Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

tirsdag den 17. september 2013

Risfyldte tomater


Risfyldte tomater:
4 store tomater
1 dl kogte ris
½ tsk. salt
1 løg
1 peberfrugt
Lidt olie
Persille
Friskkværnet peber

Skær et låg af tomaterne og udhul dem. Tomatkødet skal bruges til fyldet.
Løg og peberfrugt renses og skæres i tern og svitses i lidt olie. Tilsæt hakket persille sammen med peber. Tilsæt de kogte ris og tomatkødet. Lad det stege med 2-3 minutter.
Hæld fyldet i de udhulede tomater og steg dem i ovnen i cirka 20 minutter ved 200 grader.

mandag den 16. september 2013

Madplan uge 38

Mandag: Cremet kartoffel-porresuppe med dukkah
Tirsdag: Rester fra mandag
Onsdag: Brændende kærlighed med kartoffel-/sellerimos. Hertil gulerods- og rødebederåkost
Torsdag: Rest fra fryseren
Fredag: --------------------------------------
Lørdag: Friske forårsruller med spicy dips
Søndag: Svensk pølseret

lørdag den 14. september 2013

Grøn Pad Thai


Jeg elsker Thailand, og jeg elsker thaimad. Da jeg i forvejen længes enormt meget tilbage til Thailand, måtte jeg lave denne, da jeg så den hos Gane & Gaffel.

Grøn Pad Thai:
Nudler - regn med en "rede" per person
1-2 æg per person
Broccoli
Løg
Gul squash
Peberfrugt
Sød chili sauce
Soyasauce
Rød karrypasta

Løg, peberfrugt og squash snittes i grove skiver og steges i en stor wok med olivenolie. Tilsæt karrypasta, soyasauce og chilisauce.
Imens koges nudlerne og lad dem dryppe godt af.
Tilsæt broccoli og giv dem lidt varme inden nudlerne tilsættes. Svits videre ved høj varme.
Skrab det hele over i den ene siden af wokken, og tilsæt æggene som har pisket let sammen, og lad dem blive til en en smule stiv. Inden der bliver for stiv, vendes det sammen med grøntsags- og nudelblandingen. Nu er den klar til at blive serveret, når æggene er stivnet i blandingen.

fredag den 13. september 2013

Risotto med grønne asparges og ærter


Risotto med grønne asparges og ærter:
2 små løg
1 fed hvidløg
300 g risottoris
2 dl hvidvin
1 liter varm hønsebouillon
300 g grønne asparges
25 g smør
150 g revet mozzarella
150 g optøede grønne ærter

Hak løg og hvidløg fint. Varm lidt olivenolie i en gryde og svits løg og hvidløg heri i 2-3 minutter. Tilsæt risene og lad dem svitse med et par minutter. Hæld hvidvin ved og lad den koge næsten væk. Tilsæt 1 dl hønsebouillon, og rør og lad risene opsuge bouillon. Hæld en ny portion bouillon ved og tilsæt på denne måde til bouillonen er væk og risene er færdig. Det tager cirka 18-20 minutter.
Rens de grønne asparges og skær dem i passende stykker. Overhæld asparges og ærter med kogene vand, og lad dem stå i 2 minutter. Lad dem dryppe godt af.
Rør den færdige risotto med smør og mozzarella, og tilsæt ærter og asparges til sidst.
Smag til og server straks.

onsdag den 11. september 2013

Indiske fladbrød #2


Brødene blev brugt til den lækre thaisuppe, og var et godt supplement.

Denne opskrift blev lavet med basis i denne opskrift.
Denne gang havde jeg dog en rest rød chili som jeg ville bruge.
Nogle af bidderne kunne godt blive ret stærke, men faktisk rigtig godt til den thaisuppe vi fik dem til.
Denne gang blev brødene drysset med nigellafrø.


tirsdag den 10. september 2013

Thaisuppe med kylling og champignon (af resterne fra barbecuekyllingen)


Jeg så et opslag hos Spis med omkring måderne at bruge en hel kylling på. Og da vi i forvejen skulle have barbecuekylling var det oplagt at kigge på denne opskrift, i forhold til at bruge resterne. Det gode kyllingekød skal jo nødigt gå til spilde.

Thaisuppe med kylling og champignon:
Rester af kyllingekødet
250 g champignoner, skåret i skiver
1 spsk. finthakket ingefær
1 stor rød chili i tynde skiver
3 forårsløg i tynde skiver
4 fed hvidløg, presset
1 tsk. rød karrypasta - der er meget forskel på styrken. Min er fra en thaiforretning og meget stærk.
2 knuste kaffir limeblade
1 ½ l hønsebouillon
1 spsk. fish sauce
Olie til stegning

Fjern kyllingekødet fra benene og skær dem i mindre stykker. Brun det i lidt olie i en gryde. Tilsæt champignon. Tilsæt ingefær, chili, forårsløg, hvidløg, karrypasta, limeblade, bouillon, fish sauce. Lad suppen koge op og lad den stå cirka 5-10 minutter ved middel varme.
Suppen kan eventuelt serveres med nudler tilsat suppen.

mandag den 9. september 2013

Madplan uge 37

Mandag: Ratatouille- og pastasuppe med hjemmebagte flutes
Tirsdag: Pitabrød med skinketern og grønt
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Ovnstegte kartofler som kartoffelsalat med skinkeschnitzel. Hertil råkost af savoykål, æble, gulerød og nødder
Fredag: --------------------------------------
Lørdag: Rødbede bygotto
Søndag: Svensk pølseret med råkost af rødbede og gulerod

lørdag den 7. september 2013

Barbecuekylling med coleslaw


Steg kyllingen i ovnen med barbecuekrydderi.

Coleslaw:
Hvidkål
Gulerødder
Fromage frais
Salt og peber

Riv hvidkål og gulerødder på foodprocessoren. Bland en dressing fra fromage frais, salt og peber. Bland den med de revne grøntsager. Lad den trække i cirka 30 minutter i køleskabet.

Resterne af kyllingen blev brugt i en thai suppe.

torsdag den 5. september 2013

Kartoffelsalat - "tøm køleskabet"

Vi plejer altid at lave vores kartoffelsalater med en marinade af olivenolie og eddike, samt forskellige krydderier. Det betyder også at det er nemmere at bruge de ingredienser som findes i køleskabet. I denne version har jeg brugt majs, forårsløg, peberfrugt og kartofler. Marinaden blev lavet med æblecidereddike fra Urtekram samt salt, peber og chiliflager.

onsdag den 4. september 2013

Mirabellesaft



Lige nu boomer med mirabeller i massevis. Så mange at man ligefrem træder i dem når man går en tur. Derfor tænkte jeg, at man da kunne bruge dem til noget fornuftigt udover bare at spise dem, når man går forbi et træ. Derfor foretog jeg en søgning på google, som gav en væld af muligheder. Valget blev denne fantastisk mirabelle saft, som ikke bare ser skøn ud, men også smager skønt!
Opskriften på Mirabellesaften havde en langt større mængde af sukker, men jeg smagte på det, og synes det er sødt nok i forvejen. Jeg ved ikke om det er fordi mine mirabeller er mere søde end andre eller om det er fordi jeg i forvejen ikke bryder mig om for sød saft.

Mirabellesaft:
5 kg mirabeller
Vand
1 kg sukker
Atamon

Skyld mirabellerne godt inden brug. Læg dem i en gryde og dæk 2/3 af bærrene med vand. Læg låg på og brug vandet i kog. Lad det simre i cirka 20-25 minutter.
Sigt saften fra frugtkødet. Kom saften tilbage i gryden og bland den med sukkeret. Lad saften koge cirka 5-10 minutter uden låg.
Skyl en glasflaske med atamon, og hæld saften på flaske. Luk til og stil på køl.

Resten af saften lod jeg blive lunken og hældte den derefter på fryseposer og puttede resten af saften i fryseren.

tirsdag den 3. september 2013

Salat med mormor-dressing





Salat med mormordressing:
Hovedsalat
1 dl kaffefløde
Æblecidereddike
Suker

Bland ingredienserne til dressingen. Smag til. Hæld den derefter over salaten og bland. Lad den trække et par minutter inden servering.

mandag den 2. september 2013

Madplan uge 36

Mandag: Hjemmelavede burgere med grøn salat
Tirsdag: Grøn Pad Thai med rejer
Onsdag: Karry suppe med ris og rød peberfrugt
Torsdag: Salat med gul squash, avocado og feta. Hertil kyllingelår og kartoffelpakker
Fredag: Rødbede-bygotto   Risotto med grønne asparges og ærter
Lørdag: Fyldt svinemørbrad med hasselbagte kartofler og grøn salat
Søndag: Flæskestegs sandwich   Rester fra fredag