Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

onsdag den 10. juli 2013

Barbecue dip - perfekt til grill



Opskriften blev fundet i "Sæson" nr. 2, som lige nu kan findes i Supermarkederne. 

Barbecue dip:
2 dl ketchup
1 spsk. eddike
1 dl brun farin
3 fed hvidløg
3 spsk. sød chilisauce
Salt og friskkværnet peber

Kom ketchup, eddike, farin, presset hvidløg og chilisauce i en gryde. Kog ved svag varme i cirka 5 minutter. Smag til med salt og peber og afkøl saucen. 


tirsdag den 9. juli 2013

Tærte med skinke, gulerødder og hytteost

I sidste uge besluttede vi os for, at det var længe siden vi havde fået en rigtig god tærte. Da frysere indeholdte en god mængde skinkestrimler, var det oplagt at tærten skulle indeholde skinke. Derfor gik vi på opdagelse på Google, og fandt en opskrift fra Hjerteforeningen, og passede meget godt med, hvad vi godt kan lide ved en tærte. Og hold op, hvor er denne opskrift god. Det er længe siden, jeg har fået så god en tærte, så den kan virkelig anbefales. Dog har jeg i forvejen en rigtig god opskrift på tærtedej, så den holdte jeg mig til.




Tærtedej:
125 g yoghurt naturel
1 æg
½ spsk. olivenolie
150 g hvedemel
100 g grahamsmel
½ tsk. salt
1 tsk. sukker

Vend yoghurt, mel, olivenolie, sukker og salt sammen og saml den til en fast dej der kan rulles ud. Hvis det ikke kan lade sig gøre, kan der tilsættes lidt vand.
Rul dejen tyndt ud, så den passer til størrelsen af tærteformen. Husk at smør formen med olivenolie inden dejen lægges heri. Forbag den i cirka 10 minutter ved 180-200 grader

Tærtefyld:
8 forårløg
800 g gulerødder
2 tsk. olie
2 æg
400 g hytteost
2 spsk. hvedemel
1 tsk. salt og peber
6 spsk. parmasanost
200 g skinkestrimler
Tomatskiver til toppen

Snit forårsløgene og riv gulerødderne. Svits det i olie på en pande cirka 3-5 minutter.
Pisk æg, hytteost, hvedemel, salt og peber og 4 spsk. revet parmasanost sammen. Vend grøntsager og skinkestrimler i æggemassen. Fordel fyldet i tærteformen og drys med resten af parmasanosten. Dæk med tomatskiver.
Bag tærten i 50-60 minutter ved 200 grader.

mandag den 8. juli 2013

Madplan uge 28

Mandag: Pitabrød med skinke og grønt
Tirsdag: Lasagne med spinat og ricotta. Hertil blomkålssalat
Onsdag: Rester fra tirsdag
Torsdag: Salat med grillet kylling
Fredag: --------------------------
Lørdag: ------------------------
Søndag: Risotto med brændenælder

fredag den 5. juli 2013

Coleslaw med spidskål og broccoli

En anderledes version af coleslaw. Da jeg så den hos MissMuffin, var jeg nødt til at prøve den. Den er meget mere sommerlig end den originale med hvidkål.

Coleslaw med spidskål og broccoli
½ spidskål
1/2 broccoli
3 store gulerødder
2 spsk. syltede agurker i tern

Dressing:
1 dl yoghurt naturel
1 spsk. mayonaise
½ spsk. sød fransk sennep
1 lille bundt purløg, hakket
Salt og peber

Snit spidskålen fint. Riv broccoli og de skrællede gulerødder på et groft rivejern. Tilsæt de hakkede syltede agurker og purløg.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med salt og peber.
Bland den sammen med salater og fordel den godt.
Lad den trække i køleskabet - jeg lod den trække cirka 30-45 minutter.
Server!



onsdag den 3. juli 2013

Dansk sommer = danske jordbær

Da vi kørte hjem fra arbejde den anden dag, og så en stand med jordbær, kunne vi ikke komme udenom, at vi var nødt til at have et par bakker med hjem. Og det blev bestemt ikke fortrudt. Disse skønheder smagte fantastisk og af rigtige danske jordbær. 

Rengør de skønne jordbær og bland lidt sukker ved. Lad dem få lov at trække nogle timer i køleskabet. 
Nu er de klar til at blive spist med fløde. 


tirsdag den 2. juli 2013

Fennikelsalat fra Middelhavet

En super lækker og meget sommerlig salat. Opskriften er fra Sæson for god smag, men har lavet mine egne rettelser, så det passer til hvad vi har lyst til, og har i køleskabet. 

Fennikelsalat fra Middelhavet:
2 fennikel
250 g tomater
150 g kogte, grønne bønner
35 g sorte oliven
2 skalotteløg
1 spsk. hindbæreddike
1 spsk. olivenolie
Salt og peber

Fjern i yderste lag af fenniklerne og snit dem på et mandolinjern. Skær tomaterne i mellemstore tern. Bland fennikel, tomat, kogte bønner med oliven, løg, eddike og olivenolie og smag til med salt og peber.

mandag den 1. juli 2013

Madplan uge 27

Mandag: Tortillas med spidskåls-tzatziki og laks
Tirsdag: Tunmousse med grøn salat, tomat og agurk
Onsdag: Tærte med skinke. Hertil grøn salat
Torsdag: Wok
Fredag: Rester fra onsdag
Lørdag: Hjemmelavet sushi
Søndag: Kyllingeburgere

fredag den 28. juni 2013

Pizza Bianco




Opskriften blev fundet hos Sæson for god smag.
Pizzabundene er blevet lavet af den opskrift, som jeg plejer. Se den her.    

onsdag den 26. juni 2013

tirsdag den 25. juni 2013

Cannelloni med peberfrugt- og ricottafyld


Cannelloni med peberfrugt- og ricottafyld:
3 peberfrugter - 2 røde og en gul
1 bæger ricottaost
2 skalotteløg
½ dl hakket basilikum
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
1 knsp. cayennepeber
200 g friske lasagneplader
1 spsk. smør

Skyl, halver og udkern peberfrugterne. Læg dem med ydersiden opad på en bageplade. Grill peberfrugterne ved 250 grader i 20 minutter, til skrællen begynder at blive sort og boblende. Dyp hurtigt peberfrugterne i koldt vand og flå skrællen af. Skær dem i små tern. Skræl og hak løget find. Bland osten med peberfrugt, løg, presset hvidløg og basilikum. Smag til med salt og cayennepeber.

Dyb lasagnepladerne hurtigt i kogende, letsaltet vand. Lad pladerne dryppe af på et viskestykke.
Læg en klat af ostfyldet på hver lasagneplade og rul dem sammen.
Læg rullerne med lukningen nedad i et ildfast fad.
Smelt smørret. Pensl rullerne med fedtstoffet.

Gratiner rullerne midt i ovnen ved 225 grader i cirka 10 minutter.

Server med en blandet salat.

mandag den 24. juni 2013

Madplan uge 26

Mandag: Marineret kartoffelsalat med mini frikadeller og coleslaw af spidskål og broccoli
Tirsdag: Salat med æg, avocado og bacon
Onsdag: Tortillas med tunsalat og gnavegrøn med hummus
Torsdag: --------------------------------
Fredag: Tærte med skinke med grøn salat
Lørdag: -------------------------------
Søndag: Rester fra fredag

fredag den 21. juni 2013

Rødspætte-pakker


Disse pakker blev lavet med; 
Rødspættefileter
Kogte kartofler
Rå gulerødder i tynde stave
Skalotteløg i både
Halve hvidløg
Grønne bønner
Cherrytomater
Purløg
Salt og peber

Læg det hele på en bund af stanniol og pak det godt op omkring fyldet. Kig den cirka 20 minutter i ovnen. Afslut med en lille klat smør.