Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

mandag den 7. juli 2014

Madplan uge 28

Mandag: Perlespeltsalat med hytteost og grøntsager. Hertil koteletter og grøn salat
Tirsdag: Risotto med ærter og grønne asparges
Onsdag: Salat med spidskål og chorizo. Hertil pizzabrød
Torsdag: Kartoffelsalat med små frikadeller og grøn salat
Fredag: Hel rødspætte. Hertil nye kartofler, persillesauce og grønne ærter
Lørdag: ------
Søndag: Falafler i wraps med hvidløgsdressing og salat

søndag den 6. juli 2014

Torskepakke


Torskepakke:
1 torskeloin
Salt
1 tsk. smør
½ rød peberfrugt
1/4 squash
Chiliflager
1 fed hvidløg, presset

Lav en pakke af stanniol og fyld den op med;
Læg torskeloin og drys den med lidt salt. Læg en smørklat ovenpå. Læg her ovenpå squash i skiver og peberfrugt i mindre stykker. Afslut med chiliflager og et fed presset hvidløg.
Luk pakken og giv den 20-25 minutter i ovnen ved 200 grader.

fredag den 4. juli 2014

Lun kartoffelsalat med grønne asparges og smilende æg


Lun kartoffelsalat med grønne asparges og smilende æg:
500 g små nye kartofler
1 bdt. grønne asparges
4 fed hvidløg, presset
4 æg
150 g feta
1 potte frisk dild

Senneps dressing:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. rødvinseddike
1 tsk. dijon sennep
1 tsk. salt

Rengør og skær kartoflerne i kvarte. Kog dem møre.
Skyl og rengør asparges. Skær dem i mundrette stykke. Steg dem på en pande i lidt olivenolie sammen med presset hvidløg til de er møre, men stadig har bid. Krydr med lidt salt.
Kog æggene til de er smilende - cirka 6 minutter alt efter størrelse.

Vend dressingen og hakket dild sammen med de varme kartofler. Anret dem i et fad sammen med de lune asparges og smuldr feta henover. Halver æggene og placer dem i fadet ovenpå salaten. Server med det samme, mens salaten stadig er lun.

Opskriften er lavet med inspiration herfra

onsdag den 25. juni 2014

Pastaret med ricotta og champignon


Pastaret med ricotta og champignon:
1 portion frisk pasta
400 g champignon
1 bøtte ricotta
1 spsk. kalve bouillon
Salt og peber

Skær champignon i skiver og svits dem på panden til de falder lidt sammen. Vend ricotta i panden til den smelter (tilsæt eventuelt lidt mælk hvis saucen bliver for tyk). Kog pastaen. Smag saucen til med bouillon, salt og peber. Vend den kogte pasta i panden og server.



tirsdag den 24. juni 2014

Broccolisalat med perlerug


Broccolisalat med perlerug:
1 broccoli
75 g perlerug eller andre produkter fx ris
5 blommetomater
5 forårsløg
1½ dl fromage frais
1 spsk. mayo
1 spsk. dijon sennep
1 håndfuld friske krydderurter fx persille og purløg
Salt og peber

Kog perlerug og lad dem køle af.
Del broccoli i små buketter og hæld kogende vand over. Lad dem trække cirka 5 minutter og hæld vandet fra. Skyld dem i koldt vand.
Skær tomaterne i både og forårsløg i tynde ringe.
Bland fromage frais, mayo og sennep. Hak krydderurter og kom dem i dressingen. Smag til med salt og peber.
Vend perlerug i dressingen. Vend herefter resten af ingredienserne i blandingen og server med det samme.

Opskriften er lavet med inspiration fra Miss Muffin

søndag den 22. juni 2014

Vitello Tonnato


En skøn ret til tapas eller bare med en grøn salat, hvor man får brugt en rest steg man har tilovers.

Vitello Tonnato:
300-400 g kold kalv- eller oksesteg - vi brugte en rest af en roastbeef vi havde tilovers i fryseren
1 ds. tun i vand
2 spsk. citronsaft
2 spsk. kapers
4 spsk. mayonnaise
1 dl fromage frais eller yoghurt naturel
Salt og peber

Blend tun, mayo, kapers, citronsaft samt salt og peber med en stavblender til en jævn sauce.
Skær kødet i tynde skover og læg det på en tallerken. Kom tunsauce henover og server.



Opskriften er fra den skønne blog Valdemarsro

fredag den 20. juni 2014

Forslag til tapas


Forslag til fyld på et tapas bord:
  • Guacemole
  • Vitello Tonnato
  • Godt brød
  • Melon med skinke
  • God ost
  • God skinke
  • Mozzarella
  • Tomatsalat med cherrytomater, mozzarella, frisk basilikum og olivenolie
  • Chili aioli


torsdag den 19. juni 2014

Spidskålssalat med jordbær og edamamebønner


Som nævnt før, at jeg fan af opskrifterne hos Vanløse blues. Så denne er endnu en opskrift, hvor jeg har hentet inspiration derfra.

Spidskålssalat med jordbær og edamamebønner:
1 lille eller ½ stort spidskål
300 g jordbær
200 g edamamebønner
2 spsk. sesamfrø

Dressing:
Saft af 1 lime eller 2 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
Salt og peber

Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad den stå et par minutter inden vandet hældes fra.
Snit spidskålet fint. Skær jordbærrene i mindre stykker.
Vend alle ingredienserne sammen med dressingen og drys med sesamfrø.

tirsdag den 17. juni 2014

Salat med agurk, jordbær og blå birkes



Salat med agurk, jordbær og blå birkes:
1 agirk
8-10 jordbær
40 g feta

Dressing:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 tsk. blå birkes
1 tsk. honning
Salt og peber

Lav strimler af agurken med en julienneskærer. Skær jordbærrene i skiver og fordel dem henover agurken. Hæld dressingen henover. Smulder fetaen hen over salaten og server.

Opskriften er lavet med inspiration fra Miss Muffin.

mandag den 16. juni 2014

Madplan uge 25

Mandag: Helstegt kylling med rabarberkompot, agurksalat og nye kartofler
Tirsdag:  Madroulade m. skinke- og salatfyld. Hertil hvidkålssalat med peberfrugt og ærter
Onsdag: Rester fra mandag. Hertil coleslaw af spidskål og broccoli
Torsdag: Nudelsalat i iceberg. Hertil forårssalat med spidskål, grønne asparges og ærter
Fredag: ------------
Lørdag: -----------
Sønag: Kartoffelpandekager med agurksalsa

lørdag den 14. juni 2014

Moules au safran


Lækker sommermad, som er fantastisk på terrassen. Jeg har altid været ret glad for muslinger, men har kun fået de lidt mere "kedelige" hvidvinsdampede. Denne opskrift sætter virkelig prikken over i'et over opskrifter med muslinger. Opskriften er fundet hos Gastromand.

Moules au safran (3-4 pers):
2 kg blå muslinger
2 løg
4 fed hvidløg
1 porre
1 lille bdt. persille
1 stor kvist timian
½ flaske tør hvidvin
Lidt olivenolie
1 stort nip safran
1 stort glas tør hvidvin
2½ dl piskefløde
Salt og friskkværnet peber

Rengør muslingerne grundigt under rindende vand.
Hvis muslingen er åben, så bank den mod vasken og læg den til side - de muslinger som ikke har lukket sig efter et par minutter smides ud med det samme.

Find en stor gryde. Hak løg og hvidløg fint, og skær porren i tynde ringe. Hak persille groft. Hæld lidt olivenolie i gryden og sæt den på varmen. Tilsæt løg, hvidløg, porre, persille og timian og lad det sautere en stund under omrøring. Det skal ikke brunes, men blot falde sammen.
Hæld hvidvin på, og kog op. Tilsæt de rensede muslinger. Kværn godt med peber og læg et tætsluttende låg på. Ryst gryden af og til, så muslingerne bytter lidt plads. Varmen skal være høj.

Efter 7-8 minutter skal muslingerne have åbnet sig. Si nu suppen fra muslingerne, og kom suppen tilbage i gryden. Kog den ind sammen med et stort glas tør hvidvin. Herefter skal suppen gerne smage kraftigt af muslinger. Tilsæt fløde og et stort nip safran og lad suppen koge igennem ved svag varme til safranen giver suppen farve.
Smag til med salt og peber og tilsæt muslingerne. Rør lidt rundt og server.
Server med godt brød til at suge den lækre suppe op.

fredag den 13. juni 2014

Grillet hornfisk med rosmarin og timian. Hertil spidskål og kikærter


Lækker sommeret med en anden type fisk end man måske lige er vant til. Opskriften er lavet med inspiration fra Skagenfood

Grillet hornfisk med spidskål og kikærter (2 pers):
400 g renset hornfisk i cirka 10 cm lange stykker
2 tsk. hvidløgspulver
0,5 bdt. timian
0,5 bdt. rosmarin
½ øko citron
150 kogter kikærter
1 spidskål
50 g smør
Salt og peber
Kødsnor
Olivenolie
½ dl vand

Krydr fisken med salt og peber i bugen og fyld dem op med timian og rosmain. Drys med hvidløgspulver og citronskal. Bind dem sammen med kødsnor. Lad dem trække 1-2 timer i køleskabet.
Grill ved middelvarme på grill eller en grillpande. De er færdige, når benet begyndet er løsne sig. Det tager 6-8 minutter.

Spidskål renses og deles i 4 stykker, som hænger sammen med stokken.
Læg kål i en gryde med skærefladen nedad, tilsæt ½ dl vand, 50 g smør, lidt salt og citronsaft.
Kog under låg i 1 minut og fjern derefter låget og lad det koge til vandet er fordampet. Fortsæt så kogningen går over i stegning. Steg videre indtil skærefladerne er gyldne.
Kom en lille klat smør på, og lad det smelte ned mellem bladene. Krydr med salt og peber.
Vend de kogte kikæter i gryden sammen med spidskålen og giv dem lidt farve.


Spis det sammen med en dressing rørt på skyr og rygeost, samt salt og peber.