I sidste uge besluttede vi os for, at det var længe siden vi havde fået en rigtig god tærte. Da frysere indeholdte en god mængde skinkestrimler, var det oplagt at tærten skulle indeholde skinke. Derfor gik vi på opdagelse på Google, og fandt en opskrift fra
Hjerteforeningen, og passede meget godt med, hvad vi godt kan lide ved en tærte. Og hold op, hvor er denne opskrift god. Det er længe siden, jeg har fået så god en tærte, så den kan virkelig anbefales. Dog har jeg i forvejen en rigtig god opskrift på tærtedej, så den holdte jeg mig til.
Tærtedej:
125 g yoghurt naturel
1 æg
½ spsk. olivenolie
150 g hvedemel
100 g grahamsmel
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
Vend yoghurt, mel, olivenolie, sukker og salt sammen og saml den til en fast dej der kan rulles ud. Hvis det ikke kan lade sig gøre, kan der tilsættes lidt vand.
Rul dejen tyndt ud, så den passer til størrelsen af tærteformen. Husk at smør formen med olivenolie inden dejen lægges heri. Forbag den i cirka 10 minutter ved 180-200 grader
Tærtefyld:
8 forårløg
800 g gulerødder
2 tsk. olie
2 æg
400 g hytteost
2 spsk. hvedemel
1 tsk. salt og peber
6 spsk. parmasanost
200 g skinkestrimler
Tomatskiver til toppen
Snit forårsløgene og riv gulerødderne. Svits det i olie på en pande cirka 3-5 minutter.
Pisk æg, hytteost, hvedemel, salt og peber og 4 spsk. revet parmasanost sammen. Vend grøntsager og skinkestrimler i æggemassen. Fordel fyldet i tærteformen og drys med resten af parmasanosten. Dæk med tomatskiver.
Bag tærten i 50-60 minutter ved 200 grader.