Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
lørdag den 11. juli 2015
Ananaskage med ristet kokos
Ananaskage med ristet kokos (12-15 stykker):
400 g syltet ananas (afdryppet vægt)
200 g mel
50 g kokosmel
2 tsk. natron
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. vaniljesukker
½ dl. raposolie
250 g sukker
2 æg
Glasur:
100 g kokosmel
50 g smør
250 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
Lidt ananasjuice
Tænd din ovn på 180 grader (ikke varmluft). Beklæd en bradepande med bagepapir. Hak de afdryppede ananastern grundigt - eventuelt i en foodprocessor.
Bland mel, kokosmel, natron, ingefær og vaniljesukker. Pisk rapsolie, sukker og æg sammen og pisk det i melblandingen sammen med hakket ananas. Hæld dejen i formen og bag kagen i 30 minutter.
Glasur: Rist kokosmelet på en tør pande til det er gyldent. Stil det til side. Hæld smør i en røreskål, tilsæt flormelis, vaniljesukker og lidt ananasjuice til glasurens konsistens bliver jævn, men stadig fast. Rør 2/3-dele af den ristede kokos i. Fordel glasuren over den afkølede kage. Drys med resten af den ristede kokosmel og server, når glasuren er størknet.
Opskriften er med inspiration herfra.
onsdag den 8. juli 2015
Osso Buco med frisk pasta
Osso Buco med frisk pasta:
4 stk. Osso Buco
2 flasker rødvin (brug en billig)
2 dåser flåede tomater
1 helt hvidløg (bemærk at det er et helt, og ikke et fed)
3 skalotteløg
Okseboullion
Friske rosmarin og salviekviste
Hak skalotteløg og hvidløg fint og steg dem klare i olie, i en stor gryde. Tilsæt de flåede tomater, samt lige dele fond. Kalveskankene ligges i gryde. Tilsæt rødvin. Kom rosmarin og salvie i. Lad retten småsimre i 4 timer, hvorefter kødet langsomt vil gå i opløsning og fisk knoglerne op af gryden. De næste 2 timer bruges på at koge retten langsomt ind. Efter 6 timer har man den mest fantastisk ret med en fantastisk kraftig smag.
Server med frisk pasta.
Opskriften er hentet hos Gastromand.
tirsdag den 7. juli 2015
Frikasse med kylling og grønt
Frikasse med kylling og grønt:
1 kylling, cirka 1500 g
Suppeurter: 1 porre, 2 pastinakker, 1 persillerod, 2 løg, 3 fed hvidløg, persille, timian, rosmarin, 5 laurbærblade, hel sort peber)
1,5 dl grønne ærter
2 store gulerødder
3 kartoffler
1 lille bdt. grønne asparges
Masser af persille
25 g smør
1,5 spsk. hvedemel
Kom den rengjorte kylling i en gryde sammen med suppeurter (undtagen gulerødder og kartofler) og vand. Kog i cirka 1,25 timer. Kog gulerødder og kartofler ved siden af, så de ikke bliver smattede.
Hak persille og skær asparges i stykker på cirka 2,5 cm. Skær kartofler og gulerødder i mindre stykker.
Når kyllingen er kogt fjernes brystet og skæres i mindre stykker. Resten af kyllingen fik lov at køle af i suppen, da den ikke skal bruges i denne omgang.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel. Rør godt sammen. Begyndt at tilsæt bouillon fra kyllingen, så du får en god konsistent. Kom herefter grøntsager og kyllingen i. Lad det stå og boble nogle minutter. Tilsæt persille og smag til med salt og peber.
Opskriften er herfra.
søndag den 28. juni 2015
Salat med rabarber og fetaost
Salat med rabarber og fetaost:
300 g rabarber, skåret i stykker af 2-3 cm.
2 spsk. honning
2 spsk. æblecidereddike
1 spsk. rapsolie
1 finthakket skalotteløg
salt og peber
120 g fetaost, smuldret i mindre stykker
40 g ristede pinjekerner
200 g spinatblade
Tænd ovnen på 225 grader. Bland rabarber med honning og lad dem trække mens ovnen bliver varm. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i 5 minutter til de er let møre. Afkøl.
Lav en dressing af æblecidereddike, olie og finthakket løg.
Fordel spinaten på et fad og fordel rabarber og feta henover. Drys med pinjekerner og hæld dressingen henover.
Opskriften er herfra.
mandag den 22. juni 2015
Kokos-lakse-gryde
Kokos-lakse-gryde:
400 g laksefilet
2 spsk. rapsolie
1 løg
2 røde chili
400 ml kokosmælk
2 tsk. rød karypasta
1 tsk. gul karry
1 bdt. friske koriander
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
Skær laksefileten i mindre stykker og steg dem i lidt olie på en pande. Læg dem til side.
Hak løg, chili og koriander. Svits løg i en gryde. Tilsæt kokosmælk, karrypasta, chili, karry, koriander og citronsaft. Lad retten koge op.
Smag til med salt og peber og vend laksestykkerne i.
Server med ris eller nudler.
Retten er lavet med inspiration herfra.
søndag den 21. juni 2015
Cremet grøntsagssuppe
Cremet grøntsagssuppe:
2-3 porrer
2 løg
3 fed hvidløg
1 rød snack peberfrugt
5 store gulerødder
200 g pikant flødeost
1½ L grøntsagsbouillon
Lidt olivenolie
Timian
Peber
Rens grøntsagerne og snit dem fint. Skær gulerødder i tern.
Svits porrer, løg og hvidløg til de er blanke i lidt olivenolie i en gryde.
Tilsæt peberfrugt i mindre tern og gulerødder og svits med i 1-2 minutter, uden at det tager farce.
Tilsæt bouillon og lad det koge 5-10 minutter
Skru ned for varmen.
Tilsæt pikantosten og lad det langsomt smelte. Når osten er smeltet er suppen færdig. Smag til med timian og peber.
Opskriften er herfra.
søndag den 24. maj 2015
Cookie skillet - en kæmpe cookie bagt i pande
Undskylder for kvaliteten af billedet. Smagte godt, og er især god med en klat softice.
Cookie skillet:
225 g smør/margarine (stuetemperatur)
275 g sukker
75 g brun farin
390 g hvedemel
2 æg
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
200 g chokolade - vælg hvad du kan lide
Pisk margarine, vaniljesukker og begge slags sukker lyst og luftigt - cirka 8-10 minutter.
Tilsæt æggene et af gangen og pisk grundigt igennem.
Sigt mel, bagepulver og salt og tilsæt sammen med den hakkede chokolade. Rør kun lide, så det er blandet.
Fordel dejen i en pande, som kan tåle at gå i ovnen.
Bag ved 180 grader (ikke varmluft) ved 30-40 minutter.
Afkøl den en smule og server - eventuelt med en is.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
mandag den 23. marts 2015
Madplan uge 13
Mandag: Rugbrød med grøntsagsstænger
Tirsdag: Spidskål med rygeost og kyllingefrikadeller
Onsdag: Aspargessuppe
Torsdag: Blomkåls tabbouleh med fiskefrikadeller
Fredag: Salat med varmrøget laks
Lørdag: Coq au vin. Hertil rodfrugtmos og grøn salat
Søndag: Tarteletter med høns i asparges
Tirsdag: Spidskål med rygeost og kyllingefrikadeller
Onsdag: Aspargessuppe
Torsdag: Blomkåls tabbouleh med fiskefrikadeller
Fredag: Salat med varmrøget laks
Lørdag: Coq au vin. Hertil rodfrugtmos og grøn salat
Søndag: Tarteletter med høns i asparges
søndag den 22. marts 2015
Fond/suppe på Osso Bucco-rester
I stop-madspild ånden, kogte jeg videre på den fond jeg havde tilbage i gryden efter den Osso Bucco, jeg lavede den anden dag. Jeg tog knogle-og marv resterne og kom det tilbage i gryden sammen med de grøntsagsrester der i forvejen var i gryden. Jeg tilsatte mere vand og og lod det koge 3 timer, og fonden blev brugt til suppe med grøntsager og kød- og melboller.
mandag den 29. december 2014
Kartoffel/grøntsagsfad
Kartoffel/grøntsagsfad:
½ kg kogte kartofler
1 alm. squash
1 stor peberfrugt
2 dl majs
2 løg
Revet ost
1 spsk. olie
Salt og peber
Timian
Skær alle grøntsagerne i skiver. Vend dem med olie og krydderier.
Drys med ost.
Bag i ovnen i cirka 20 minutter - eller indtil grøntsagerne er møre ved 200 grader.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
fredag den 26. december 2014
Stegt kylling med timian, løg og peberfrugter
Stegt kylling med timian, løg og peberfrugter (4 pers):
1 broccoli
2 rødløg
2 peberfrugter
Peber
tørret timian
olivenolie
4 tsk. kyllingefileter
200 g ris
Kog risene efter pakkens anvisning.
Krydr kyllingerne med salt, peber og timian, og steg dem i lidt olivenolie.
Skær peberfrugterne i strimler.
Skær løg i fine skiver
Kom løg og peberfrugter ned til kyllingen, når den er brunet af, så de kan blive stegt bløde.
Skær broccoli groft og kog den i få minutter i letsaltet vand.
Anret kylling med peberfrugter og løg, samt ris og broccoli ved siden af.
Opskriften er fra Vi skal spise!
søndag den 21. december 2014
Osso Buco alá Bjergager
Osso Bucco alá Bjergager (4 pers):
4 stk. Osso Bucco-stykker
Rapsolie
2 rødløg
4 fed hvidløg
2 stk. rodfrugter fx selleri, gulerod, persillerod...
4 laurbærblade
½ L kalvefond
200 g speltkerner
200 g grønkål
2 porrer
2 æbler
Dressing:
2 spsk. grov sennep
2 spsk. æblecidereddike
½ spsk. honning
½ dl rapsolie
Salt og peber
Skær et par snit forskellige steder i hinden på kødet, så de ikke krøller sammen under stegningen.
Varm en stegegryde op med lidt olie og brun Osso Bucco-stykkerne af et par minutter, og tag dem op af gryden igen. Tilsæt salt og peber.
Pil løg og del dem i kvarte. Hak hvidløg groft. Skræl og skær rodfrugterne i grove stykker og svits det hele af i stegegryden.
Læg så kødstykkerne ned ovenpå grøntsagerne og hæld fonden ved, så det dækker grøntsagerne, men ikke kødet. Tilsæt laurbærblade og krydr med salt og peber.
Læg låg på gryden og skru ned på laveste blus. Lad det simre 30 minutter, vend kødet rundt i gryden og tilsæt eventuelt lidt mere vand.
Lad kødet simre videre i 30 minutter, og sluk under gryden. Lad kødet stå og trække 15-20 minutter inden servering.
Kog speltkernerne møre.
Pisk dressingen sammen, og hæld den ned til kernerne, men de stadig er varme. Lad kernerne køle af.
Rib grønkålsbladene, skyl dem grundigt og slyng dem tørre. Hak grønkålen fint. Flæk æblerne og skær dem i både, og derefter terninger. Rens porren og skær den i ½ cm tykke ringe. Hæld kogende vand henover, og lad den trække i 10 minutter sammen med lidt salt.
Tag porrestykkerne op og vend med grønkål, æbler og speltkerner.
Abonner på:
Opslag (Atom)