Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

onsdag den 31. juli 2013

Lasagne med ricotta og spinat





Opskriften blev fundet hos MissMuffin, men har igen lavet mine egne justeringer.

Lasagne med spinat og ricotta:
250 g friske spinatblade
250 g ricotta
1 stor squash i tynde skiver
4-5 tomater i skiver
Parmasanost
Lasagne plader
1 mornaysauce
Salt og peber


Tomatsauce:
2 store hakkede løg
4 fed knust hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 dåser hakkede flåede tomater
3 spsk. frisk basilikum
salt, peber, sukker

Damp kort spinatbladene til de falder sammen og knug derefter væsen ud. Bland spinat med ricotta, salt og peber.

Til tomatsaucen:
Sauter løg og hvidløg i lidt olie til de bliver bløde. De må ikke tage farve. Kom tomaterne ved og lad saucen simre under omrøring til den tykner. Jeg lov den stå og simre i cirka 1 time.
Smag til med salt, peber og sukker.

Læg lasagneplader i bunden af et ildfastfad.
Kom halvdelen af tomatsaucen, 1/3 af mornaysaucen og squash ovenpå. Læg igen et lag lasagneplader. Kom spinatblandingen herover sammen med resten af squash. Kom resten af tomatsaucen, 1/3 af mornaysaucen og læg igen et lag lasagneplader. Slut af med resten af mornaysaucen på toppen. Drys med friskrevet parmesanost og kom tomatskiverne ovenpå.
Lad lasagnen trække cirka 30 minutter, inden den kommes i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter.


tirsdag den 30. juli 2013

Madplan uge 31

Mandag: Rester af fyldte peberfrugter fra fryseren med en blomkålssalat
Tirsdag: Pastasalat med pikant-ost, peberfrugt, løg og kylling. Hertil spidskålssalat
Onsdag: Sandwich
Torsdag: Pitabrød med skinke, kogte øg, revne gulerødder og andet grønt
Fredag: -----------------------------------
Lørdag: -----------------------------------
Søndag: Spareribs med coleslaw

fredag den 26. juli 2013

Risotto med brændenælder


Risotto med brændenælder:
45 brændenælder
1 løg, finthakket
200 g arborio ris
1 liter kyllingebouillon
1 glas hvidvin
100 g friskrevet parmesan
Salt og peber

Hæld brændenælderne over med kogende vand. Lad det trække ½-1 minut. Pres dem fri for vand og hak dem fint.
Sauter løgene i lidt smør i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og lad det koge lidt. Tilsæt hvidvin og lad det det koge ind. Tilsæt bouillon lidt af gangen indtil risene er møre. Det tager cirka 15-20 minutter. Når risene er møre tilsæt da osten og tag risottoen af varmen. Lige inden servering røres brændenælderne i. Smag til med salt og peber.

tirsdag den 23. juli 2013

Brændenælde-pesto



Brændenælde-pesto:
1 håndfuld blancerede brændenælder presset fri for vand
1 håndfuld mandler
2 fede hvidløg
Olivenolie
Citronsalt
Salt og peber

Kør det hele sammen på en foodprocessor/blender og smag til med citronsaft, salt og peber.

mandag den 22. juli 2013

Madplan uge 30

Mandag: Burgere på grillen med hjemmelavede burgerboller
Tirsdag: Kartoffelfritatta med spidskålssalat
Onsdag: Sandwich
Torsdag: Rester af fyldte peberfrugter fra fryseren med en blomkålssalat med parmesan og ristede mandler
Fredag: ----------------------------------
Lørdag: -------------------------------
Søndag: --------------------------------

lørdag den 20. juli 2013

Krydrede kikærter - en god lille snack eller som tilbehør i salat


En rigtig lækker ingrediens til salaten eller som en lille snack, og blev fundet hos Louiogbearnaisen.

Krydrede kikærter:
400 g kikærter
4 spsk. olivenolie
2 tsk. paprika
1 tsk. stødt spidskommen
1/4 tsk. stødt chili
Salt

Varm oolien op i en pande og tilsæt krydderierne pånær salten, og lad det brænde en smule af. Tør kikærterne godt med køkkenrulle og kom dem på panden sammen med krydderierne.
Svits dem, mens der røres godt. Skru nu ned til jævn varme og rør jævnligt. Steg dem cirka 10-15 minutter til de blevet lidt sprøde. Krydr dem godt med salt og lad dem afkøle på et stykke bagepapir.


fredag den 19. juli 2013

Hjemmelavet sushi




Meget lækkert, men der var bare så meget mad! Når man køber fyldet, som er frosset, da det er kravene til fisken, før det kan bruges til sushi, så er det frosset i så store mængder at det egner sig mere til 4-6 personer end til 2.
Nå, men det betød bare at vi fik sushi to dage i træk samt et hold venner måtte have en tallerken.

Sushien blev fyldt med crab-sticks, rejer, tun, avocado og agurk.

onsdag den 17. juli 2013

Spidskåls-tzatziki


Inspirationen blev fundet hos Valdemarsro, og tzatzikien blev samlet i en tortilla med bagt laks.

Spidskåls-tzatziki:
½ spidskål
1 fed presset hvidløg
2 dl græsk yoghurt
Salt og peber.

Snit spidskålet fint og blad det sammen med de resterende ingredienser og smag til med salt og peber. Lad den gerne trække min. 30 minutter.

tirsdag den 16. juli 2013

Hyldeblomst saft

En virkelig lækker og meget sommerlig drik. Det kan nåes endnu, hvis man er hurtig og lidt heldig. Herhjemme er der allerede blevet lavet anden portion. 
Drikken blev lavet med inspiration fra Dansukker

Hyldeblomst saft:
40 hyldeblomstskærme
4 citroner
2 liter kogende vand
1½ kg sukker
1 blev citronsyre - 20 g

 Saml og rengør 40 hyldeblomstskærme. Sørg for at der ikke er dyr og andre ting i blomsterne.

Skyl citronerne grundigt. Skær dem i skiver og læg dem ovenpå blomsterne. 

Hæld det kogende vand over blomsterne. Tilsæt sukker og rør indtil dette er opløst. Rør herefter citronsyren heri. Dæk skålen til og lad den trække 3-4 døgn.
Efter saften har trukket, hæld da blandingen op i en si med et viskestykke/saftklæde, og lad saften løbe fra. Hæld derefter saften på rengjorte flasker. Da saften kan fryses, og der også hældes noget i poser. 


Så er saften klar til at blive serveret og nydt. Her med friske jordbær.


Tip. Frihuset - TV2's nye kanal viste hvordan man kunne lave en kompot af resterne. Det kan være det skal prøves næste gang, der skal laves saft.

mandag den 15. juli 2013

Madplan uge 29

Mandag: Peberfrugt- og perlespeltsalat. Hertil kyllingelår, bagte tomater og champignoner
Tirsdag: Marineret kartoffelsalat med schnitzler og grøn salat
Onsdag: Fyldte peberfrugter med ratatouille
Torsdag: Resterne fra fyldte peberfrugter med grøn salat
Fredag: Pastasalat med skinke, broccoli og ærter
Lørdag: Grill: Bulgurssalat med kylling, koteletter og pølser
Søndag: Hjemmelavet pizza

onsdag den 10. juli 2013

Barbecue dip - perfekt til grill



Opskriften blev fundet i "Sæson" nr. 2, som lige nu kan findes i Supermarkederne. 

Barbecue dip:
2 dl ketchup
1 spsk. eddike
1 dl brun farin
3 fed hvidløg
3 spsk. sød chilisauce
Salt og friskkværnet peber

Kom ketchup, eddike, farin, presset hvidløg og chilisauce i en gryde. Kog ved svag varme i cirka 5 minutter. Smag til med salt og peber og afkøl saucen. 


tirsdag den 9. juli 2013

Tærte med skinke, gulerødder og hytteost

I sidste uge besluttede vi os for, at det var længe siden vi havde fået en rigtig god tærte. Da frysere indeholdte en god mængde skinkestrimler, var det oplagt at tærten skulle indeholde skinke. Derfor gik vi på opdagelse på Google, og fandt en opskrift fra Hjerteforeningen, og passede meget godt med, hvad vi godt kan lide ved en tærte. Og hold op, hvor er denne opskrift god. Det er længe siden, jeg har fået så god en tærte, så den kan virkelig anbefales. Dog har jeg i forvejen en rigtig god opskrift på tærtedej, så den holdte jeg mig til.




Tærtedej:
125 g yoghurt naturel
1 æg
½ spsk. olivenolie
150 g hvedemel
100 g grahamsmel
½ tsk. salt
1 tsk. sukker

Vend yoghurt, mel, olivenolie, sukker og salt sammen og saml den til en fast dej der kan rulles ud. Hvis det ikke kan lade sig gøre, kan der tilsættes lidt vand.
Rul dejen tyndt ud, så den passer til størrelsen af tærteformen. Husk at smør formen med olivenolie inden dejen lægges heri. Forbag den i cirka 10 minutter ved 180-200 grader

Tærtefyld:
8 forårløg
800 g gulerødder
2 tsk. olie
2 æg
400 g hytteost
2 spsk. hvedemel
1 tsk. salt og peber
6 spsk. parmasanost
200 g skinkestrimler
Tomatskiver til toppen

Snit forårsløgene og riv gulerødderne. Svits det i olie på en pande cirka 3-5 minutter.
Pisk æg, hytteost, hvedemel, salt og peber og 4 spsk. revet parmasanost sammen. Vend grøntsager og skinkestrimler i æggemassen. Fordel fyldet i tærteformen og drys med resten af parmasanosten. Dæk med tomatskiver.
Bag tærten i 50-60 minutter ved 200 grader.