Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

søndag den 21. december 2014

Osso Buco alá Bjergager


Osso Bucco alá Bjergager (4 pers):
4 stk. Osso Bucco-stykker
Rapsolie
2 rødløg
4 fed hvidløg
2 stk. rodfrugter fx selleri, gulerod, persillerod...
4 laurbærblade
½ L kalvefond


200 g speltkerner
200 g grønkål
2 porrer
2 æbler
Dressing:
2 spsk. grov sennep
2 spsk. æblecidereddike
½ spsk. honning
½ dl rapsolie
Salt og peber

Skær et par snit forskellige steder i hinden på kødet, så de ikke krøller sammen under stegningen.
Varm en stegegryde op med lidt olie og brun Osso Bucco-stykkerne af et par minutter, og tag dem op af gryden igen. Tilsæt salt og peber.

Pil løg og del dem i kvarte. Hak hvidløg groft. Skræl og skær rodfrugterne i grove stykker og svits det hele af i stegegryden.
Læg så kødstykkerne ned ovenpå grøntsagerne og hæld fonden ved, så det dækker grøntsagerne, men ikke kødet. Tilsæt laurbærblade og krydr med salt og peber.
Læg låg på gryden og skru ned på laveste blus. Lad det simre 30 minutter, vend kødet rundt i gryden og tilsæt eventuelt lidt mere vand.
Lad kødet simre videre i 30 minutter, og sluk under gryden. Lad kødet stå og trække 15-20 minutter inden servering.

Kog speltkernerne møre.
Pisk dressingen sammen, og hæld den ned til kernerne, men de stadig er varme. Lad kernerne køle af.

Rib grønkålsbladene, skyl dem grundigt og slyng dem tørre. Hak grønkålen fint. Flæk æblerne og skær dem i både, og derefter terninger. Rens porren og skær den i ½ cm tykke ringe. Hæld kogende vand henover, og lad den trække i 10 minutter sammen med lidt salt.
Tag porrestykkerne op og vend med grønkål, æbler og speltkerner.



tirsdag den 16. december 2014

Græskar bygotto


Græskar bygotto:
300 g hokkaido græskar
2 dl perlebyg
1½ dl kogevand fra græskaret
½ dl piskefløde
1 lille løg
1 fed hvidløg
Smør
2 spsk. hakket timian
1 knsp. muskatnød
Friskkværnet peber
Salt
Æblecidereddike
75 g feta

Hak løg og hvidløg fint og steg det i smør i en gryde, indtil løgene er bløde.
Kog perlebyggen mør.
Fjern kernerne fra græskaret og skær det i mindre stykker. Kog stykkerne, indtil de er helt møre. Husk at gemme 1½ dl vand - eventuelt lidt mere.
Kom græskarstykkerne i en foodprocessor og blend sammen med græskarvand, fløde, hakket timian, muskatnød samt salt og peber.
Kom græskarsaucen tilbage i gryden sammen med løgene, og tilsæt perlebyg.
Smag til med en smule æblecidereddike.
Pynt med smuldret feta, dryp af olivenolie og masser af friskkværnet peber.

Opskriften er herfra

søndag den 14. december 2014

Madplan uge 51

Mandag: Gullashsuppe
Tirsdag: Broccolisalat med kylling og rugbrødschips
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Lun græskarsalat med æble. Hertil fiskefrikadeller
Fredag: Hjemmelavede burgere
Lørdag: Hokkaido-fritter med tykstegsbøffer, grøn salat og bearnaise-mayo
Søndag: Hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler

tirsdag den 9. december 2014

Efterårssalat med hokaido-græskar


Efterårssalat med hokaido-græskar:
½ hokaido græskar
1 dl couscous
1 par håndfulde babyspinat
1 rød peberfrugt
1 lille rødløg
Salt, peber, timian
Olivenolie
1 spsk. hvidvinsddike
1 spsk. olivenolie
1 tsk. flydende honning

Fjern kernerne fra græskarret. Skær græskarret i terninger i passende størrelser. Stykkerne ligges i et ovnfastfad, dryppes med olivenolie, salt og timian. Vend rundt. Bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

Kog couscous efter anvisning på pakken.

Skyl og tør babyspinaten og fordel den i et fad. Skær rødløg i små tern og peberfrugten i passende stykker, og fordel det henover spinaten.

Dressing røres af hvidvinseddike, honning og olivenolie.

Når couscoussen er færdig, røres der i den med en gaffel, for at løsne den - hæld den over salaten og fordel græskarstykkerne henover. Dryp med dressingen.
'
Opskriften er herfra

mandag den 8. december 2014

Madplan uge 50

Mandag: Karrygryde med hvidkål og svinekød.
Tirsdag: Suppe med kød og melboller
Onsdag: Flæskestegssandwich med lyn-syltet rødkål
Torsdag: Brændende kærlighed med kartoffel/sellerimos med persille. Hertil kålsalat
Fredag: -----------
Lørdag: ---------
Søndag: Gullashsuppe

onsdag den 3. december 2014

Frikadelleburger med lyn syltet rødkål


Frikadelleburger med lynmarineret rådkål:
Burgerboller
Frikadeller
Cornichoner
Remoulade
Eventuelt miracle wip

Lyn syltet rødkål:
300 g rødkål, snittet
2 tsk. salt
2 spsk. citronsaft

Vend det hele sammen og lad det trække i mindst 1 time.



søndag den 30. november 2014

Madplan uge 49

Mandag: Rester fra tomatsuppe fra lørdag
Tirsdag: Rester fra lasagne fra søndag
Onsdag: Stegt kylling med kylling med med timat, løg og peberfrugter
Torsdag: Karrygryde med hvidkål og svinekød
Fredag: Hjemmelavet pasta med kylling og champignon
Lørdag: Osso Buco ala Bjergager
Søndag: Fyldte grønkålspandekager

mandag den 24. november 2014

Grønkålssalat med quinoa, granatæble og krydret dressing


Grønkålssalat med quinoa, granatæble og krydret dressing:
3 store håndfulde hakket grønkål
1½ dl quinoa
½ squash, groftrevet
2 gulerødder, groftrevet
Kerner fra 1 granatæble
½ dl ristede græskarkerner

Krydret dressing:
5 spsk. olivenolie
3 spsk. æblecidereddike
1 tsk. flydende honning
2 fed hvidløg, presset
½ tsk. garam masala
½ tsk. karry
½ tsk. stødt spidskommen
Salt og peber

Kog quinoaen. Lad den dryppe af og køle lidt af.
Bland grønkål, squash, gulerod og granatæble. Vend det med den afkølede quinoa i.
Bland alle ingredienserne til dressingen og vend den i salaten sammen med græskarkerner.

Opskriften er fra Miss Muffin

søndag den 23. november 2014

Madplan uge 48

Mandag: Hakkebøffer fra fryseren med spejlæg, på rugbrød
Tirsdag: Efterårssalat med hokaidogræskar. Hertil kyllingefilet
Onsdag: Sund og cremet grøntsagssuppe
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: ------
Lørdag: Tomatsuppe med pasta og ost
Søndag: Lasagne med grøn salat

torsdag den 20. november 2014

Hokkaidosuppe med kokosmælk


Hokkaidosuppe med kokosmælk:
1 hokkaido græskar
3-4 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 løg
Olie
½ liter kyllingebouillon
400 ml kokosmælk
Chiliflager
3-4 fed hvidløg, presset

2 spsk. fromage frais
lidt spidskommen
1 tsk. honning
salt og peber
chiliflager

Skær hokkaido i grove tern. Skær gulerødder i tykke skiver og peberfrugten i grove stykker.
Hak løget groft og svits det i lidt olie. Tilsæt hokkaido, gulerødder og peberfrugt. Svits det let. Kom bouillon ved samt halvdelen af kokosmælken, chiliflager og salt og peber. Lad det koge i cirka 30 minutter indtil græskaret er mørt.
Blend sammen med resten af kokosmælken og smag til.

Lav en dressing af fromage frais, honning, spidskommen, honning, chili og salt og peber.

Server med sprøde bacontern og en glat dressing.

Opskriften er herfra

søndag den 16. november 2014

Madplan uge 47

Mandag: Brasede kartofler med spejlæg og grønt
Tirsdag: Boller i karry
Onsdag: Brændende kærlighed med kartoffel-gulerodsmos
Torsdag: Ristaffel af resterne fra boller i karry
Fredag: Hokaidosuppe
Lørdag: Hjemmelavet pizza
Søndag: Avocado-spaghetti

lørdag den 1. november 2014

Pulled chicken i Römertopf


Pulled chicken:
1200 g hel kylling
1 løg
1 gulerod
2 dl vand

1½ tsk. karry
3 tsk. tørret hvidløg
1½ tsk. stødt ingefær
1½ tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt kanel
3 tsk. brun farin
1½ tsk. fint salt
Stødt peber
1-2 tsk. chiliflager
Eventuelt 1 tsk. stødt kardemomme

Bland alle krydderierne. Fjern skindet på kyllingen. Kom det hele i en pose og gnid rubben ind i kødet. Lad den marinerer på køl natten over.


Sæt Römertopfen i blød i cirka 30 minutter.

Kom kyllingen i Römertopfen sammen med grøntsager og vand.
Steg den ved 125 grader i 4½-5 time. Når halvdelen af tiden er gået, vendes kyllingen og der tjekkes for om der er stadig er lidt vand i bunden.

Når kyllingen er færdig, tages kødet af skroget og det trækkes fra hinanden.
Vend det i lidt af væsken fra bunden af Römeren.

Spis det i tacoskaller eller tortillas sammen med hvidløgsdressing og salat.

Opskriften er lavet med inspiration herfra