Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
onsdag den 23. juli 2014
Ovntørrede tomater
En super god måde at bruge nogle rester af tomater, som er ved at være lidt for modne eller som skal bruges inden man tager på sommerferie. Vi havde nogle cherrytomater, som lige skulle bruges inden vi tog på sommerferie, så det blev til disse ovntørrede tomater, som kom i olivenolie, og kan bruges i en salat eller andre gode ting, når vi kom hjem igen.
Ovntørrede tomater:
Cherry- eller blomme tomater
Salt
Hvidløgspulver
Sukker
Halvér tomaterne. Kom dem på en bageplade med bagepapir, som lige er smurt med lidt olivenolie. Læg dem med skærefladen opad. Drys med salt, hvidløgspulver og/eller eventuelle andre krydderier.
Lige inden de sættes i ovnen drysses der et let lag sukker henover tomaterne, så de karamellisere en smule på toppen.
Sæt bagepladen i ovnen ved 100-110 grader og lad dem tørre i 4-6 timer alt efter størrrelsen på tomaterne og hvordan du fortrækker dine tomater skal være i konsistensen.
Pas dog på at tomaterne ikke bliver brændte - i så fald må du skrue ovnen ved.
tirsdag den 22. juli 2014
Salat med spidskål og chorizo
Salat med spidskål og chorizo:
½ stort snittet spidskål
1 dåse kikærter
2 små rødløg, snittet
2 spsk. kapers
150 g chorizo i tynde skiver
Dressing:
2 spsk. æblecidereddike
1 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber
Bland alle ingredienserne. Rør dressingen sammen og smag den til, og vend den med salaten.
Server sammen med godt brød eller som her, små pizzabrød.
Opskriften er lavet med inspiration fra Fit Living.
mandag den 21. juli 2014
Madplan uge 30
Mandag: Pulled Pork burgere med coleslaw og syltede agurker
Tirsdag: Perlebyg-fyldte tomater. Hertil grill-spyd med svinekød og israelsk salat
Onsdag: Picnic
Torsdag: Røget makrelsalat med grøn salat
Fredag: ------
Lørdag: ------
Søndag: Stjerneskud
Tirsdag: Perlebyg-fyldte tomater. Hertil grill-spyd med svinekød og israelsk salat
Onsdag: Picnic
Torsdag: Røget makrelsalat med grøn salat
Fredag: ------
Lørdag: ------
Søndag: Stjerneskud
fredag den 18. juli 2014
Ribskoldskål med honningmarengs
En skøn måde at få koldskål, og denne koldskål er nok mest målrettet som en dessert. Opskriften blev fundet hos Råvarecirkus.
Ribskoldskål med honingmarengs:
2 æggeblommer
40 g sukker
2 dl ymer
2 dl kærnemælk
50 g ribs
50 g sukker
2 spsk. vand
Honningmarengs:
85 g honning
65 g sukker
2 æggehvider
1 spsk. sukker
Kom ribs, sukker og vand i en gryde og kop det op i nogle minutter til sukkeret er smeltet og ribsene er bristet. Si væsken fra og kasser ribskerner og skaller. Køl sirupppen af.
Pisk æggeblommer med sukker til det er lyst og luftigt. Tilsæt ymer og kærnemælk og pisk sammen. Rør den afkølede ribs-sirup i koldskålen.
Kom honning og sukker i en gryde og giv det fuld varme til det koger. Sænk temperaturen til medium varme og kog det til cirka rammer 117 grader.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt 1 spsk. sukker. Kom den varme honning-sirup i æggehvidemassen, mens du pisker. Pisk 5-10 minutter til massen er fast og minder en guf. Sæt det på køl et øjeblik, så det er koldt.
Server koldskålen med en skefuld marengsmasse og lidt friske ribs.
torsdag den 17. juli 2014
Spidskålssalat med grønne asparges og ærter
Spidskålssalat med grønne asparges og ærter:
1 spidskål
1 bdt, grønne asparges
4 dl ærter
1 bakke karse
1 bdt. dild, hakket
4 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. honning
2 spsk. mayo
Salt og peer
Snit spidskål i fint.
Skær asparges i 1 cm skrå stykker
Bland spidskål med asparges, ærter, karse og dild.
Pisk olivenolie, eddike, honning, mayo, salt og peber sammen til en dressing. Smag til.
Bland dressingen med salaten, og server.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
onsdag den 16. juli 2014
Nudelsalat i iceberg-skål
Nudelsalat i iceberg-skål (4 pers):
1 iceberg
150 g kogte nudler
2 tsk. olivenolie
400 g skinkekød i tern
Salt og peber
250 g broccoli i buketter
1 snittet rødløg
2 udkernede peberfrugter i strimler
1 dl sursød chilisauce
35 g salte peaunuts
1 bdt. koriander
Pil otte af de store yderste blade af salaten og gem dem til serveringen.
Snit resten af salaten fint og bland de med nudlerne.
Varm olien i en stor pande, dup kødet tørt og steg det under omrøring i 3-4 minutter. Drys med salt og peber. Lad kødet køle af.
Bland alle ingredienserne med den sursøde chilisauce samt koriander.
Anret salaten i icebergblade og drys med peanuts samt ekstra koriander.
Opskriften er lavet med inspiration fra Sæson.
mandag den 14. juli 2014
Madplan uge 29
Mandag: -------
Tirsdag: Burger med spidskålssalat og hytteost
Onsdag: Grov kartoffelmos med cherrytomater og dild. Hertil små frikadeller og grønne bønner
Torsdag: Auberginesalat m. kikærter og knas. Hertil lammedeller med mynte og chili
Fredag: -------
Lørdag: ------
Søndag: ------
Tirsdag: Burger med spidskålssalat og hytteost
Onsdag: Grov kartoffelmos med cherrytomater og dild. Hertil små frikadeller og grønne bønner
Torsdag: Auberginesalat m. kikærter og knas. Hertil lammedeller med mynte og chili
Fredag: -------
Lørdag: ------
Søndag: ------
søndag den 13. juli 2014
Pandekageroulade med skinke og salatfyld
Pandekageroulade med skinke og salatfyld (3-4 pers):
Bund:
125 g grahamsmel
5 dl mælk
4 æg
1 tsk. salt
Pisk mælk og mel sammen til dej fri for klumper. Tilsæt salt og pisk æggene i dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld dejen heri. Den er meget flydende. Bag bunden ved 200 grader i 25 minutter til den er stivnet og gylden. Lad den køle helt af.
Fyld:
2 modne avocadoer
3 spsk. fromage frais¨
1-2 spsk. citronsaft
Salt
Cayennepeber
Peber
½ lille iceberg
1 pakke skinkestrimler eller en rest hamburgerryg, skåret i tern
2-3 tomater
1 lille grøn peberfrugt
½ lille agurk
100 g søde majs
Mos avocadokødet sammen med fromage frais og citronsaft. Smag til med salt, cayennepeber og peber.
Snit salat, tomater, agurk og peberfrugt.
Bland alle ingredienserne til "salaten" i en skål.
Start med at smør bunden med avocadocremen. Fordel "salaten" på bunden og rul den sammen som en roulade.
Pak eventuelt rouladen ind i bagepapir eller stanniol, og kom den på køl, hvis den ikke skal spises med det samme.
Tip: Hvis man ønsker mere dressing, man kan toppen med lidt mere fromage frais inden den rulles.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
lørdag den 12. juli 2014
Rabarber saft
Rabarber saft:
1 kg rabarber i tern
2 liter vand
2 vaniljestænger
250-500 g sukker
Kom vand, rabarber og korn fra vaniljestængerne samt stænger i en gryde og lad det koge op. Lad det herefter koge 15-20 minutter ved svag varme. Si saften fra og kom den tilbage i gryden. Kog op og tilsæt sukker. Smag dig frem.
Hæld saften på rengjorte flasker.
Saften er lavet med inspiration herfra.
torsdag den 10. juli 2014
Blomkålssalat med abrikos, æble og græskarkerner
Blomkålssalat:
1 lille blomskålshoved - snittet i tynde skiver - brug et mandolinjern eller en foodprocessor
1 bdt. forårsløg, skåret på skrå i tynde skiver
1 dl græskarkerner
10 tørrede abrikoser, skåret i små tern
1 æble i tern
Dressing
2 dl fromage frais
1 spsk. honning
1½ spsk. citronsaft
Salt og peber
Rist græskarkernerne på en tør pande i nogle få minutter. Lad dem køle af.
Klargør grøntsagerne og lav dressingen. Vend det hele sammen og smag til.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
onsdag den 9. juli 2014
Rabarberkompot - perfekt til mormor mad: helstegt kylling
Rabarberkompot:
250 g rensede rabarber, skåret i 1-2 cm stykker
75 g sukker
1 tsk. vaniljepulver eller ½ stang vanilje
Kom rabarber, sukker, vanilje (+stang) i en gryde. Kog ved svag varme i cirka 10 minutter. Afkøl kompotten (og tag vaniljestangen op).
tirsdag den 8. juli 2014
Kylling i fad med kokosmælk, karry og rabarber
Kylling i fad med kokosmælk, karry og rabarber:
2 store kyllingebryster
3 stilke rabarber, skåret i 2 cm tykker skiver
3 dl kokosmælk
Marinade:
1 spsk. karry
Saften fra 1 lime
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Salt og peber
Bland ingredienserne til marinaden i en frysepose. Læg kyllingebrysterne heri og lad dem marinere i køleskabet i omkring 2 timer.
Brun kyllingebrysterne på en pande i lidt olivenolie i cirka 3-4 minutter. Læg de forstegte kyllingebryster i et ovnfast fad sammen med rabarber. Hæld kokosmælk henover og steg kyllingen i 20-25 minutter ved 200 grader.
Opskriften er lavet med inspiration fra Vanløse Blues.
Abonner på:
Opslag (Atom)