Mandag: Pitabrød med minifrikadeller, kogte æg og grønt
Tirsdag: Kartoffelmadder med gnavegrønt
Onsdag: Kyllingesalat med grøn salat
Torsdag: Pastaret med kylling og pikantost. Hertil spidskålssalat
Fredag: Spidskålsdolmere med kartoffelpakker og grønne bønner
Lørdag: Barbeque helstegt kylling med coleslaw
Søndag: Snobrød, pølser og gnavegrønt med dip og hummus
Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
tirsdag den 6. august 2013
fredag den 2. august 2013
Peberfrugt- og perlebygsalat
Peberfrugt- og perlebygsalat:
4 peberfrugter - 2 gule, 1 rød, 1 grøn - skåret i tynde strimler
100 g perlebyg
3 forårsløg, skåret i skiver
10 oliven i skiver
½ dl olivenolie
Saft af ½ citron
Salt og peber
Kog perlebyggen efter anvisning på pakke. Skær peberfrugterne i tynde strimler og forårsløgene i skiver. Bland olivenolie, citronsaft og salt og peber. Bland alle ingredienserne sammen med dressingen, og kom på køl og lad det trække i køleskabet i cirka 1 time .
onsdag den 31. juli 2013
Lasagne med ricotta og spinat
Opskriften blev fundet hos MissMuffin, men har igen lavet mine egne justeringer.
Lasagne med spinat og ricotta:
250 g friske spinatblade
250 g ricotta
1 stor squash i tynde skiver
4-5 tomater i skiver
Parmasanost
Lasagne plader
1 mornaysauce
Salt og peber
Tomatsauce:
2 store hakkede løg
4 fed knust hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 dåser hakkede flåede tomater
3 spsk. frisk basilikum
salt, peber, sukker
Damp kort spinatbladene til de falder sammen og knug derefter væsen ud. Bland spinat med ricotta, salt og peber.
Til tomatsaucen:
Sauter løg og hvidløg i lidt olie til de bliver bløde. De må ikke tage farve. Kom tomaterne ved og lad saucen simre under omrøring til den tykner. Jeg lov den stå og simre i cirka 1 time.
Smag til med salt, peber og sukker.
Læg lasagneplader i bunden af et ildfastfad.
Kom halvdelen af tomatsaucen, 1/3 af mornaysaucen og squash ovenpå. Læg igen et lag lasagneplader. Kom spinatblandingen herover sammen med resten af squash. Kom resten af tomatsaucen, 1/3 af mornaysaucen og læg igen et lag lasagneplader. Slut af med resten af mornaysaucen på toppen. Drys med friskrevet parmesanost og kom tomatskiverne ovenpå.
Lad lasagnen trække cirka 30 minutter, inden den kommes i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter.
tirsdag den 30. juli 2013
Madplan uge 31
Mandag: Rester af fyldte peberfrugter fra fryseren med en blomkålssalat
Tirsdag: Pastasalat med pikant-ost, peberfrugt, løg og kylling. Hertil spidskålssalat
Onsdag: Sandwich
Torsdag: Pitabrød med skinke, kogte øg, revne gulerødder og andet grønt
Fredag: -----------------------------------
Lørdag: -----------------------------------
Søndag: Spareribs med coleslaw
Tirsdag: Pastasalat med pikant-ost, peberfrugt, løg og kylling. Hertil spidskålssalat
Onsdag: Sandwich
Torsdag: Pitabrød med skinke, kogte øg, revne gulerødder og andet grønt
Fredag: -----------------------------------
Lørdag: -----------------------------------
Søndag: Spareribs med coleslaw
fredag den 26. juli 2013
Risotto med brændenælder
Risotto med brændenælder:
45 brændenælder
1 løg, finthakket
200 g arborio ris
1 liter kyllingebouillon
1 glas hvidvin
100 g friskrevet parmesan
Salt og peber
Hæld brændenælderne over med kogende vand. Lad det trække ½-1 minut. Pres dem fri for vand og hak dem fint.
Sauter løgene i lidt smør i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og lad det koge lidt. Tilsæt hvidvin og lad det det koge ind. Tilsæt bouillon lidt af gangen indtil risene er møre. Det tager cirka 15-20 minutter. Når risene er møre tilsæt da osten og tag risottoen af varmen. Lige inden servering røres brændenælderne i. Smag til med salt og peber.
tirsdag den 23. juli 2013
Brændenælde-pesto
Brændenælde-pesto:
1 håndfuld blancerede brændenælder presset fri for vand
1 håndfuld mandler
2 fede hvidløg
Olivenolie
Citronsalt
Salt og peber
Kør det hele sammen på en foodprocessor/blender og smag til med citronsaft, salt og peber.
mandag den 22. juli 2013
Madplan uge 30
Mandag: Burgere på grillen med hjemmelavede burgerboller
Tirsdag: Kartoffelfritatta med spidskålssalat
Onsdag: Sandwich
Torsdag: Rester af fyldte peberfrugter fra fryseren med en blomkålssalat med parmesan og ristede mandler
Fredag: ----------------------------------
Lørdag: -------------------------------
Søndag: --------------------------------
Tirsdag: Kartoffelfritatta med spidskålssalat
Onsdag: Sandwich
Torsdag: Rester af fyldte peberfrugter fra fryseren med en blomkålssalat med parmesan og ristede mandler
Fredag: ----------------------------------
Lørdag: -------------------------------
Søndag: --------------------------------
lørdag den 20. juli 2013
Krydrede kikærter - en god lille snack eller som tilbehør i salat
En rigtig lækker ingrediens til salaten eller som en lille snack, og blev fundet hos Louiogbearnaisen.
Krydrede kikærter:
400 g kikærter
4 spsk. olivenolie
2 tsk. paprika
1 tsk. stødt spidskommen
1/4 tsk. stødt chili
Salt
Varm oolien op i en pande og tilsæt krydderierne pånær salten, og lad det brænde en smule af. Tør kikærterne godt med køkkenrulle og kom dem på panden sammen med krydderierne.
Svits dem, mens der røres godt. Skru nu ned til jævn varme og rør jævnligt. Steg dem cirka 10-15 minutter til de blevet lidt sprøde. Krydr dem godt med salt og lad dem afkøle på et stykke bagepapir.
fredag den 19. juli 2013
Hjemmelavet sushi
Nå, men det betød bare at vi fik sushi to dage i træk samt et hold venner måtte have en tallerken.
Sushien blev fyldt med crab-sticks, rejer, tun, avocado og agurk.
onsdag den 17. juli 2013
Spidskåls-tzatziki
Inspirationen blev fundet hos Valdemarsro, og tzatzikien blev samlet i en tortilla med bagt laks.
Spidskåls-tzatziki:
½ spidskål
1 fed presset hvidløg
2 dl græsk yoghurt
Salt og peber.
Snit spidskålet fint og blad det sammen med de resterende ingredienser og smag til med salt og peber. Lad den gerne trække min. 30 minutter.
tirsdag den 16. juli 2013
Hyldeblomst saft
En virkelig lækker og meget sommerlig drik. Det kan nåes endnu, hvis man er hurtig og lidt heldig. Herhjemme er der allerede blevet lavet anden portion.
Drikken blev lavet med inspiration fra Dansukker.
Hyldeblomst saft:
40 hyldeblomstskærme
4 citroner
2 liter kogende vand
1½ kg sukker
1 blev citronsyre - 20 g
Skyl citronerne grundigt. Skær dem i skiver og læg dem ovenpå blomsterne.
Hæld det kogende vand over blomsterne. Tilsæt sukker og rør indtil dette er opløst. Rør herefter citronsyren heri. Dæk skålen til og lad den trække 3-4 døgn.
Efter saften har trukket, hæld da blandingen op i en si med et viskestykke/saftklæde, og lad saften løbe fra. Hæld derefter saften på rengjorte flasker. Da saften kan fryses, og der også hældes noget i poser.
Så er saften klar til at blive serveret og nydt. Her med friske jordbær.
Tip. Frihuset - TV2's nye kanal viste hvordan man kunne lave en kompot af resterne. Det kan være det skal prøves næste gang, der skal laves saft.
mandag den 15. juli 2013
Madplan uge 29
Mandag: Peberfrugt- og perlespeltsalat. Hertil kyllingelår, bagte tomater og champignoner
Tirsdag: Marineret kartoffelsalat med schnitzler og grøn salat
Onsdag: Fyldte peberfrugter med ratatouille
Torsdag: Resterne fra fyldte peberfrugter med grøn salat
Fredag: Pastasalat med skinke, broccoli og ærter
Lørdag: Grill: Bulgurssalat med kylling, koteletter og pølser
Søndag: Hjemmelavet pizza
Tirsdag: Marineret kartoffelsalat med schnitzler og grøn salat
Onsdag: Fyldte peberfrugter med ratatouille
Torsdag: Resterne fra fyldte peberfrugter med grøn salat
Fredag: Pastasalat med skinke, broccoli og ærter
Lørdag: Grill: Bulgurssalat med kylling, koteletter og pølser
Søndag: Hjemmelavet pizza
Abonner på:
Opslag (Atom)