Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
tirsdag den 9. december 2014
Efterårssalat med hokaido-græskar
Efterårssalat med hokaido-græskar:
½ hokaido græskar
1 dl couscous
1 par håndfulde babyspinat
1 rød peberfrugt
1 lille rødløg
Salt, peber, timian
Olivenolie
1 spsk. hvidvinsddike
1 spsk. olivenolie
1 tsk. flydende honning
Fjern kernerne fra græskarret. Skær græskarret i terninger i passende størrelser. Stykkerne ligges i et ovnfastfad, dryppes med olivenolie, salt og timian. Vend rundt. Bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Kog couscous efter anvisning på pakken.
Skyl og tør babyspinaten og fordel den i et fad. Skær rødløg i små tern og peberfrugten i passende stykker, og fordel det henover spinaten.
Dressing røres af hvidvinseddike, honning og olivenolie.
Når couscoussen er færdig, røres der i den med en gaffel, for at løsne den - hæld den over salaten og fordel græskarstykkerne henover. Dryp med dressingen.
'
Opskriften er herfra.
mandag den 8. december 2014
Madplan uge 50
Mandag: Karrygryde med hvidkål og svinekød.
Tirsdag: Suppe med kød og melboller
Onsdag: Flæskestegssandwich med lyn-syltet rødkål
Torsdag: Brændende kærlighed med kartoffel/sellerimos med persille. Hertil kålsalat
Fredag: -----------
Lørdag: ---------
Søndag: Gullashsuppe
Tirsdag: Suppe med kød og melboller
Onsdag: Flæskestegssandwich med lyn-syltet rødkål
Torsdag: Brændende kærlighed med kartoffel/sellerimos med persille. Hertil kålsalat
Fredag: -----------
Lørdag: ---------
Søndag: Gullashsuppe
onsdag den 3. december 2014
Frikadelleburger med lyn syltet rødkål
Frikadelleburger med lynmarineret rådkål:
Burgerboller
Frikadeller
Cornichoner
Remoulade
Eventuelt miracle wip
Lyn syltet rødkål:
300 g rødkål, snittet
2 tsk. salt
2 spsk. citronsaft
Vend det hele sammen og lad det trække i mindst 1 time.
søndag den 30. november 2014
Madplan uge 49
Mandag: Rester fra tomatsuppe fra lørdag
Tirsdag: Rester fra lasagne fra søndag
Onsdag: Stegt kylling med kylling med med timat, løg og peberfrugter
Torsdag: Karrygryde med hvidkål og svinekød
Fredag: Hjemmelavet pasta med kylling og champignon
Lørdag: Osso Buco ala Bjergager
Søndag: Fyldte grønkålspandekager
Tirsdag: Rester fra lasagne fra søndag
Onsdag: Stegt kylling med kylling med med timat, løg og peberfrugter
Torsdag: Karrygryde med hvidkål og svinekød
Fredag: Hjemmelavet pasta med kylling og champignon
Lørdag: Osso Buco ala Bjergager
Søndag: Fyldte grønkålspandekager
mandag den 24. november 2014
Grønkålssalat med quinoa, granatæble og krydret dressing
Grønkålssalat med quinoa, granatæble og krydret dressing:
3 store håndfulde hakket grønkål
1½ dl quinoa
½ squash, groftrevet
2 gulerødder, groftrevet
Kerner fra 1 granatæble
½ dl ristede græskarkerner
Krydret dressing:
5 spsk. olivenolie
3 spsk. æblecidereddike
1 tsk. flydende honning
2 fed hvidløg, presset
½ tsk. garam masala
½ tsk. karry
½ tsk. stødt spidskommen
Salt og peber
Kog quinoaen. Lad den dryppe af og køle lidt af.
Bland grønkål, squash, gulerod og granatæble. Vend det med den afkølede quinoa i.
Bland alle ingredienserne til dressingen og vend den i salaten sammen med græskarkerner.
Opskriften er fra Miss Muffin.
søndag den 23. november 2014
Madplan uge 48
Mandag: Hakkebøffer fra fryseren med spejlæg, på rugbrød
Tirsdag: Efterårssalat med hokaidogræskar. Hertil kyllingefilet
Onsdag: Sund og cremet grøntsagssuppe
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: ------
Lørdag: Tomatsuppe med pasta og ost
Søndag: Lasagne med grøn salat
Tirsdag: Efterårssalat med hokaidogræskar. Hertil kyllingefilet
Onsdag: Sund og cremet grøntsagssuppe
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: ------
Lørdag: Tomatsuppe med pasta og ost
Søndag: Lasagne med grøn salat
torsdag den 20. november 2014
Hokkaidosuppe med kokosmælk
Hokkaidosuppe med kokosmælk:
1 hokkaido græskar
3-4 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 løg
Olie
½ liter kyllingebouillon
400 ml kokosmælk
Chiliflager
3-4 fed hvidløg, presset
2 spsk. fromage frais
lidt spidskommen
1 tsk. honning
salt og peber
chiliflager
Skær hokkaido i grove tern. Skær gulerødder i tykke skiver og peberfrugten i grove stykker.
Hak løget groft og svits det i lidt olie. Tilsæt hokkaido, gulerødder og peberfrugt. Svits det let. Kom bouillon ved samt halvdelen af kokosmælken, chiliflager og salt og peber. Lad det koge i cirka 30 minutter indtil græskaret er mørt.
Blend sammen med resten af kokosmælken og smag til.
Lav en dressing af fromage frais, honning, spidskommen, honning, chili og salt og peber.
Server med sprøde bacontern og en glat dressing.
Opskriften er herfra.
søndag den 16. november 2014
Madplan uge 47
Mandag: Brasede kartofler med spejlæg og grønt
Tirsdag: Boller i karry
Onsdag: Brændende kærlighed med kartoffel-gulerodsmos
Torsdag: Ristaffel af resterne fra boller i karry
Fredag: Hokaidosuppe
Lørdag: Hjemmelavet pizza
Søndag: Avocado-spaghetti
Tirsdag: Boller i karry
Onsdag: Brændende kærlighed med kartoffel-gulerodsmos
Torsdag: Ristaffel af resterne fra boller i karry
Fredag: Hokaidosuppe
Lørdag: Hjemmelavet pizza
Søndag: Avocado-spaghetti
lørdag den 1. november 2014
Pulled chicken i Römertopf
Pulled chicken:
1200 g hel kylling
1 løg
1 gulerod
2 dl vand
1½ tsk. karry
3 tsk. tørret hvidløg
1½ tsk. stødt ingefær
1½ tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt kanel
3 tsk. brun farin
1½ tsk. fint salt
Stødt peber
1-2 tsk. chiliflager
Eventuelt 1 tsk. stødt kardemomme
Bland alle krydderierne. Fjern skindet på kyllingen. Kom det hele i en pose og gnid rubben ind i kødet. Lad den marinerer på køl natten over.
Sæt Römertopfen i blød i cirka 30 minutter.
Kom kyllingen i Römertopfen sammen med grøntsager og vand.
Steg den ved 125 grader i 4½-5 time. Når halvdelen af tiden er gået, vendes kyllingen og der tjekkes for om der er stadig er lidt vand i bunden.
Når kyllingen er færdig, tages kødet af skroget og det trækkes fra hinanden.
Vend det i lidt af væsken fra bunden af Römeren.
Spis det i tacoskaller eller tortillas sammen med hvidløgsdressing og salat.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
torsdag den 30. oktober 2014
Græsk inspireret kartoffelsalat
Græsk inspireret kartoffelsalat:
1 kg kartofler
olivenolie
2 spsk. citronsaft
Salt og peber
2 tsk. oregano
3 peberfrugter
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Salt og peber
50 g oliven
75 g feta
Vask eller skræl kartoflerne og skær dem ud i båd. Læg dem i et ildfastfad og blad dem med olie, citronsaft, salt, peber og oregano.
Bag ved 200 grader i cirka 40 minutter. Vend dem undervejs.
Peberfrugterne rengøres og skæres i strimler. Bland dem med olie, presset hvidløg, salt og peber. Giv dem 30 minutter i ovnen sammen med kartoflerne. De må gerne være let brændte og bagte. Vend også dem undervejs.
Når kartoflerne og peberfrugterne er let afkølede vendes de sammen med feta og oliven.
tirsdag den 28. oktober 2014
Madplan uge 44
Mandag: Sushi-rester
Tirsdag: Rester
Onsdag: Risengrød
Torsdag: Fiskefrikadeller på rugbrød med gnavegrønt
Fredag: --------
Lørdag: Minestrone suppe
Søndag: Hakkebøffer med spejlæg og bløde løg på rugbrød
Tirsdag: Rester
Onsdag: Risengrød
Torsdag: Fiskefrikadeller på rugbrød med gnavegrønt
Fredag: --------
Lørdag: Minestrone suppe
Søndag: Hakkebøffer med spejlæg og bløde løg på rugbrød
torsdag den 23. oktober 2014
Nordisk pastafad med laks, spinat og dild
Nordisk pastafad med laks, spinat og dild:
300 g tørret pastapenne
200-250 g babyspinat (1 pose)
1 bdt. dild
2 æg
3 dl cremefraiche
1 bakke grøn pikant flødeost
2 dl revet parmesan
½-1 tsk. muskat
Salt og peber
200 g varmrøget laks
Koget pastaen. Afdryp og afkøl. Blancher spinaten og skyld den herefter i koldt vand. Tryk den fri for væde og hak den groft sammen med dild.
Pisk alle ingredienserne sammen pånær laks og pasta, og smag til.
Fordel halvdelen af pastaen i et ildfastfad. Læg laksen i små stykker ovenpå og kom derefter resten af pastaen ovenpå. Hæld oste-blandingen henover.
Bag i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter. Lad den trække 5 minutter inden servering.
Opskriften er fra Loui & Bearnaisen
Abonner på:
Opslag (Atom)