesanost
Kog bulguren efter anvisningen på emballagen og lad den køle lidt af. Hak løg, chili, oliven og kapers. Dræn tunen og plæk den fra hinanden. Bland bulguren med alle ingredienserne. Rengør peberfrugterne og fyld dem med fyldet og bag dem ved 200 grader i cirka 30 minutter. Drys med parmasanost og bag dem i endnu 10 minutter.
mandag den 10. juni 2013
Madplan uge 24
Mandag: Rødspættepakker med fennikelsalat
Tirsdag: Kyllingeburgere med grønt og gnavegrønt
Onsdag: Perlebyg med "alt godt fra køleskabet". Hertil skinkeschnitzler og grøn salat
Torsdag: Pikante koteletter i fad med pasta og grøn salat
Fredag: Cannelloni med peberfrugt-ricottafyld. Hertil grøn salat
Lørdag: ----------------------------------------
Søndag: Tunmousse med grøn salat, tomat og agurk
Tirsdag: Kyllingeburgere med grønt og gnavegrønt
Onsdag: Perlebyg med "alt godt fra køleskabet". Hertil skinkeschnitzler og grøn salat
Torsdag: Pikante koteletter i fad med pasta og grøn salat
Fredag: Cannelloni med peberfrugt-ricottafyld. Hertil grøn salat
Lørdag: ----------------------------------------
Søndag: Tunmousse med grøn salat, tomat og agurk
lørdag den 8. juni 2013
Pulled chicken Cajon Taco
Opskriften blev fundet hos MissMuffin.
Pulled chicken Cajon Taco:
4 kyllingefileter
2 løg
6 fed hvidløg
2½ spsk. Urtekram Cajun Spicemix
2 dl tomatketchup
2 dåser lys øl
2 dl vand
Tilbehør: Guacamole, tortillas og grønt som salat, tomat, agurk
Hak løg og hvidløg. Steg dem i lidt olivenolie til de er klare. Tilsæt kylling, cajun-krydderi, ketchup, øl og vand. Lad det hele simre ved svag varme i cirka 1½ time. Kyllingen skal være så mør, af den nemt af trevles med 2 gafler. Pas på, at den ikke koger tør, tilsæt eventuelt lidt vand undervejs hvis saucen bliver for tyk.
Når kyllingen af færdig tages den op og trevles med to gafler. Kog marinaden lidt ind og vend lidt af den med kyllingen, så den bliver saftig.
Top de lunede tortillas med grønt, kylling, guacamole og lidt ekstra sauce.
fredag den 7. juni 2013
Rugboller med surdej
Det er en af mine bageprojekter som er gået lidt galt. Opskriften har jeg fra The Food Club, så opskriften under er angivet efter den oprindelige opskrift.
Jeg kunne overhovedet ikke få dejen til at slippe, så synes bare jeg kunne blive ved med at tilsætte mel. De nybagte boller smagte super, men jeg er bange for at de bliver nogle tørre bomber senere, når de er blevet kolde. Så næste gang tror jeg bare jeg holder mig til de angivne mål, og så får den ikke lov at slippe skålen i rørmaskinen inden den bliver sat på køl. Så jeg tror denne omkring bliver en ommer.
Rugboller med surdej:
1 dl surdej
5 dl koldt vand
15 g salt
1 ært gær
200 g rugmel
400 g hvedemel
Opløs gæren i vandet sammen med surdejen. Tilsæt salt og mel og rør godt på røremaskinen.
Når dejen er blevet æltet godt (gluten prøven), kommet den i en skål smurt med olie og sæt film over som et låg. Sættes på køl i omkring 24 timer. Dejen tages ud af køleskabet og står herefter i cirka 1 time eller mere. Herefter formes dejen til boller. Jeg fik 12 boller ud af portionen.
Det er vigtigt at ovnen er super varm - cirka 250 grader før bollerne sættes ind. Bollerne bages i cirka 20 minutter til de har en sprød overflade.
tirsdag den 4. juni 2013
Fennikelsalat med æble og valnødder
Opskriften blev fundet hos Kræftens Bekæmpelse. Jeg havde dog ikke alle ingredienserne, så jeg måtte lave den ud fra de ting jeg havde.
Fennikelsalat med æble og valnødder:
2 fennikel
2 æbler
2 håndfulde valnødder
Dressing:
4 spsk. olivenolie
2 spsk. hindbæreddike
Salt og peber
Snit fennikel i papirtynde skiver. Skær æblet uden kernehus i helt tynde både. En god idé er at bruge et mandolinjern.
Bland æble, fennikel og valnødder sammen. Bland ingredienserne til dressingen og kom den over salaten. Lad den trække et øjeblik.
Spelt salaten blev lavet med spinat, edamame bønner og avocado.
Abonner på:
Opslag (Atom)