Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

torsdag den 30. oktober 2014

Græsk inspireret kartoffelsalat



Græsk inspireret kartoffelsalat:
1 kg kartofler
olivenolie
2 spsk. citronsaft
Salt og peber
2 tsk. oregano

3 peberfrugter
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Salt og peber
50 g oliven
75 g feta

Vask eller skræl kartoflerne og skær dem ud i båd. Læg dem i et ildfastfad og blad dem med olie, citronsaft, salt, peber og oregano.
Bag ved 200 grader i cirka 40 minutter. Vend dem undervejs.

Peberfrugterne rengøres og skæres i strimler. Bland dem med olie, presset hvidløg, salt og peber. Giv dem 30 minutter i ovnen sammen med kartoflerne. De må gerne være let brændte og bagte. Vend også dem undervejs.

Når kartoflerne og peberfrugterne er let afkølede vendes de sammen med feta og oliven.

tirsdag den 28. oktober 2014

Madplan uge 44

Mandag: Sushi-rester
Tirsdag: Rester
Onsdag: Risengrød
Torsdag: Fiskefrikadeller på rugbrød med gnavegrønt
Fredag: --------
Lørdag: Minestrone suppe
Søndag: Hakkebøffer med spejlæg og bløde løg på rugbrød

torsdag den 23. oktober 2014

Nordisk pastafad med laks, spinat og dild


Nordisk pastafad med laks, spinat og dild:
300 g tørret pastapenne

200-250 g babyspinat (1 pose)
1 bdt. dild
2 æg
3 dl cremefraiche
1 bakke grøn pikant flødeost
2 dl revet parmesan
½-1 tsk. muskat
Salt og peber
200 g varmrøget laks

Koget pastaen. Afdryp og afkøl. Blancher spinaten og skyld den herefter i koldt vand. Tryk den fri for væde og hak den groft sammen med dild.
Pisk alle ingredienserne sammen pånær laks og pasta, og smag til.
Fordel halvdelen af pastaen i et ildfastfad. Læg laksen i små stykker ovenpå og kom derefter resten af pastaen ovenpå. Hæld oste-blandingen henover.
Bag i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter. Lad den trække 5 minutter inden servering.

Opskriften er fra Loui & Bearnaisen 

onsdag den 22. oktober 2014

Mexicansk bønnesalat


Mexicansk bønnesalat:
1 ds. kidney bønner
1 ds kikærter
2 avocadoer
2 stængler bladselleri
10 cherrytomater
1 bdt. persille

Dressing: 
6 spsk. olivenolie
4 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
½ tsk. chiliflager
1/4 tsk. stødt spidskommen
Salt og peber

Dræn bønnerne og skyl dem godt. 
Skær avocado og bladselleri i grove tern. Halver tomaterne. 
Hak persille fint. 
Bland alle ingredienserne sammen. 

Pisk ingredienserne til dressingen sammen. Smag til og hæld den henover salaten og bland godt sammen. 


Opskriften er lavet med inspiration fra Loui & Bearnaisen 

tirsdag den 21. oktober 2014

Pastaret i ovn med gulerødder og squash


Pastaret i ovn:
150 g pastaskruer
6 gulerødder
500 g squash
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. oregano
Peber
200 g skinkestrimler

4 tomater
1 æg
2½ dl mælk
1 dl fløde
1 dl revet ost

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Kom det i et ildfastfad

Riv gulerødder og squash. 
Varm olivenolien op i en gryde og svits gulerødder og squash heri. Tilsæt salt, oregano og peber. Tilsæt skinkestrimler og kig videre i 5 minutter. 
Kom blandingen henover pastaen. 

Skær tomaterne i skiver og læg den over fyldet. P
Pisk æg, mælk og fløde sammen. Hæld blandingen i fadet. Drys med ost og kom fadet i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader. 


mandag den 20. oktober 2014

Madplan uge 43

Mandag: Pad thai
Tirsdag: Hokaidosuppe med kokosmælk og bacon
Onsdag: Rester fra tirsdag
Torsdag; Kartoffel/grøntsagsfad med squash. Hertil rødkålssalat og koteletter
Fredag: Græskar-bygotto
Lørdag: Hjemmelavet sushi
Søndag: Rester fra lørdag.

lørdag den 18. oktober 2014

Svampebagt fisk

Svampebagt fisk:
4 filet af hvidfisk - her er fra brugt Victoria Bars, men der kan fx også bruge rødspætter
1 porre
250 g champignon
½ dl hakket persille
2,5 dl fløde
Lidt smør
Salt og peber

Rens champignon og skær dem i skiver. Rens porren og skær den i tynde ringe. 
Svits porre og champignon i lidt smør til væden er dampet af. 
Tag panden af varmen og tilsæt persille og fløde. Krydr med salt og peber og smag til. 
Kom fileterne i et ildfastfad. Hæld champignon-blandingen henover. Bag fisken i ovnen i cirka 20 minutter ved 200 grader. 


Opskriften er lavet med inspiration fra Miss Muffin

onsdag den 15. oktober 2014

Thai-inspireret kyllingesuppe


Thai-inspireret kyllingesuppe:
4 fed hvidløg
3 tsk. finthakket ingefær
olie
2 kyllingefileter, skåret i tern
2 rødløg, skåret i tynde både
1 liter kyllingebouillon
1 squash, skåret i terninger
2 citrongræs-stængler, skåret i tynde strimler
1 dåse kokosmælk, 400 ml
Nudler
Æblecidereddike
Sukker
Citronsaft
Salt og peber

Svits hvidløg og ingefær i en gryde sammen med olie. Svits kyllingetern i en gryde. Tilsæt løg og lad det svitse lidt med. Tilsæt bouillon sammen med citrongræs og lad det simre i 15 minutter. Tilsæt squash og kokosmælk og lad det koge op. Tilsæt nudler og lad suppen simre, indtil nudlerne er møre.
Smag til med æblecidereddike, sukker, citronsaft samt salt og peber.

Opskriften er lavet med inspiration fra Piskeriset

mandag den 13. oktober 2014

Madplan uge 42

Mandag: Rester frikadeller-burgere
Tirsdag: Grønkålssalat med quinoa, granatæble og krydret dressing. Hertil fiskefrikadeller med remouladesauce
Onsdag: Kartoffel/grøntsagsfad med koteletter. Hertil rødkål/grønkålssalat
Torsdag: Forårsruller med nudelsalat
Fredag: Yellow curry med kylling og kartofler og ris
Lørdag: Pizza med skinke og rucola

lørdag den 11. oktober 2014

Calzone med en rest spaghetti og kødsauce



Calzone med rest af spaghetti og kødsauce (til 2 calzone):
Pizzadejen:

2,5 dl lunkent vand
25 g gær
2 tsk. salt
1 spsk. olie
200 g fuldkornsdurum mel
150 g hvedemel

Fyld:
1 portion kogt spaghetti
1 portion kødsauce

Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter salt, olie og durum. Tilsæt hvedemel og dejen æltes godt sammen. Lad dejen hæve 30 minutter.

Varm i bageplade op i ovnen ved 250 grader, mens dejen hæver.

Del dejen i 2 og rul den ud. Kom fylden op den ene halvdel af bunden og fold den anden halvdel henover. Luk kanten godt til.

Bag calzonerne ved 250 grader på bagepladen i 10-12 minutter til de er sprøde.



Opskriftene er herfra

torsdag den 9. oktober 2014

Squashsalat med edamamebønner


Squashsalat med edamamebønner:
1 stor squash
200 g tomater
100 g edamamebønner
50 g solsikkekerner

Dressing:
4 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 tsk. citronsennep

Rist solsikkekerner på en tør pande.
Høvl squash i tynde skiver - brug en skræller eller et mandolinjern
Skær tomater i terninger og fjern kernerne.
Bland squash og tomater med solsikkekerner og edamamebønner. Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber. Tilsæt dressingen til salaten og vend rundt.

Opskriften er lavet med inspiration herfra

onsdag den 8. oktober 2014

Madplan uge 41

Mandag: Rester fra lørdag
Tirsdag: Rødbedesalat med feta, linser og rucola. Hertil spejlæg
Onsdag: Græsk-inspireret kartoffelsalat med kyllinge-spinatfrikadeller. Hertil squash-salat med feta og mynte.
Torsdag: Kartoffelmos med medister og rester af kyllingesauce fra fryseren. Hertil rødkålssalat med granatæble
Lørdag: Frikadelleburger med marineret rødkål og drueagurker
Søndag: Pulled chicken med indiske krydderier i tacoskaller med salsa og salat