Nordisk pastafad med laks, spinat og dild:
300 g tørret pastapenne
200-250 g babyspinat (1 pose)
1 bdt. dild
2 æg
3 dl cremefraiche
1 bakke grøn pikant flødeost
2 dl revet parmesan
½-1 tsk. muskat
Salt og peber
200 g varmrøget laks
Koget pastaen. Afdryp og afkøl. Blancher spinaten og skyld den herefter i koldt vand. Tryk den fri for væde og hak den groft sammen med dild.
Pisk alle ingredienserne sammen pånær laks og pasta, og smag til.
Fordel halvdelen af pastaen i et ildfastfad. Læg laksen i små stykker ovenpå og kom derefter resten af pastaen ovenpå. Hæld oste-blandingen henover.
Bag i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter. Lad den trække 5 minutter inden servering.
Opskriften er fra Loui & Bearnaisen