Lækker sommeret med en anden type fisk end man måske lige er vant til. Opskriften er lavet med inspiration fra Skagenfood.
Grillet hornfisk med spidskål og kikærter (2 pers):
400 g renset hornfisk i cirka 10 cm lange stykker
2 tsk. hvidløgspulver
0,5 bdt. timian
0,5 bdt. rosmarin
½ øko citron
150 kogter kikærter
1 spidskål
50 g smør
Salt og peber
Kødsnor
Olivenolie
½ dl vand
Krydr fisken med salt og peber i bugen og fyld dem op med timian og rosmain. Drys med hvidløgspulver og citronskal. Bind dem sammen med kødsnor. Lad dem trække 1-2 timer i køleskabet.
Grill ved middelvarme på grill eller en grillpande. De er færdige, når benet begyndet er løsne sig. Det tager 6-8 minutter.
Spidskål renses og deles i 4 stykker, som hænger sammen med stokken.
Læg kål i en gryde med skærefladen nedad, tilsæt ½ dl vand, 50 g smør, lidt salt og citronsaft.
Kog under låg i 1 minut og fjern derefter låget og lad det koge til vandet er fordampet. Fortsæt så kogningen går over i stegning. Steg videre indtil skærefladerne er gyldne.
Kom en lille klat smør på, og lad det smelte ned mellem bladene. Krydr med salt og peber.
Vend de kogte kikæter i gryden sammen med spidskålen og giv dem lidt farve.
Spis det sammen med en dressing rørt på skyr og rygeost, samt salt og peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Lad mig vide hvad du synes. Jeg sætter altid pris på en kommentar