Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

lørdag den 14. juni 2014

Moules au safran


Lækker sommermad, som er fantastisk på terrassen. Jeg har altid været ret glad for muslinger, men har kun fået de lidt mere "kedelige" hvidvinsdampede. Denne opskrift sætter virkelig prikken over i'et over opskrifter med muslinger. Opskriften er fundet hos Gastromand.

Moules au safran (3-4 pers):
2 kg blå muslinger
2 løg
4 fed hvidløg
1 porre
1 lille bdt. persille
1 stor kvist timian
½ flaske tør hvidvin
Lidt olivenolie
1 stort nip safran
1 stort glas tør hvidvin
2½ dl piskefløde
Salt og friskkværnet peber

Rengør muslingerne grundigt under rindende vand.
Hvis muslingen er åben, så bank den mod vasken og læg den til side - de muslinger som ikke har lukket sig efter et par minutter smides ud med det samme.

Find en stor gryde. Hak løg og hvidløg fint, og skær porren i tynde ringe. Hak persille groft. Hæld lidt olivenolie i gryden og sæt den på varmen. Tilsæt løg, hvidløg, porre, persille og timian og lad det sautere en stund under omrøring. Det skal ikke brunes, men blot falde sammen.
Hæld hvidvin på, og kog op. Tilsæt de rensede muslinger. Kværn godt med peber og læg et tætsluttende låg på. Ryst gryden af og til, så muslingerne bytter lidt plads. Varmen skal være høj.

Efter 7-8 minutter skal muslingerne have åbnet sig. Si nu suppen fra muslingerne, og kom suppen tilbage i gryden. Kog den ind sammen med et stort glas tør hvidvin. Herefter skal suppen gerne smage kraftigt af muslinger. Tilsæt fløde og et stort nip safran og lad suppen koge igennem ved svag varme til safranen giver suppen farve.
Smag til med salt og peber og tilsæt muslingerne. Rør lidt rundt og server.
Server med godt brød til at suge den lækre suppe op.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Lad mig vide hvad du synes. Jeg sætter altid pris på en kommentar