Rosenkålssalat med pære og feta (2-4 pers):
400 g rosenkål
1 stor pære, skåret i tern
100 g bacon i tern
50 g feta
1 spsk. citronsaft
Eventuelt 1 tsk. smør
Salt og peber
Rens rosenkål og fjern i yderste blade. Skær rosenkålen i halve, skær den lille stok af, og løsn bladene fra hianden. Skær eventuelt en del af rosenkålet i strimler, da det tager lang tid.
Rist bacon sprød på en pande og lad den dryppe af på køkkenrulle.
Kom rosenkålen på panden som baconen er stegt på. Kom eventuelt smørret ved, hvis der ikke er nok fedtstof fra bacon.
Steg rosenkålen i 20-30 sekunder (max!). Andret herefter med bacontern, pæretern og smuldret fetaost. Dryp med citronsaft samt salt og peber.
Spis den gerne, mens den stadig er lun.
Opskriften er fra Valdemarsro