Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
torsdag den 13. februar 2014
Rösti af rodfrugter
De var så lækre, disse röstis. Og hvis man har nogle rester af rodfrugter i køleskabsskuffen, er det bare en super måde at få dem brugt på og er anderledes end de sædvanlige bagte rodfrugter.
Opskriften har jeg taget hos Sæson for god smag.
Rösti af rodfrugter:
500 g blandede rodfrugter - jeg brugter pastinak og gulerod
1 løg
1 spsk. tørret timian
1 dl hakket persille
3 spsk. hvedemel
Salt og peber
2 æg
2 spsk. olie
Skræl og riv rodfrugterne groft. Tryk dem tørre i køkkenrulle. Kom dem i en skål sammen med groftrevet løg, krydderier, persille, hvedemel og sammenpisket æg.
Form dem til passende runde kager og 0,5 cm høje. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stænk med olie og bag dem gyldne og sprøde ved 200 grader i 30 minutter.
onsdag den 12. februar 2014
Farsbrød med feta, spinat og nødder
Farsbrød med feta, spinat og nødder:
350 g hakket svinekød
1 stort løg
1 stor håndfuld optøet spinat, presset fri for væde
150 g smuldret feta
50 g grofthakkede hasselnødder
2 æg
1 spsk. hvedemel
Salt og peber
Rør farsen med løg, hakket spinat, feta, nødder og æg. Tilsæt hvedemel samt salt og peber.
Stil farsen på køl og lad den hvile i 30 minutter.
Kom farsen i en smurt form. Kom den i ovnen ved 200 grader i 40 minutter.
Hvis man ønsker stegesky for sauce, kan man tilsætte vand i formen.
tirsdag den 11. februar 2014
Salat af ovnbagt butternut squash og peberfrugt med oliven og feta
En smuk salat, som jeg fandt hos Vanløseblues, og da jeg havde et butternut squash liggende var det en ny og inspirerende måde at bruge det på. Det er en salat som mætter godt, og vi fik derfor kun et andelår til.
Salat af ovenbagt butternutsquash og peberfrugt med oliven og feta:
1 butternut squash
2 røde peberfrugter
20 oliven
50 g feta i blok
1 stor håndfuld bredbladet persille
Olivenolie
Salt
Skyl og skrub butternut squash godt og del den på langs. Skrab kernerne ud og skær den og peberfrugt i skiver. Kom det på en bageplade med bagepapir og vend dem i oliven og salt. Bag grøntsagerne i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.
Imens smuldres feta, oliven skæres i halve og persillen hakkes groft.
Tag de bagte grøntsager ud af ovnen og lad dem køle en smule af.
Anret dem herefter med feta, persille og oliven.
mandag den 10. februar 2014
Madplan uge 7
Mandag: Farsbrød med feta og nødder. Hertil rodfrugtsrösti og rødbedesalat med grapefrugt
Tirsdag: Broccolisuppe med ris, bønner og kål
Onsdag: Lasagne-rester fra fryseren med grøn salat
Torsdag: ----------------------
Fredag: Pasta (måske hjemmelavet) med oksefilet (restemad)
Lørdag: Hjemmelavede kyllingeburgere
Søndag: Cassoulet med bønner, bacon og hvidvin. Hertil grøn salat
Tirsdag: Broccolisuppe med ris, bønner og kål
Onsdag: Lasagne-rester fra fryseren med grøn salat
Torsdag: ----------------------
Fredag: Pasta (måske hjemmelavet) med oksefilet (restemad)
Lørdag: Hjemmelavede kyllingeburgere
Søndag: Cassoulet med bønner, bacon og hvidvin. Hertil grøn salat
fredag den 7. februar 2014
Broccolitærte
Tærtedej:
125 g yoghurt naturel
1 æg
½ spsk. olivenolie
150 g hvedemel
100 g grahamsmel
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
Tærtefyld:
1 broccolihoved
1 pakke skinkestrimler
6 æg
2 dl minimælk
4 dl hytteost
1 knsp. revet muskatnød
Salt og peber
Overhæld broccolien, som er skåret i mindre buketter, med kogende vand og lad det trække 2 minutter.
Hæld vandet fra og lad det dryppe godt af. Fordel det i tærtebunden sammen med skinkestrimler.
Pisk æg, mælk og hytteost sammen med krydderier og hæld det over fyldet.
Bag tærten i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 40 minutter og indtil æggemassen er størknet.
torsdag den 6. februar 2014
Chiliolie - perfekt til falafler
Menuen stod på falafler, og da jeg så opskriften på chiliolie hos Valdemarsro, var jeg nødt til at prøve den, da jeg elsker at få chiliolie i en rullekebab fra Bazar Vest.
Chiliolie:
4 spsk. chiliflager
½ dl vand
1 lille dåse tomatpuré
1 fed hvidløg
1 knsp. stødt spidskommen
1 knsp. kanel
1 knsp. salt
1 tsk. citronsaft
1 tsk. sukker
1 dl rapsolie
Chiliflager og vand kommes i en gryde og koges op. Kog det godt igennem under omrøring. Vandet må godt fordampe, men pas på ikke at brænde chilierne på. Når vandet er fordampet, tilsættes tomatpuré, hvidløg, spidskommen, kanel, salt, sukker og citronsaft. Kog igen op under omrøring. Tag gryden af varmen, lad det køle en smule af, og rør så halvdelen af olien i. Hæld på glas og hæld resten af olien over.
onsdag den 5. februar 2014
Kartoffel-karry-kokos suppe
Kartoffel-karry-kokos suppe (4 pers):
600 g kartofler, skåret i mundrette stykker
4-5 spsk. olivenolie
4 porrer i skiver
3 fed hvidløg i tynde skiver
3 spsk. karry
2 tsk. gurkemeje
1 ds kokosmælk (400 ml)
1,4 L grøntsagsbouillon
Salt
Sauter kartoflerne i lidt olie en gryde. De skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 5-6 minutter. Tilsæt porrer og hvidløg og sauter kort. Tilsæt karry, gurkemeje og herefter kokosmælk samt bouillon. Lad suppen simre i 20-30 minutter under låg og til kartoflerne er kogt møre.
Smag til med salt og server med groft brød.
Opskriften er fra Femina
mandag den 3. februar 2014
Madplan uge 6
Mandag: Græskarsuppe fra fryseren
Tirsdag: Ovnbagt butternutsquash og peberfrugt med feta og oliven. Hertil andelår
Onsdag: Græskarsuppe fra fryseren
Torsdag: Kødsauce med grøntsagspasta
Fredag: Fiskefrikadeller med bagte sellerifritter, dyppelse og tomat/bønnesalat
Lørdag: Lasagne af kødsauceresterne fra torsdag med grøn salat
Søndag: Kartoffelfritatta med grønt
Tirsdag: Ovnbagt butternutsquash og peberfrugt med feta og oliven. Hertil andelår
Onsdag: Græskarsuppe fra fryseren
Torsdag: Kødsauce med grøntsagspasta
Fredag: Fiskefrikadeller med bagte sellerifritter, dyppelse og tomat/bønnesalat
Lørdag: Lasagne af kødsauceresterne fra torsdag med grøn salat
Søndag: Kartoffelfritatta med grønt
lørdag den 1. februar 2014
Oliventapenade
Oliventapenade:
5 dl stenfri sorte oliven
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
Salt og peber
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller en blender og blend til det får en ensartet konsistent.
Smag til med salt og peber.
Smager fantastisk ovenpå det lækre middelhavsbrød.
fredag den 31. januar 2014
Middelhavsbrød
Søndagen blev brugt på at lave en masse lækre ting. Først var det egentlig kun meningen at der skulle laves oliventapenade, da vi havde en glas oliven som godt kunne trænge til at blive brugt. Men da vi fik et stort bundt bredbladet persille til gode penge måtte der også lave en portion persillepesto. Og til disse lækkerier hører selvfølgelig et godt stykke brød til at dyppe med. Derfor blev der søgt efter et brød, som kunne opfylde de krav, som vi syntes passede til pesto og tarpenade, og vi faldt over et brød fra Skovgaard Vine.
Middelhavsbrød:
50 g gær
5 dl lunkent vand
1/2 spsk. salt
1/2 tsk. honning
1 spsk. olivenolie
400 g hvedemel
100 g durum mel
Brødet pensles og drysses med:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. groft salt
2-3 spsk. rosmarin
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, olie og de to slags mel.
Rør det hele godt sammen og dæk nu skålen til med et stykke plastfolie og lad dejen hæve i 1 time et lunt sted.
Smør en form (vi brugte en rund silikoneform, men man kan bruge en lille bradepande) med olie, drys med lidt durum mel og hæld dejen i.
Pensl brødet med olie og drys med salt og rosmarin.
Sæt brødet ind i en 200 graders forvarmet ovn og bag i 45 minutter.
Når brødet er færdigt tages dette ud og vendes med bunden opad under afkøling.
onsdag den 29. januar 2014
Risotto med champignon og spinat
Risotto med champignon og spinat:
1 løg
2 fed hvidløg
250 g champignon
2 spsk. olivenolie
300 g risottoris
2 dl hvidvin
1 liter grøntsagsbouillon
200 g frossent spinat
60 g friskrevet parmesan
Salt og peber
Hak løg og hvidløg. Rens champignon og skær dem i skiver.
Varm olien op i en gryde og svits løg, hvidløg og halvdelen af champignonerne heri.
Tilsæt ris og rist til de er gyldne. Tilsæt hvidvin og lad det fordampe.
Spæd gradvist med bouillon, og lad risene suge væsken til sig inden en ny portion bouillon tilsættes. Bliv det til der ikke er mere væske, og risene er møre - det tager cirka 20 minutter.
Overhæld spinaten med kogene vand, og lad det stå og trække 2-3 minutter. Pres spinaten fri for vand, og hak det.
Varm lidt op på en pande og rist resten af champignonerne ved god varme.
Vend spinat og parmesanen i risottoen. Smag til med salt og peber.
Anret risottoen og top med de stegte champignon
tirsdag den 28. januar 2014
Rødkålsslaw
Rødkålsslaw:
½ liter fintsnittet rødkål
1 udkernet æble i papirtynde skiver
1 groftreven rødbede
1 stor groftreven gulerod
1 dl, hakkede syltede agurker
2 dl fromage frais
1 tsk. dijonsennep
lidt æblejuice
salt og peber
Bland alle ingredienserne til salaten i en skål.
Rør dressingen sammen og den til, før den vendes godt med salaten.
Opskriften er lavet med inspiration fra Sæson for god smag
Abonner på:
Opslag (Atom)