Mandag: Pitabrød med skinke og grønt
Tirsdag: Lasagne med spinat og ricotta. Hertil blomkålssalat
Onsdag: Rester fra tirsdag
Torsdag: Salat med grillet kylling
Fredag: --------------------------
Lørdag: ------------------------
Søndag: Risotto med brændenælder
Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
mandag den 8. juli 2013
fredag den 5. juli 2013
Coleslaw med spidskål og broccoli
En anderledes version af coleslaw. Da jeg så den hos MissMuffin, var jeg nødt til at prøve den. Den er meget mere sommerlig end den originale med hvidkål.
Coleslaw med spidskål og broccoli
½ spidskål
1/2 broccoli
3 store gulerødder
2 spsk. syltede agurker i tern
Dressing:
1 dl yoghurt naturel
1 spsk. mayonaise
½ spsk. sød fransk sennep
1 lille bundt purløg, hakket
Salt og peber
Snit spidskålen fint. Riv broccoli og de skrællede gulerødder på et groft rivejern. Tilsæt de hakkede syltede agurker og purløg.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med salt og peber.
Bland den sammen med salater og fordel den godt.
Lad den trække i køleskabet - jeg lod den trække cirka 30-45 minutter.
Server!
Coleslaw med spidskål og broccoli
½ spidskål
1/2 broccoli
3 store gulerødder
2 spsk. syltede agurker i tern
Dressing:
1 dl yoghurt naturel
1 spsk. mayonaise
½ spsk. sød fransk sennep
1 lille bundt purløg, hakket
Salt og peber
Snit spidskålen fint. Riv broccoli og de skrællede gulerødder på et groft rivejern. Tilsæt de hakkede syltede agurker og purløg.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med salt og peber.
Bland den sammen med salater og fordel den godt.
Lad den trække i køleskabet - jeg lod den trække cirka 30-45 minutter.
Server!
onsdag den 3. juli 2013
Dansk sommer = danske jordbær
Da vi kørte hjem fra arbejde den anden dag, og så en stand med jordbær, kunne vi ikke komme udenom, at vi var nødt til at have et par bakker med hjem. Og det blev bestemt ikke fortrudt. Disse skønheder smagte fantastisk og af rigtige danske jordbær.
Rengør de skønne jordbær og bland lidt sukker ved. Lad dem få lov at trække nogle timer i køleskabet.
Nu er de klar til at blive spist med fløde.
tirsdag den 2. juli 2013
Fennikelsalat fra Middelhavet
En super lækker og meget sommerlig salat. Opskriften er fra Sæson for god smag, men har lavet mine egne rettelser, så det passer til hvad vi har lyst til, og har i køleskabet.
Fennikelsalat fra Middelhavet:
2 fennikel
250 g tomater
150 g kogte, grønne bønner
35 g sorte oliven
2 skalotteløg
1 spsk. hindbæreddike
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Fjern i yderste lag af fenniklerne og snit dem på et mandolinjern. Skær tomaterne i mellemstore tern. Bland fennikel, tomat, kogte bønner med oliven, løg, eddike og olivenolie og smag til med salt og peber.
mandag den 1. juli 2013
Madplan uge 27
Mandag: Tortillas med spidskåls-tzatziki og laks
Tirsdag: Tunmousse med grøn salat, tomat og agurk
Onsdag: Tærte med skinke. Hertil grøn salat
Torsdag: Wok
Fredag: Rester fra onsdag
Lørdag: Hjemmelavet sushi
Søndag: Kyllingeburgere
Tirsdag: Tunmousse med grøn salat, tomat og agurk
Onsdag: Tærte med skinke. Hertil grøn salat
Torsdag: Wok
Fredag: Rester fra onsdag
Lørdag: Hjemmelavet sushi
Søndag: Kyllingeburgere
fredag den 28. juni 2013
Pizza Bianco
Opskriften blev fundet hos Sæson for god smag.
Pizzabundene er blevet lavet af den opskrift, som jeg plejer. Se den her.
onsdag den 26. juni 2013
tirsdag den 25. juni 2013
Cannelloni med peberfrugt- og ricottafyld
Cannelloni med peberfrugt- og ricottafyld:
3 peberfrugter - 2 røde og en gul
1 bæger ricottaost
2 skalotteløg
½ dl hakket basilikum
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
1 knsp. cayennepeber
200 g friske lasagneplader
1 spsk. smør
Skyl, halver og udkern peberfrugterne. Læg dem med ydersiden opad på en bageplade. Grill peberfrugterne ved 250 grader i 20 minutter, til skrællen begynder at blive sort og boblende. Dyp hurtigt peberfrugterne i koldt vand og flå skrællen af. Skær dem i små tern. Skræl og hak løget find. Bland osten med peberfrugt, løg, presset hvidløg og basilikum. Smag til med salt og cayennepeber.
Dyb lasagnepladerne hurtigt i kogende, letsaltet vand. Lad pladerne dryppe af på et viskestykke.
Læg en klat af ostfyldet på hver lasagneplade og rul dem sammen.
Læg rullerne med lukningen nedad i et ildfast fad.
Smelt smørret. Pensl rullerne med fedtstoffet.
Gratiner rullerne midt i ovnen ved 225 grader i cirka 10 minutter.
Server med en blandet salat.
mandag den 24. juni 2013
Madplan uge 26
Mandag: Marineret kartoffelsalat med mini frikadeller og coleslaw af spidskål og broccoli
Tirsdag: Salat med æg, avocado og bacon
Onsdag: Tortillas med tunsalat og gnavegrøn med hummus
Torsdag: --------------------------------
Fredag: Tærte med skinke med grøn salat
Lørdag: -------------------------------
Søndag: Rester fra fredag
Tirsdag: Salat med æg, avocado og bacon
Onsdag: Tortillas med tunsalat og gnavegrøn med hummus
Torsdag: --------------------------------
Fredag: Tærte med skinke med grøn salat
Lørdag: -------------------------------
Søndag: Rester fra fredag
fredag den 21. juni 2013
Rødspætte-pakker
Disse pakker blev lavet med;
Rødspættefileter
Kogte kartofler
Rå gulerødder i tynde stave
Skalotteløg i både
Halve hvidløg
Grønne bønner
Cherrytomater
Purløg
Salt og peber
Læg det hele på en bund af stanniol og pak det godt op omkring fyldet. Kig den cirka 20 minutter i ovnen. Afslut med en lille klat smør.
tirsdag den 18. juni 2013
Grove burgerboller
Her er opskriften på de burgerboller, jeg brugter til kyllinge-burgeren, der var på bloggen i fredags.
Grove burgerboller:
Cirka 12 stykker
Grove burgerboller:
Cirka 12 stykker
- 50 g gær
- 5 dl lunken
vand
- 2½ tsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 0,4 dl olie
- 150 g. havregryn
- 2½ tsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 0,4 dl olie
- 150 g. havregryn
- 300 g fuldkornshvedemel
- cirka 350 g. hvedemel
1. Opløs gæren i det lune vand og rør sukker, salt, olie og æg ud deri.
- cirka 350 g. hvedemel
1. Opløs gæren i det lune vand og rør sukker, salt, olie og æg ud deri.
2. Rør fuldkornshvedemel og havregryn i.
3. Ælt hvedemel i efter behov og ælt det godt igennem.
4. lad dejen hæve 1 time.
5. Slå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller.
6. tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden og lad dem hæve 30 min. på bagepladen.
7. Pensel dem med Æg og drys med sesam. sesamen hænger bedre fast med æg, men du kan selvfølgelig også bruge fx mælk
6. Bag bollerne 12 min ved 210 g. til de er gyldne.
3. Ælt hvedemel i efter behov og ælt det godt igennem.
4. lad dejen hæve 1 time.
5. Slå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller.
6. tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden og lad dem hæve 30 min. på bagepladen.
7. Pensel dem med Æg og drys med sesam. sesamen hænger bedre fast med æg, men du kan selvfølgelig også bruge fx mælk
6. Bag bollerne 12 min ved 210 g. til de er gyldne.
mandag den 17. juni 2013
Pikante koteletter i fad
Pikante koteletter i fad:
6 koteletter
1 bæger pikant ost - jeg brugte levevis
1 dl Milda 4 %
250 g champignong
Salt, peber
Chili
Brun koteletterne og læg dem i et ildfastfad.
De rensede champignoner brunes i fedtstoffet fra koteletterne. Herefter tilsættes fløde og kog det en anelse op. Pikant osten tilsættes sammen med krydderierne. Saucen hældes over koteletterne og sættes i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.
Abonner på:
Opslag (Atom)