Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
søndag den 13. oktober 2013
Mexicansk salsa
Jeg troede jeg havde fundet min yndlingssalsa, men denne hjemmelavet en af slagsen er klart at anbefale. Den har så meget smag og sødme fra de frisk tomater, som enhver købt en af slagsen aldrig kan slå.
Mexicansk salsa:
10 meget modne tomater
2 løg
5 fed hvidløg
1 rød chili
1 rød peberfrugt
Saft fra 2 lime
1 spsk. æblecidereddike
1 tsk. spidskommen
½ spsk. salt
½ spsk. sukker
Vask tomaterne og skær et kryds i toppen af hver tomat. Hæld kogene vand over tomaterne og lad dem trække cirka 1 minut. Hæld kold vand over og flå tomaterne.
Hak løg, hvidløg, chili, peberfrugt i en foodprocessor. Kom den hakkede blanding i en gryde. Lav samme rutine med tomaterne og tilsæt dem til blandingen i gryden. Tilsæt krydderierne og lad tomatblandingen komme i kog. Lad det simre i 20-25 minutter til en del af væden af fordampet. Smag eventuelt til med flere krydderier og limesaft.
Hæld salsaen på rengjorte og kogte glas som er skyllet i atamon. Herefter opbevares salsaen på køl.
fredag den 11. oktober 2013
Gratinerede tortillas med masser af salsa
En dejlig lækker og nem weekendret.
I disse er der tilsat hakket kyllingekød, som har fået en tur i en gryde sammen med chili, oregano, salt og peber. Tortillaerne blev rullet med kyllingen og masser af hjemmelavet mexicansk salsa. Tilsidst drysset med ost og i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
De gratinerede tortillas blev serveret med ekstra salsa og en grøn salat
torsdag den 10. oktober 2013
Asiatisk kyllingesuppe og kål
En virkelig lækker kyllingesuppe med masser af smag og fyld.
Opskriften blev fundet hos Sæson for god smag
mandag den 7. oktober 2013
Tomatsuppe med friske tomater
Denne suppe er utrolig lækker pga. de friske tomater. Vi er så heldige at bo tæt på en bazar som betyder at vi tit kan finde tomater som er utrolig billige pga. en kort holdbarhed. Så er de perfekte til en god tomatsuppe når dagene bliver koldere.
Tomatsuppe:
2 kg rensede tomater i tern
Cirka 0,75 -1 liter grøntsagsbouillon
4 store løg i tern
6 store fed hvidløg, presset
2 spsk. oregano
Salt, peber, sukker
Olivenolie
Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie til løgene er bløde og klare. Tilsæt tomaterne og svits med i et par minutter. Kom bouillon ved - de skal bare lige dække tomaterne. Lad det hele simre under låg ved svag varme i cirka 45 minutter. Blend suppen og smag til med salt, peber, oregano og en smule sukker.
Top eventuelt med friskrevet mozzarella.
Madplan uge 41
Mandag: Pastaret med tomat og rejer. Hertil salat af grønkål og grapefrugt
Tirsdag: Rester af Ratatouille- og pastasuppe fra fryseren
Onsdag: Rester af pizzaen fra søndag med råkost af gulerod og rødbede
Torsdag: Gule- og bolchebeder i ovn med skinkeschnitzel/kotelet. Hertil en salat
Fredag: ---------------------------------------------------
Lørdag: Culottesteg med aspargeskartofler og grøn salat
Søndag: Flæskestegssandwich med grønkålssalat Biksemad af resterne fra lørdag
fredag den 4. oktober 2013
Salat med savoykål, æble, og mandler
Finsnit en passende mængde savoykål, og bland det med æbletern, granatæble og hakkede mandler.
Lav en dressing af olivenolie, æblecidereddike, chiliflager samt salt og peber.
torsdag den 3. oktober 2013
Kartoffelsalat med ovnstegte kartofler
Skær en passende mængde kartofler ud i både og lad dem trække i koldt vand i 20 minutter.
Vend dem i olivenolie og salt og kom dem i ovnen til de møre og har fået en flot overflade.
Vend kartoflerne med pesto - jeg brugte en auberginepesto fra Svansø.
Derudover tilsatte jeg sorteoliven og feta med krydderurter. Smag til med salt og peber.
tirsdag den 1. oktober 2013
Ratatouille- og pastasuppe
Jeg fik en masse lækre grøntsager på det ugentlige marked på Ingeslev Boulevard i Aarhus. Da jeg begyndte at finde ud af, hvad alle grøntsagerne skulle bruges til faldt jeg over en opskrift på denne lækre suppe i min kogebog "Den store pastakogebog".
Ratatouille- og pastasuppe:
1 mellemstor aubergine
2 spsk. olivenolie
1 stort løg, hakket
1 stor rød peberfrugt, hakket
1 stor grøn peberfrugt, hakket
2 fed hvidløg, knuste
3 squash i skiver
2 dåser hakkede tomater
1 tsk. tørret oregano
½ tsk. tørret timian
1 l grøntsagsbouillon
45 g fusilli
Parmesan - revet eller i flager
Hak auberginen. For at fjerne den bitre smag lægges auberginestykkerne i en si og drysses rundhåndet med salt. Lad den trække i 20 minutter og skyl den derefter grundigt i koldt vand, hvorefter de duppes tørre med køkkenrulle.
Varm olien op i en gryde og svits løget til det er let gyldent. Tilsæt peberfrugt, hvidløg og squash og lynsteg i 5 minutter.
Tomater, krydderier og bouillon tilsættes og lad det komme i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i 10 minutter eller til grøntsagerne er møre. Tilsæt fusillierne og lad dem koge med i 10-12 minutter, eller indtil de er tilpas møre.
Serveres med et drys af revet parmesan eller i flager samt lækkert brød.
mandag den 30. september 2013
Madplan uge 40
Mandag: Rester fra besøg hos vores forældre
Tirsdag: Asiatisk kyllingesuppe og kål
Onsdag: Rester fra tirsdag
Torsdag: Asiatiske kyllingefrikadeller og nudelsalat
Fredag: ------------------------------------
Lørdag: Gratinerede tortillas med masser af salsa og grøn salat
Søndag: Hjemmelavet "dansk" pizza med oksekød og skinke. Hertil grøn salat
Tirsdag: Asiatisk kyllingesuppe og kål
Onsdag: Rester fra tirsdag
Torsdag: Asiatiske kyllingefrikadeller og nudelsalat
Fredag: ------------------------------------
Lørdag: Gratinerede tortillas med masser af salsa og grøn salat
Søndag: Hjemmelavet "dansk" pizza med oksekød og skinke. Hertil grøn salat
fredag den 27. september 2013
Brændende kærlighed med grøntsager
Den brændende kærlighed blev lavet efter "tøm køleskabet"-metoden. Denne her er tilsat porre, grøn- og rød peber, løg, hvidløg og selvfølgelig bacon i tern.
Mosen blev lavet med knoldselleri og kartofler, cirka halvt af hvert.
onsdag den 25. september 2013
Femkorn flute
Disse flutes blev lavet som tilbehør til Kartoffel-porresuppen, som vi fik for nogle dage siden. Brødene blev virkelig lækre og dejlig sprøde.
Femkorn flute - 6 stk.:
2½ dl mælk
3 spsk. olie
1½ tsk. salt
25. gær
2 dl femkornsblanding
200 g rugmel
200 g hvedemel
Mælk og olie lunes og hældes over gær, salt og femkornsblandingen. Det hele røres sammen og dejen æltes færdig med melet. Pas på den ikke bliver for stiv.
Lad dejen hæve 45 minutter. Slå dejen ned og form 6 små flutes, og lægges til efterhævning på bagepladen.
Stik hurtigt brødet ind under den kolde vandhane (lille stråle) og rids brødet dybt.
Bages ved 225 grader i 14 minutter.
Femkorn flute - 6 stk.:
2½ dl mælk
3 spsk. olie
1½ tsk. salt
25. gær
2 dl femkornsblanding
200 g rugmel
200 g hvedemel
Mælk og olie lunes og hældes over gær, salt og femkornsblandingen. Det hele røres sammen og dejen æltes færdig med melet. Pas på den ikke bliver for stiv.
Lad dejen hæve 45 minutter. Slå dejen ned og form 6 små flutes, og lægges til efterhævning på bagepladen.
Stik hurtigt brødet ind under den kolde vandhane (lille stråle) og rids brødet dybt.
Bages ved 225 grader i 14 minutter.
tirsdag den 24. september 2013
Cremet kartoffel-porre suppe med dukkah
Opskriften blev fundet hos Sæson for god smag, og er et virkelig lækkert alternativ til den klassiske og til tider lidt kedelige kartoffel-porresuppe.
Kartoffel-porre suppe:
500 g kartofler
3 porrer
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt fennikelfrø
1 liter grøntsagsbouillon
2½ dl kokosmælk
Dukkah;
20 g mandler
20 g hasselnødder
1 spsk. sesamfrø
1 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. fennikelfrø
2 tsk. stødt spidskommen
1½ tsk. sorte peberkorn
½ tsk. flagesalt
Suppe: Skræl kartoflerne. Rens porrerne og skær i skiver. Varme oliven i en gryde og svits kartofler og porrer sammen med presset hvidløg og krydderier, uden at det tager farve. Hæld bouillon over grøntsagerne og læg låg på gryden og lad suppen simre i cirka 15 minutter. Hæld kokosmælk i suppen og smag til med salt og peber.
Dukkah: Rist nødder og sesamfrø på en tør pande til de får farve. Hak dem groft. Rist krydderier og peberkorn på panden til de begynder at dufte og stød dem i en morter. Bland krydderierne med nødder, sesamfrø, og salt. Afkøl blandingen.
Server suppe med dukkah på toppen og eventuelt noget godt brød.
Abonner på:
Opslag (Atom)