En skøn skøn simre ret som smager lækkert, og perfekt til weekenden.
Opskriften er fra den Den Store Pastakogebog.
Spaghetti med kyllingekødboller
500 g hakket kyllingekød
60 g friskrevet parmesan
60 g brødkrummer
2 fed hvidløg, knuste
1 æg
1 spsk. finthakket persille
1 spsk. finthakket salvie
3 spsk. olie
500 g spaghetti
Salt og peber
Tomatsauce:
1 spsk. olivenolie
1 finthakket løg
2 kg hakkede tomater
2 laurbærblade
30 g friske basilikumblade
1 spsk. friskkværnet sort peber
Bland ingredienserne til kødbollerne og stil farsen i køleskabet i 30 minutter til farsen er fast. Form herefter farsen til kødboller.
Varm olien op i en gryde og steg kødbollerne - nogle stykker af gangen - til de er gyldenbrune. Vend dem rundt ved at ryste gryden let. Lad dem trække på køkkenrulle.
Tomatsaucen tilberedes ved at varme olivenolien gryden og steg løget heri i 1-2 minutter til det er blødt. Dernæst tilsættes tomater og laurbær, og et løg lægges over, så det kommer i kog. Der røres af og til. Skru ned på lavt blus og lad saucen koge i 50-60 minutter med låget halvt på.
Tilsæt kødbollerne sammen med basilikumblade og friskkværnet peber og lad det simre uden låg i 10-15 minutter.
Mens saucen simrer, koges spaghettien. Server i en skål med frisk basilikum.